Sweet Magnolias
Netflix

Boekverfilming: Sweet Magnolias op Netflix

Dit weekend ontdekte ik een heerlijke serie op Netflix, die gloednieuw is: Sweet Magnolias. Een super Amerikaanse serie met een feelgood gevoel. Heerlijk! Ik vertel je er meer over.

Waar gaat Sweet Magnolias over?

Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun high school-tijd. Ze helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrière in het stadje Serenity, in het zuiden van de Verenigde Staten. Het drietal, dat altijd al droomde van een gezamenlijke onderneming, besluit samen een luxe spa te openen. Maar dan stort het leven van Maddie volledig in: haar huwelijk loopt na twintig jaar stuk. Ze moet helemaal opnieuw beginnen, maar hoe?

Mijn mening

Om eerlijk te zijn is Sweet Magnolias een enorm typische, Amerikaanse en romantische vrouwenserie. Ik heb de afleveringen in een dag gekeken, omdat ik het een heel verslavend element vind hebben. Het typerende Amerikaanse leven dat je vaak terug ziet komen in series en de heerlijke omgeving. En vergeet niet de romantiek eromheen.

Het leuke aan het verhaal van de serie is dat ieder personage zijn eigen verhaal en eigen problemen heeft, maar alles komt samen. Zelfs de kinderen van de hoofdpersonages hebben een eigen verhaallijn.

Boeken van Sweet Magnolias

Boekverfilmingen doen het extra goed bij mij, dat had ik ook toen ik bijvoorbeeld Virgin River keek. Op de een of andere manier vind ik een serie dan nog leuker! Toen ik bezig was met het schrijven van dit artikel, kwam ik erachter dat Sweet Magnolias ook een boekenreeks is die geschreven is door Sherryl Woods. Er zijn in totaal 11 boeken in deze serie verschenen, dus mocht je na het zien van de serie denken: ik wil de boeken lezen… Er is genoeg voor je om te lezen! Klik hier voor een link naar de eerste drie boeken.

Heb je zin in een fijne cliché serie? Dan mag deze Sweet Magnolias op je kijklijst op Netflix. Ik heb enorm veel zin in een vervolgseizoen en hoop ook zeker dat dit nog komt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *