Boeken

Boekenseries die Danique E. nog wil uitlezen

boekennoglezen1
Ken je dat gevoel? Dat je een hele hoop boekenseries in je kast hebt staan waar je maar één of helemaal géén boek van hebt gelezen? Niet omdat je ze niet leuk vindt, maar omdat je er simpel gezegd gewoon niet aan toe komt. Vandaag laat ik een paar van deze series zien: die ik heel graag wil lezen en dat ook zeker snel ga doen!

boekenoglezen2
Allereerst de Grisha-serie van Leigh Bardugo. Deze boeken lijken me echt geweldig. Ze zien er alleen al prachtig uit. Ik ben van plan om deze heel snel op te pakken en dan eindelijk eens te gaan lezen.

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

boekennoglezen3
Ook de Lunar Chronicles van Marissa Meyer staan heel hoog op mijn lijstje om gelezen te worden. Het enige wat ik een beetje jammer vind, is dat de overige delen niet naar het Nederlands vertaald zijn en gaan worden. Dat vind ik echt frustrerend, als een uitgeverij halverwege besluit om met de vertalingen te stoppen. Serieus, why? Desalniettemin wil ik deze boeken heel graag lezen!

Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

boekennoglezen4
Dan nog een serie die ik echt geweldig vind. Van de Silber-serie heb ik wel al één boek gelezen. De andere twee gaan snel volgen, want ik neem ze mee op vakantie. Ik vind de boeken van Kerstin Gier echt geweldig. Ze schrijft zo ontzettend leuk en origineel dat je wilt blijven lezen! Ik kan de edelsteentrilogie van haar ook echt aanraden.

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

boekennoglezen5
Welke boekenseries heb jij nog op je plank liggen om uitgelezen te worden?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply marije juni 5, 2016 at 06:48

  De Silber en Grisha serie lijken mij echt heel leuk en series die ik zelf zou lezen. Heb ze op mijn to read lijstje gezet. Maar eerst nog de boeken uit mijn eigen boekenkast 😉

 • Reply chantal juni 5, 2016 at 08:39

  Ik heb vorige week eindelijk het laatste deel van de lunar chronicles uitgelezen, het is echt een geweldige serie. Ik baalde er eerst wel van dat cress, fairest en winter niet zijn vertaald, maar ze zijn in het engels wel goed te doen. Ben nu bezig met het tweede deel van de grisha trilogie, ook echt een gave serie, vooral vanwege de wereld waarin het zich afspeelt

 • Reply Madelon juni 5, 2016 at 09:55

  De Grisha is de enigste hiervan die ik al heb gelezen, maar die is wel echt geweldig!
  De Lunar Chronicles zou ik ook nog wel willen lezen, maar daarvan heb ik nog geen boeken thuis liggen, hihi.

 • Reply Jolien juni 5, 2016 at 10:56

  Ooh leuk, ik heb nog geen enkel boek van die series gelezen! Ik moet de series van Outlander, 50 tinten en Blood of Eden nog altijd eens uitlezen.

 • Reply Story addict juni 5, 2016 at 11:20

  Ik ben zelf laatst begonnen in het eerste boek van ‘after’, en hoewel ik halverwege het boek al dacht: na dit boek hoef ik de serie niet verder te lezen, ben ik toch benieuwd naar de rest… Dus wellicht dat ik binnenkort maar eens aan deel 2 moet beginnen. Net als aan deel 2 van de bijzondere kinderen en natuurlijk A court of mist and fury.

 • Reply Naomi juni 5, 2016 at 11:44

  Ik wil graag nog de hele grisha trilogie lezen en ook the lunar chronicles moet ik nog uitlezen, heb alleen Cinder gelezen, maar Scarlet is naar me op weg!

  x

 • Reply Kelly juni 5, 2016 at 19:59

  Ik heb destijds Cinder & Scarlet ook aangeschaft, al ben ik er nooit in begonnen. Ik ben heel erg nieuwsgierig, misschien toch maar eens aanschaffen. Jammer dat ik mijzelf nooit tijd gun voor boeken!

 • Reply Esther juni 11, 2016 at 22:15

  Ik moet de grisha serie ook nog uitlezen en de 100. 🙂 Van alle twee deze series heb ik alleen de eerste 2 delen gelezen.

 • Leave a Reply