Boeken

Book lovers – Emily Henry

Book Lovers van Emily Henry is vertaald naar het Nederlands! Lees hier de recensie van Book Lovers van Emily Henry.

Waar gaat Book Lovers van Emily Henry over?

New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk… en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.

book lovers

Titel: Book Lovers
Auteur: Emily Henry
Verschenen: juni 2024
Pagina’s: 400
Uitgeverij: The House of Books

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

 

Mijn mening over Book Lovers

Na het lezen van Stranddagboek (Beach Read) kon ik niet wachten om weer aan een nieuw boek van Emily Henry te beginnen. Stranddagboek was een boek om verliefd op te worden: een boek met een diepere laag, waardoor het meer is dan alleen een feelgood.

Vol goede zin begon ik in Book Lovers, en al snel bleek: dit is weer zo’n parel. We volgen het leven van de New Yorkse literair agent Nora Stephen. Tien punten voor New York én tien punten dat het boek gaat over boeken! Nora werkt hard, is nuchter en daadkrachtig. En door hun heftige verleden heeft ze alles over voor haar zus Libby. Dan ontmoet ze de norse redacteur Charlie Lastra voor werk in New York.

Het leuke van dit boek is dat het verhaal start in New York, en daarna verdergaat op het platteland in Sunshine Falls, North Carolina. Een klein dorp waar een populair boek waar Libby dol op is zich afspeelt. Met een beetje tegenzin gaat Nora mee (ze is namelijk dol op the city en kan niet slapen van stilte) en Libby stelt een bucketlist op. Dat zorgt voor leuke gesprekken en grappige wendingen. Book Lovers is een verhaal waarin veel gebeurt, maar centraal staan Nora en Charlie.

Ik betrapte mezelf erop dat ik regelmatig hardop moest lachen. En ik kan ook niet ontkennen dat ik een traan heb gelaten – ik weet niet of dat door de zwangerschap komt, maar dat terzijde. Ik heb genoten van Book Lovers en ik vond het jammer dat het einde van het boek in zicht kwam. Desalniettemin sloeg ik de bladzijden om; ik las dit boek in twee dagen uit. Ik heb genoten van Nora en Charlie, net als van de andere karakters. Het verhaal speelt als een film in je hoofd af, ik kon me alles zo goed voorstellen! Van de drukke straten in New York tot het rustige platteland van Sunshine Falls.

Ga dit boek lezen, je krijgt er geen spijt van. Ik kan nu al niet wachten op het volgende boek van Emily Henry!

Pluspunten:
+ Speelt als een film af in je hoofd
+ Vlotte schrijfstijl
+ Hardop lachen
+ Diepgang én luchtigheid
+ De perfecte feelgood

Minpunten: 
– Geen, zet dit boek op je to be read list!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *