Boekverfilmingen 2024
Boeken

Boekverfilmingen 2024

In 2024 komen er weer mooie boekverfilmingen uit! In dit artikel hebben wij alle boekverfilmingen verzameld. In dit overzicht vind je niet alleen films maar ook series die verschijnen dit jaar.

Laatste update: januari 2024

Ben je benieuwd welke boekverfilmingen allemaal verschijnen in 2024? In dit artikel plaatsen wij alle boekverfilmingen van dit jaar. Dit artikel wordt met regelmaat geupdatet.

Boekverfilmingen van 2024

Hieronder staan alle boekverfilmingen die zijn aangekondigd in 2024. Als het boek in het Nederlands is verschenen dan gebruiken we de titel van het boek, met daarachter de titel van de film of serie. Het artikel is opgedeeld in films en series.

Boeken die verfilmd worden als film

Wildernis – Jane Harper (Filmtitel: Force of Nature)

WildernisVijf vrouwen beginnen aan een trektocht in het ruige achterland van Australië om hun teamgevoel te versterken. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep en de vermiste vrouw, Alice Russel, is de klokkenluider in het onderzoek van agent Aaron Falk. Falk hoort verhalen over beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen tijdens de tocht. Naarmate hij dieper in de verdwijningszaak duikt, lijken de gevaren groter te worden.

Verschijnt op 8 februari 2024 in de Australische bioscopen. Het is nog niet bekend of de film in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Duin Messias (Filmtitel: Dune: Part Two) 1 maart 2024

Dune: Part Two komt er aan! Het is enige tijd geleden dat deel 1 is verschenen, met veel succes. De film werd goed ontvangen en Dune: Part Two is het langverwachte vervolg.

Duin MessiasAan het hoofd van zijn Vrijmanse Fedaykin werd hij Keizer van het hele bewoonde universum. Maar zijn overwinning heeft ingrijpende gevolgen gehad. Oorlog is naar het hele bekende universum gebracht en miljarden zijn al omgekomen.
Ondanks het feit dat hij de machtigste keizer in de geschiedenis is geworden is Paul niet bij machte om een einde te maken aan de gevechten. Om hem heen worden allerlei complotten gesmeed, zowel door openlijke vijanden als door mensen die hij vertrouwt…

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Mickey7, 29 maart 2024

Mickey7 zal in maart verschijnen, met Robert Pattinson in de hoofdrol.

Mickey7Mickey7 is een Vervangbare op een expeditie naar de ijsplaneet Niflheim. Hij moet bij elke gevaarlijke klus in actie komen en als hij sterft, wordt hij opnieuw gereproduceerd met bijna al zijn herinneringen intact. Na zes keer sterven, stort Mickey7 in een afgrond en staat Mickey8 paraat. Maar is Mickey7 wel echt dood? En als dat niet zo is, kunnen er twee Mickeys tegelijkertijd bestaan?

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

The Watchers, 6 juni 2024

Mina strandt met haar auto bij de boomgrens en wordt het donkere bos in gedwongen. Ze vindt een schreeuwende vrouw die haar naar een betonnen bunker stuurt. In de bunker zit Mina vast tussen vreemden en Hoeders die bovengronds komen om gevangenen te observeren. Mina zoekt antwoorden en wil weten hoe ze kan ontsnappen.

Dit boek is nog niet verschenen in het Nederlands. 

Wicked: Part 1, 27 november 2024

De langverwachte live-action film Wicked komt er aan, met onder andere Ariana Grande in de hoofdrol. Veel mensen kijken uit naar deze film!

Toen Dorothy triomfeerde over de Slechte Heks van het Westen in L. Frank Baum’s Amerikaanse klassieker, hoorden we slechts haar kant van het verhaal. Maar hoe zat het met haar aartsvijandin, de mysterieuze heks? Waar kwam zij vandaan? Hoe was ze zo slecht geworden? En wat is de ware aard van het kwaad?

Lord of the Rings: The War of Rohirrim, 13 december 2024

Er komt een nieuwe Lord of the Rings film aan! In december wordt The War of Rohirrim verwacht.

Tweehonderdvijftig jaar voor de gebeurtenissen in de trilogie ‘The Lord of the Rings’ vond de oorlog van de Rohirrim plaats. Deze oorlog was de aanleiding om het bolwerk van Helm’s Deep te laten bouwen. De legendarische Helm Hammerhand, de machtige koning van Rohan, heeft hiertoe de opdracht gegeven, ter verdediging van zijn volk. Zijn leven in een tijdperk vol bloedvergieten en zijn nalatenschap uit deze roerige tijden worden uitgelicht.

Klik hier om boek 1 van de Lord of the Rings-serie te bestellen bij Bol.com

Boeken die verfilmd worden als serie

De zomer waarin alles veranderde (Serietitel: The Summer I Turned Pretty: seizoen 3) zomer 2024

Het nieuwe seizoen van The Summer I Turned Pretty verschijnt in de zomer van 2024 op Amazon Prime. De serie bestaat uit twee seizoenen en in de zomer verschijnt seizoen 3. De serie is gebaseerd op de Zomer-serie, geschreven door Jenny Han.

De zomer waarin alles veranderdeBelly Conklin leeft van zomer naar zomer, waarin alles goed en magisch is. De winter telt ze de weken af tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet bij haar vrienden Jeremiah en Conrad kan zijn. Op bijna zestienjarige leeftijd breekt een zomervakantie aan die alles verandert en haar leven voorgoed zal veranderen.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou! 

Mis je nog films of series? Laat vooral een comment achter, dan voegen we de film of serie toe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *