Book To Movie Tag - Adorable Books

Book To Movie Tag

Er zijn talloze boeken die verfilmd zijn, maar er zijn natuurlijk ook een heleboel boeken die nog niet verfilmd zijn. Deze tag die ik vond op Cravingpages.nl gaat daarover. Welke boeken zou jij graag verfilmd zien? Officieel moet je vijf boeken opnoemen, maar omdat wij met z’n vieren zijn, noemen we allemaal drie boeken op. 

Welke drie boeken zou jij graag verfilmd zien?

Danique

1. Delirium Amoris. Hier was eerst sprake van dat hij verfilmd zou worden (of een serie, nu weet ik het niet meer zeker). Maar dat gaat dus niet door. En daar baal ik van! Ik vind het verhaal zo ontzettend leuk en ik denk dat het ook heel goed in beeld te brengen is.

2. De Legend-serie van Marie Lu. Dit boek doet me sterk denken aan de Hongerspelen. Die films vind ik zo ontzettend tof dat het me ook erg leuk lijkt als er verfilmingen van de Legend serie komen. Het verhaal is ontzettend spannend en ik heb er moeite mee om hem weg te leggen.

3. Ten slotte zou ik heel graag een verfilming willen zien van de Touching Juliette trilogie van Tahereh Mafi. Deze boeken zijn ook echt heel erg spannend en origineel. Ook dit verhaal zou ik op de witte doeken willen zien.

Yara

1. De Fame Game boeken van Lauren Conrrad staan voor mij stipt op nummer één. De boeken die ik graag verfilmd zou willen zien, zijn al verfilmd! Deze boekenreeks vind ik zo leuk, dat ik deze wel verfilmd zou willen zien. Natuurlijk lijkt dit min of meer op the Hills, maar alsnog 😉

2. Sowieso ook de boeken van Dan Brown. Alle boeken! Natuurlijk zijn een aantal al verfilmd, maar ik ben ook benieuwd naar de nieuwe verfilmingen. De nieuwste film is gebaseerd op dit boek!

3. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, geschreven door Jonas Jonasson. Dat boek vond ik zo tof! Het lijkt mij een goede verfilming! Ik vind dit soort boeken sowieso altijd erg leuk om te lezen, net zoals het boek Water for Elephants!

Danique V.

1. Als eerste kwam er in mij op de Academicus Vampyrus serie! Maargoed, deze wordt dus al verfilmd. (YES!) Dan ga ik voor de andere serie van Richelle Mead. De alchemisten!

2. Ik ben gevlogen door het eerste deel “de klauwen van het woud“. Het is een boek dat gaat over zombie’s en speelt in de toekomst af. Ik heb eigenlijk een hekel aan zombie boeken, maar deze was ge-wel-dig. Er waren al plannen om dit boek te verfilmen, helaas nog geen écht nieuws daarover! Ik ben benieuwd!!

3. Een boek waarvan ik vrijwel zeker ben dat hij verfilmd zal worden, aangezien het al zo’n enorme hype is in Amerika.. “De 5de golf“. Ik heb genoten van het boek. De dosis actie & een beetje romantiek maken het boek geweldig om te lezen. Ik kan niet wachten hoe Nederland zal reageren op dit boek.

Tedje

1. De Zwaar!-serie van Chantal van Gastel met de boeken Zwaar Verliefd, Zwaar Beproefd en Zwaar Verguld. Ik weet zeker dat dit hele leuke films zullen worden. Ik zie al helemaal voor me hoe Isa en Ruben verliefd op elkaar worden in de dierenpraktijk en alles eromheen. Ja, dit zou serieus wel wat kunnen gaan worden denk ik!

2. De Shopaholic-serie van Sophie Kinsella zouden het ook goed doen als deze verfilmd zouden worden. Het eerste deel Shopaholic is natuurlijk al verfilmd, maar er zijn nog een heleboel delen die daarna volgen.

3. Sophie Kinsella is dan wel bekend van haar Shopaholic boeken, maar ze heeft nog veel meer boeken geschreven (ook onder haar pseudoniem Madeleine Wickham) zoals Aanpakken. Ik denk dat dit ook een goed script is voor een succesvolle film.

 

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Kelly september 21, 2013 at 10:51

    Ik zou inderdaad the fame game of la candy vrfilmd willen zien!

  • Reply Anneke september 21, 2013 at 19:58

    Ik lees nu Voor jou van Jojo Moyes en dat is zo’n prachtig boek, denk dat ‘ie het ook goed zou doen als film.

  • Reply Nikki april 5, 2014 at 16:20

    Ik zou de touching Julliette triologie ook heel graag op het witte doek willen zien!

  • Leave a Reply