Boeken

Boekenweek voor Jongeren is van start gegaan!

Boekenweek voor jongeren
Wist je dat de Boekenweek voor Jongeren afgelopen vrijdag van start is gegaan? Tijdens de Boekenweek voor Jongeren, voorheen Literatour, gaan 21 schrijvers op pad langs honderd middelbare scholen om daar met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. 

Een geweldig intitiatief vinden wij, want lezen is natuurlijk het leukste dat er is. Lezen is voor ons dé manier om even totaal te ontspannen en te vluchten in een verhaal.

Gratis 3PAK 

Bij een Boekenweek hoort natuurlijk een Boekenweekgeschenk, een 3PAK. Een bundel met korte verhalen van Tim Hofman, Nhung Dam en Raoul de Jong. 3PAK wordt gratis weggegeven in boekhandels, bibliotheken en scholen en is geschikt voor alle leerlingen in de bovenbouw, van vmbo tot vwo. In de 3PAK zit een flyer waarmee je een tas van Herschel gevuld met boeken kunt winnen! Wie wil dat nou niet?

Beste boek voor jongeren 2018
De autobiografie Wij zeggen hier niet halfbroer (Nijgh & Van Ditmar) geschreven door Henk van Straten is door de jury van jongeren bekroond tot winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018 in de categorie ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’. Winnaar in de categorie ‘vertaald’ is het Young Adult boek The Hate U Give (Moon) van Angie Thomas vertaald door Jasper Mutsaers.

Een boek kan zoveel doen
Tim Hofman, Raoul de Jong, Nhung Dam leggen in onderstaande video uit waar hun verhalen over gaan. En ze testen hun verhaal met verborgen camera. En dat levert grappige scènes op. En de boodschap van de video ‘Een boek kan zoveel doen’, dat is natuurlijk helemaal waar.

De 3PAK is deze week in de boekhandel en bibliotheek gratis op te halen door jongeren! Heb jij hem al gescoord?  

De Boekenweek voor Jongeren loopt nog tot 30 september door heel Nederland. Meer informatie over de Boekenweek voor Jongeren vind je hier.

Dit is een gesponsord artikel. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.