Boeken

Must visit voor boekenliefhebbers: Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Midden in het centrum van Maastricht ligt Boekhandel Dominicanen. Een echte schat voor boekenliefhebbers en een van de mooiste boekhandels in Nederland. De boekhandel is namelijk gevestigd in een voormalige 13e-eeuwse kerk: de Dominicanenkerk.

Links: Image by Georges Seguin (Okki), CC BY-SA 4.0, via Wikipedia. Rechts: Image by Rijksdienst voor het Cultureel ErfgoedCC BY-SA 4.0, via Wikipedia.

Waarom moet je Boekhandel Dominicanen bezoeken?

Een wandeling door de Dominicanenkerk is een ervaring op zich! Boekhandel Dominicanen heeft een breed en diep assortiment publieksboeken, muziek en boeken voor professionals. Maar ook voor de niet-boekliefhebber is dit een plek die je bezocht móet hebben als je op citytrip in Maastricht bent. Je kunt hier namelijk ook neerstrijken voor een heerlijke koffie en lunch bij Coffeelovers met koffie van Blanche Dael, dé Maastrichtse koffiebranderij.

Boekhandel Dominicanen is meer dan alleen een plek om boeken te kopen; het is ook een levendige culturele hub. Het organiseert regelmatig literaire evenementen, boekpresentaties, lezingen en signeersessies met bekende auteurs.

Meer dan tweehonderd jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie, en ze deed sindsdien vele jaren dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel. Deze rijke historie voel je nog steeds terug in deze prachtige locatie. Veel Maastrichtenaren hebben bijzondere herinneringen aan deze plek!

De 13e-eeuwse Dominicanenkerk in Maastricht, de eerste gotische kerk in de Lage Landen, is een bijzonder gebouw, niet enkel om zijn bijzondere geschiedenis (denk aan de vele functies die het gebouw heeft gehad), maar zeker ook om de plafond- en muurschilderingen, die van uitzonderlijk grote kunsthistorische waarde zijn. Kijk dus ook zeker even omhoog als je hier bent!

Links: Image by Rijksdienst voor het Cultureel ErfgoedCC BY-SA 4.0, via Wikipedia.

Mooiste boekhandel van Nederland

Boekwinkel Dominicanen in Maastricht wordt wel eens de mooiste boekhandel van Nederland genoemd, en ik snap dat wel. Je kunt hier uren dwalen en neuzen tussen de vele boeken en cadeau’s. Je kunt hier niet weggaan zonder iets gekocht te hebben!

Dus, als je jezelf wil onderdompelen in de wereld van boeken en tegelijkertijd wil genieten van de prachtige ambiance van een historische kerk, plan dan zeker een bezoek aan Boekhandel Dominicanen tijdens je volgende tripje naar Maastricht. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen: 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *