Overig

Boekpresentatie Hof van Doorns en Rozen

Afgelopen zaterdag was mijn allereerste vrije zaterdag sinds een lange tijd. Heerlijk! ’s Morgens ontbeet ik met croissantjes en een heerlijke milkshake. Rond 10:00 vertrok ik van huis om naar de boekpresentatie van Hof van doorns en rozen te gaan, van Sarah J. Maas. Uitgeverij Van Goor had namelijk een onwijs gave boekpresentatie georganiseerd op een unieke locatie: in Kasteel de Haar.

Nabij Utrecht zit een kasteel verstopt. Kasteel de Haar, zoals ik al vertelde. Ik heb nog nooit eerder een kasteel bezocht en daardoor had ik er enorm veel zin in. Het thema voor die dag was zwart en rood. Omdat ik geen rode items in mijn kledingkast heb liggen, besloot ik rode lippenstick te dragen. Kan prima, toch? Rond 12:00 arriveerde ik bij het kasteel. Wauw, wat was het mooi. Katja haalde me op en bracht me naar de lunchroom, waar de andere bloggers én de dames van Unieboek zaten. De boekpresentatie vanHof van Doorns en Rozen kon beginnen!

Na een heerlijke lunch en veel booktalk en gezelligheid was het tijd voor een rondleiding door het kasteel. Heel jammer: je mocht geen foto’s maken in het kasteel. Boe! Dat vond ik juist erg leuk om te delen. Het kasteel is omstreeks de 14e eeuw gebouwd en was rond 1900 niet meer dan een ruine. Het kasteel is vervolgens door een rijke baron helemaal opnieuw gebouwd en ingericht naar zijn smaak. Hij en zijn vrouw verbleven maar één maand per jaar in het kasteel, als een soort vakantiehuis. Hoe bizar? Daarnaast bevat het kasteel elektriciteit én warm water. Dat was erg gek om te zien: het was eigenlijk een soort hypermodern kasteel, haha. Sinds 2005 verblijft er niemand meer in het kasteel, maar is het een stichting geworden. Nu kun je er rondleidingen door krijgen. Heel tof om te zien! Ik vond het echt een geweldige locatie voor de boekpresentatie van Hof van Doorns en Rozen.


Met alle bloggers bij het event, op de foto voor het kasteel mét het boek!

Hof van doorns en rozen

Na de rondleiding gingen we met alle meiden op de foto. Zo leuk! Ik vond het een enorm leuke boekpresentatie en het was onwijs origineel. Behalve origineel was het ook heel gezellig. We hebben veel gekletst en gelachen. Dankjewel uitgeverij Van Goor voor deze leuke middag en de boekpresentatie van Hof van Doorns en Rozen! Ben je benieuwd geworden naar het boek? Lees hier de recensie.

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Lisanne februari 29, 2016 at 15:08

  Leuk verslag heb je ervan gemaakt Yara. Was super gezellig!

 • Reply Emmy februari 29, 2016 at 15:16

  Het was echt super leuk!

 • Reply Esther februari 29, 2016 at 21:21

  Super leuk! Ik ben wel eens bij dat kasteel voor de elf fantasy fair. 🙂

 • Reply Vivian maart 3, 2016 at 16:07

  Oh ziet er zoo gaaf uit! Ik ben daar nog nooit geweest, maar het staat nog wel hoog op mijn lijstje!

 • Reply Jessica maart 4, 2016 at 19:52

  Leuk verslag Yara 😀

 • Leave a Reply