Nieuws

Boekenweek 2018: de leukste activiteiten!


Van 10 tot en met 18 maart 2018 is het zover! Boekenweek 2018, met dit jaar het thema ‘Natuur’. Tijdens deze week wordt het lezen van boeken centraal gesteld en kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Wij zetten de highlights voor je op een rij!

Thema Boekenweek 2018: Natuur

De 83ste Boekenweek staat geheel in het teken van ‘natuur’. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Griet Op de Beeck en heet Gezien de feiten. Dit boek krijg je tijdens de Boekenweek gratis, wanneer je voor meer dan € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste. Goed om te weten: met het boekenweekgeschenk kan je gratis met de trein reizen op zondag 18 maart!

Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. Je vindt het essay vanaf 10 maart in de boekwinkel voor maar € 3,50.

De leukste activiteiten tijdens Boekenweek

  • Griet Op de Beeck, de schrijfster van het Boekenweekgeschenk, gaat op tournee door Nederland. Je kunt verschillende lezingen bijwonen of je Boekenweekgeschenk laten signeren! De data en locaties vind je hier.
  • Ook Jan Terlouw gaat op tournee. Hij vertelt daarbij alles over het Boekenweekessay dat hij geschreven heeft. Benieuwd wanneer hij bij jou in de buurt is? Klik dan hier.
  • Liever een avondje naar het theater? Het boek ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck is vertaald naar het toneel! De personages uit het boek worden tot leven gebracht en jij kan erbij zijn. Kijk hier voor de speeldata.
  • Ook de VPRO besteedt dit jaar aandacht aan de Boekenweek. Je kunt dus ook genieten van speciale uitzendingen op tv. Kijk hier welke programma’s je zoal kan kijken!
  • Op verschillende plekken in Nederland kun je een dagje de natuur in duiken voor een fotografieworkshop! Voor een klein prijsje leer je de fijnste kneepjes van het vak.
  • Ben jij creatief met aquarel? Doe dan mee aan de botanical aquarel workshop bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Zo kun je zelf de prachtigste illustraties maken!
  • Breng een bezoek aan het boekenfestival van het jaar: BoekFEST ’18. Tijdens dit festival kun je van de mooiste voordrachten, verhalen, verrassende acts en culinaire verleidingen genieten.
  • Ga naar verschillende schrijversbezoeken. Schrijvers van verschillende boeken komen langs in boekenhandels door het hele land. Kijk hier wie er bij jou in de buurt komt.

Naast deze evenementen, vind je er nog veel meer! Je kunt werkelijk iedere dag van de Boekenweek wel iets boekgerelateerd bij jou in de buurt doen. Bekijk de complete lijst op de website van de Boekenweek.

Waar ga jij naartoe deze Boekenweek?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.