Algemeen

6x de leukste bookstagram accounts op een rij

Niet zo lang geleden vroeg ik op Instagram wie de favoriete bookstagrammers waren van onze volgers. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer én ik volg zelf al enorm veel accounts, terwijl ik ook graag nieuwe accounts wil toevoegen aan onze lijst. We kregen toen de vraag of we een artikel ervan wilden maken met de leukste bookstagram accounts en dat doen we natuurlijk maar al te graag.


@thebookferret

Tijdens mijn zoektocht vroeg ik onze volgers op Instagram om hulp, en die hulp kwam massaal. Tessvdv zei dat thebookferret echt geweldig was en sindsdien volg ik dit account, en JA, het is geweldig. Een FRET, jongens en meisjes, met BOEKEN. En dat account heeft maar liefst 20.000 volgers and counting. Een van mijn favoriete nieuwe bookstagram accounts!

A post shared by Femke (@booksfemme) on

Booksfemme

Iets dat ik het allerleukste vind is het vinden van succesvolle Instagrammers die afkomstig zijn uit NEDERLAND. Hoe leuk is het dat je landgenoot een groot Instagramaccount heeft? Femke heeft meer dan 20.000 volgers en haar foto’s zijn to die for, zo mooi. Ik wou dat ik zoveel tijd in mijn foto’s stopte om er iets moois van te maken.

A post shared by Sanne ⇂ 25 | (@sanne_reads) on

Sannereads

Nog een Nederlander, namelijk Sanne! In Sanne haar stijl kan ik me goed vinden: het zijn toegankelijke en mooie foto’s, met voornamelijk Engelstalige boeken. Niet zo gek, overigens, want haar account is in het Engels.

 

Buitenhetboekje

Onze eigen lieve Bookclub-member Danielle mag echt niet ontbreken in dit lijstje. Danielle haar account heet Buitenhetboekje en vanaf het eerste moment dat ik haar account tegen kwam (way back) kon ik me alleen maar verbazen over hoe mooi haar foto’s zijn. Haar stijl sluit goed aan bij de foto’s die we bij Adorable Books mooi vinden, niet zo gek dat we haar kozen om lid te worden van de Bookclub!

Howaboutabook

Mijn lieve vriendin Claudia, hoe kan ze er ook niet in staan? Een van mijn favoriete bookstagram accounts! Claudia blogt al langer dan wij, dat vergeet ik soms. Ik ontmoette haar tijdens een evenement van Boekerij/Meulenhoff en sindsdien is de rest geschiedenis. Hoe dan ook: Claudia maakt foto’s waar ze over na denkt. Als ik met haar ga eten zegt ze altijd: “wil je even een foto maken?”, en dat doe ik plichtsgetrouw. Daar komen de mooiste foto’s uit. Ze is een tijdje geleden gestopt met Engelse captions en is overgestapt naar Nederlands, wat ik een hele goede keuze vind. En oh ja, mag ik even een groot applaus geven voor haar originaliteit? Iedere keer komt ze weer met geweldige ideeën waar nog niemand mee is gekomen.

LotteLivre

Nog een Nederlander, yeah! Daar word ik blij van. Lotte heeft meer dan 1.000 mensen die haar nu volgen en doordat ze zulke toffe foto’s plaatst kan je wel stellen dat dat er meer zullen worden. Lotte haar foto’s zijn namelijk altijd on fleek, ze maakt foto’s waar een prachtige filter overheen zit. Ik vraag me altijd af: “hoe doet ze dat?!”. Behalve haar Instagram account heeft ze ook nog een blog waar recensies op komen.

Wat zijn jouw favoriete bookstagram accounts?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.