Presentatie

Boekpresentatie ‘Laat me jou zijn’ van Petra Kruijt

4

Afgelopen dinsdag mochten wij, Danique V. en Yara, naar een onwijs gaaf evenement toe. Uitgeverij ‘Zomer & Keuning’ organiseerde weer een van hun boekpresentaties. Deze keer was het net iets anders dan de vorige keren. Het was namelijk een bloggersevenement. Geheel met officiële uitnodiging werden wij verwacht bij de uitgeverij in Utrecht. Het nieuwe boek van Petra Kruijt, ‘Laat me jou zijn‘, werd namelijk gepresenteerd.

5

Bij binnenkomst zagen we een tafel die versierd was met een grote poster van het nieuwe boek. Ook lagen er overal op de tafels spiegeltjes en kleine boekjes met informatie over het boek. Mét een leuke boekenlegger erbij! Op de tafel in de hoek stond een grote stapel, vol met boeken van ‘Laat me jou zijn’. We namen plaats aan de tafels en kregen een ontzettend lekker klein marsepeinen gebakje. De ruimte werd gevuld met bloggers, sommigen die wij al vaker hadden gezien, maar leuk genoeg ook een aantal nieuwe gezichten! Het is altijd leuk om nieuwe bloggers te ontmoeten natuurlijk.

1

2

Het evenement begon met een kleine presentatie over de uitgeverij zelf. Welke boeken hadden zij en wat konden wij nog gaan verwachten van de uitgeverij? Daarna kwam Petra Kruijt aan het woord!
Een kleine wens van haar is misschien toch wel om ooit een keer een ander genre te schrijven dan wat ze nu doet. Welk genre dat is, weet ze nog niet precies. “Geen thriller!! Ik heb totaal geen misdaadbrein!”

“Vroeger dacht ik dat ik poëet kon zijn”

Haar voorbeelden zijn vooral schrijvers van Amerikaanse romans. “Je leest één bladzijde en trrrrrrrrrr, je bent aan het einde”, vertelt Petra lachend. Nederlandse chicklits daarentegen zijn weer níet haar voorbeeld. Ze ziet deze schrijfsters als collega’s en zij staan daarom te dichtbij haar om een voorbeeld te zijn.
Petra’s droom om te schrijven begon al erg vroeg. Ze heeft het altijd al in haar gehad om te schrijven en vanaf haar veertiende begon ze dit ook daadwerkelijk te doen. Even dacht ze zelfs dat ze poëet kon worden, maar dit was totaal niet haar ding. Op naar het schrijven van boeken!

6

Totstandkoming van het boek
Petra las veel boeken waarin de partner van een hoofdpersoon overleed. Dit zette haar aan het denken. Overnemen van het verhaal kan natuurlijk niet, dus een variatie daarop zou mooi zijn. Het leek haar daarom ook ontzettend interessant om een broer of zus dood te laten gaan in een verhaal. Ook een verlies als dat natuurlijk ontzettend zwaar en moeilijk is. Maar om Susan nou ineens dood te laten gaan, vond ze ook weer niet de bedoeling. Dan zou zij in het hele verhaal dood moeten zijn. Daarom koos Petra voor een andere optie, een optie die te lezen is in het boek!

Daarna was het tijd voor het allereerste exemplaar. Petra Kruijt kreeg deze uiteraard uitreikt. En wat een prachtige cover is het zeg! Toen kwam voor ons de grootste verrassing ooit, wij (Yara en Danique V.) werden naar voren geroepen. Een beetje verward liepen wij maar naar voren en wat kregen wij… Het tweede en derde exemplaar! Wauw, wow! Dit hadden wij echt nooit verwacht! En blij dat we waren, zeker. Dit kwam mede door Tedje haar mooie quote die op de eerste pagina van het boek staat.

Na de presentatie stonden er lekkere hapjes op tafel en konden wij aanvallen. Tijdens de hapjes hadden we nog leuke gesprekken met andere bloggers en met de mensen van de uitgeverij. En aangezien er alleen maar vrouwen waren, kwam dat kletsen zeker wel goed 😉
Na de hapjes was er nog een kleine verrassing. Gillian King en Marcha de Groof zouden ook nog een mini presentatie gaan geven! Beide schrijvers zijn al bezig met een nieuw boek en zo te horen kunnen wij heel wat moois gaan verwachten.

3

Na de presentaties en het vele kletsen kregen we nog een (enorm gevulde) goodiebag. Hierin zat onder andere het andere boek ‘De mannenmaker‘ van Petra Kruijt, ‘Zwart wit‘ van Gillian King, ‘Man o Man‘ van Marcha de Groof en ‘Sterrenhemel’ van Colleen Hoover. Daarnaast zaten er nog ontzettend veel kaarten in het tasje. Wij zijn enorm verwend en bedanken uitgeverij Z&K daar ook voor! Het was een geweldige middag/avond die wij zeker nog een keer over willen doen.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Lisa november 13, 2014 at 10:38

  Was heel leuk! Om leuk om jullie eens in het echt te hebben gezien! 🙂

  • Reply Lisa november 13, 2014 at 12:35

   Oeps, ik heb me weer eens vertypt. De ‘om’ moet natuurlijk ‘ook’ zijn!

 • Reply Winnie november 13, 2014 at 11:49

  Leuk! Ben benieuwd wat er in de goodiebag zit/zat

 • Reply Dagmar november 13, 2014 at 17:03

  Wauw wat een te gek verslag en mooie foto’s! Super dat jullie erbij waren <3 Echt zo leuk!

 • Reply Maaike november 13, 2014 at 17:38

  Leuk uitgebreid verslag! Ik heb ook een supergezellige dag gehad. 😀

 • Reply Jessica november 14, 2014 at 13:57

  Mooie foto’s en leuk verslag! 😀 Gefeliciteerd met het 2e en 3e exemplaar!

 • Reply Madelon november 15, 2014 at 11:40

  Super leuk verslagje meiden! En zo tof dat jullie het 2e en 3e exemplaar kregen!

 • Reply Esther november 16, 2014 at 14:36

  Wat leuk dat jullie hierbij mochten zijn!

 • Leave a Reply