Presentatie

Boekpresentatie: Zwart wit – Gillian King

Eindelijk, daar is weer een nieuw boek van Gillian King! Op 15 mei was het zo ver en gingen wij naar de boekpresentatie van ‘Zwart wit’ in de Paagman, in Den Haag. Daar aangekomen hadden wij eerst een ontzettend leuk interview met Gillian King, daarover morgen meer!
Vanaf 19:00 was het dan zo ver. De zaal stroomde vol, en de boekpresentatie begon!

 photo 7_zpsb1f8a2bd.jpg

De zaal zag er weer goed uit. Een mooi podium waar je grote posters van Zwart wit op zag. Naast het podium stonden de boeken klaar. Niet alleen Zwart wit lag er, maar ook haar vorige boeken. Een mini podium dus, speciaal voor haar boeken!
De uitgeverij nam het eerste woord en iedereen werd meteen stil. De zaal was helemaal vol! Er waren zó veel mensen!
Van te voren had de uitgeverij al ontzettend veel goede reacties gekregen op het het nieuwe boek van Gillian King. Een aantal mensen mochten het boek al van te voren lezen. Natuurlijk hoopt de uitgeverij dat er nog veel meer goede reacties zullen komen nu het boek eenmaal uit is! “Na vandaag kijken we al weer uit naar de volgende boekpresentatie volgend jaar!” aldus Harma Nijhuis.

 photo 6_zpsca85eab6.jpg
En dan het moment waar iedereen op wachtte. Gillian King stapte het podium op. Ietwat zenuwachtig, maar duidelijk minder zenuwachtig dan vorig jaar! Dachten wij dan. “Vorig jaar was ik heel zenuwachtig, de week voor de presentatie had ik geen oog dicht gedaan. En dit jaar.. was dat ook zo”, vertelt Gillian King met een glimlach.

De totstandkoming van het boek ging eigenlijk al mis. Ze was te laat begonnen en kon maar niet met een idee komen. Voor haar gevoel moest ze met een origineel idee komen, een idee dat nog nooit was gedaan. Maar telkens als ze hét perfecte idee dacht te hebben gevonden, bleek het al tientallen keren te zijn gedaan. Uiteindelijk besloot ze van het originele boek af te stappen en maar gewoon te doen wat ze leuk vond. En dat is Zwart wit ook, een simpele chicklit, maar zeker héél fijn om te lezen!

 photo 4_zpscefe212d.jpg
Hoe Gillian echt aan haar idee is gekomen komt vooral door haar vriendinnen. Haar inspiratie kwam uit de verhalen die zij vertelden, met de vele wijntjes erbij. “Wijn is eigenlijk ook het thema van de avond”, vertelt ze lachend.
Toen de deadline begon te naderen had ze een ander idee. Een schrijfmarathon! Maar met een man en twee kinderen in huis gaat dat niet zo makkelijk. De oplossing? Stuur ze naar de Veluwe! “Ik voelde me toen een slechte moeder”, vertelt ze lachend. Toch heeft de schrijfmarathon enorm geholpen. “Ik had mezelf als een mol opgesloten met wijn en chocola!”

 photo 3_zps26989e16.jpg
Haar andere inspiratiebron zijn haar drie goede vriendinnen en mede schrijfsters. Lisette Jonkman, Astrid Harrewijn en Chantal van Gastel. Ook wel de “kiplitschrijfsters” zoals ze zichzelf noemen. Lisette en Astrid waren aanwezig bij de boekpresentatie en kregen beide het allereerst exemplaar in ontvangst.

 photo 5_zps456e3f62.jpg
“Waar zouden we zijn, zonder wijn?” begon Astrid haar toespraak mee. Beide vrouwen zijn ontzettend trots op Gillian, zij is de enige schrijfster die een drukke baan heeft, kinderen én een boek schrijft. “Zij noemt het een karwei, ik noem het een hell!” zegt de trotse Astrid. “Ik ben echt heel, heel trots op je”, sluit Lisette de toespraak af.

 photo 2_zpsc66ea267.jpg
Na de presentatie werden er hapjes rondgebracht en stonden er drankjes klaar. Je kon het boek kopen en het laten signeren door Gillian King, en natuurlijk met haar op de foto!
Na deze gezellige avond was het nog lang niet klaar. Er was nog een afterparty! Met een groepje gingen wij met de bus naar Kijkduin, waar we nog gezellig met z’n allen konden borrelen!

 photo 1_zpse820418b.jpg
Het was zeker een enorme geslaagde avond. Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.