Virgin River
Netflix

Boekverfilming: de must-see serie Virgin River op Netflix

Onlangs zag ik een trailer voorbij komen van de serie Virgin River op Netflix. Ik kreeg meteen Hart of Dixie-herinneringen, maar besloot de serie te kijken. Binnen 1 dag was ik compleet verslaafd en keek ik alle afleveringen (ja… echt…) en daarom dacht ik: ik moet hier over schrijven!

Virgin River is dus een nieuwe serie op Netflix, een Netflix original, en bleek (nadat ik research ging doen toen ik het seizoen had bekeken) een boekverfilming te zijn! De serie is geschreven door Robyn Carr en er zijn wel 20 boeken van verschenen in het Nederlands en in het Engels 21. WOW! Toen ik dat las wist ik: ik wil deze boeken gaan lezen. De boeken heb ik inmiddels gedownload in mijn online Bibliotheek-account en ga ik zeker aan beginnen in mijn kerstvakantie. Heerlijk.

Waar gaat de Virgin River serie over?

Melinda Monroe wil na een groot drama haar leven een nieuwe start geven. Ze reageert dan ook op een advertentie om in het afgelegen dorpje Virgin River aan de slag te gaan als verpleegkundige. Het leven in het kleine stadje blijkt al snel niet zo eenvoudig te zijn als ze had verwacht en Melinda moet haar eigen problemen zien op te lossen voor ze Virgin River als haar thuis kan zien.

Wat vind ik van Virgin River?

Ik ben een groot fan van Virgin River! Ik bekeek de trailer en wilde de serie bijna niet gaan kijken omdat het teveel op Hart of Dixie leek, zeker omdat een van de hoofdpersonen (Doc, gespeeld door Tim Matheson) een vergelijkbare rol speelde in Hart of Dixie. Toen ik eenmaal begon met kijken vergat ik al snel Hart of Dixie en heb ik alle afleveringen in een dag gekeken. Ik ben echt compleet verslaafd en ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen. Ja, het is echt een hele zoetsappige en voor de hand liggende serie maar het is tegelijkertijd ook een hele fijne serie die lekker wegkijkt met een fijn verhaal. Ik ga me, tot seizoen 2 verschijnt (datum van lancering is nog onbekend), maar verdiepen in de boeken.

In totaal bevat de serie 10 afleveringen die ongeveer een uur duren. Het tweede seizoen is inmiddels ook al gefilmd (heel fijn!) en hopelijk hoeven we daar niet lang op te wachten.

Heb jij de serie al gekeken?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *