Presentatie

Boekpresentatie: Tahereh Mafi & Ransom Riggs

Eindelijk een boekpresentatie waar wij met z’n vieren heen konden! Uitgeverij Blossom Books nodigde ons uit voor de huwelijksreceptie ter ere van de schrijvers Tahereh Mafi en Ransom Riggs waarbij hun nieuwste boeken ‘Vertrouw me’ en ‘Omhulde stad’ werden gepresenteerd. We stonden te springen om er naar toe te gaan! Samen met uitgeverij Clavis organiseerden zij gisteren een ontzettend leuke avond.

Het begon al toen we binnenkwamen met de vraag “waar zijn jullie van?”. Allemaal ontzettend echt, en hartstikke leuk! Daarna liepen we de zaal binnen waar een prachtige taart klaarstond. Op de tafel stonden gezellige drankjes met een (heerlijke) aardbei erop.

Aan de andere kant stond de tafel al vol met alle boeken die gekocht konden worden na afloop. De oude boeken en de nieuwste boeken natuurlijk, die die dag zouden uitkomen! Degene die bij de huwelijksreceptie waren konden de boeken als eerste kopen. Vandaag liggen ze namelijk pas in de boekhandels!

Daarna de wandeling naar de grote bioscoopzaal, waar speciaal voor ons stoeltjes klaarstonden met “Adorable books” erop. Wauw, we waren pers! En toen begon het echt.. Eerst de boektrailer van Ransom Riggs, daarna de boektrailer van Tahereh Mafi. Een goed begin om het publiek een beetje stil te krijgen (want het zat ont-zet-tend vol)!

Daarna begonnen Patty, van uitgeverij Clavis, en Myrthe, van uitgeverij Blossom Books, te vertellen. We zouden samen met Tahereh en Ransom gaan Skypen! Dit was natuurlijk al bekend, maar maakt het niet minder leuk. Tahereh en Ransom wonen natuurlijk in Amerika, waar het net ochtend was. Ze hadden dus net het ontbijt achter de kiezen.

Laura van der Linden mocht de skypesessie officieel openen. Met een eigen speech vertelde zij hoe ze al de boeken van de schrijvers verslonden had. Het was een prachtige speech en ook ontzettend knap dat ze dat zomaar durfde voor twee ontzettend populaire schrijvers. Plus, natuurlijk voor de super grote groep die achter haar stond!

Waarom zijn de boeken gekozen door de uitgevers? Myrthe begon te vertellen hoe zij aan het boek van Mafi kwam. Ze kreeg het als tip aangeboden en las het in een keer uit. Vanaf dat moment wist ze meteen dat zij dit boek moesten uitgeven in Nederland. Een prachtige titel kwam, een prachtige cover zou eraan komen totdat… iets in Amerika alles in de war schopte. In Amerika waren er namelijk nieuwe covers uitgekomen. Covers die prachtig waren en vele malen mooier dan de vorige. Blossom Books hoefde er niet lang over na te denken om te switchen naar de nieuwe covers. Met een lief bloemetje hebben ze de oude covers afgewezen en tada, daar kwam het allereerste deel aan!

Het boek van Ransom heeft een iets ander verhaal. Zij kreeg het boek op haar bureau. Meteen werd ze gepakt door de prachtige foto’s in het boek. De hoofdpersoon was (en is!) prachtig uitgewerkt waardoor de beslissing niet heel moeilijk werd. Een grote verrassing voor hun was toch wel dat er een tweede (en derde!) deel achteraan zou komen. En daar kwam dan ook dit eerste deel van de geweldige serie!

Tahereh en Ransom zijn natuurlijk een prachtig stel, waardoor het ook niet anders kon dan dat ze elkaar inspireren bij het schrijven. “Ze inspireert me elke dag”, vertelt Ransom. Natuurlijk schreef hij al voordat hij Tahereh kende, maar ze heeft hem zeker geïnspireerd bij het schrijven. Speciale stukjes uit zijn nieuwe boek kan hij niet noemen.

De meeste van jullie zijn waarschijnlijk wel bekend bij team Warner of team Adam, maar op wie lijkt Ransom nou het meeste? Eigenlijk was het antwoord op beide niet. De romantische woorden met dat hij met niemand te vergelijken is werd echter niet goedgekeurd. Dan lijkt hij toch maar op Warner. Al is het alleen maar voor het uiterlijk.

Nog veel meer vragen volgden, maar er was helaas maar tijd voor een half uurtje. Veel te weinig was dat, zoals we zagen. Er waren nog ontzettend veel vragen van mensen uit het publiek toen skype werd afgesloten.

Gelukkig werd de avond afgesloten met… taart! De taart werd aangesneden en iedereen kreeg een klein plakje.

Daarnaast was er een gelegenheid om verschillende spullen te kopen en kon je op de foto! Deze foto werd in een boek geplakt met een stukje tekst erbij. Speciaal voor Ransom en Tahereh een boek vanuit Nederland!

Er werden nog verschillende heerlijke hapjes rondgedeeld en iedereen kletste gezellig met elkaar.

Wij hebben echt een topavond gehad en zijn heel blij dat we hierbij aanwezig mochten zijn.

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.