Boekenreeks #25
Boekenreeks

Boekenreeks #25

Geekgirl
Hoeveel boekenseries zijn er ondertussen wel al niet uitgegeven?! Er zijn er zo veel dat je eigenlijk niet meer echt een keuze moet maken. Daarom staan hier drie boekenreeksen voor jou op een rijtje.

Geek Girl
‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’
Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen.

Volgorde delen in de reeks:

1 – Geek girl (juni 2013)
2 – Geek girl blundert door (17 april 2014)
3 – Perfect plaatje (oktober 2014)
4 – Gouden bergen (15 juli 2015)

Talon
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Volgorde delen in de reeks:
Boekenreeks Rebel
1 – Pupil (7 juli 2015)
2 – Rebel (29 september 2015)
3 – Verwacht zomer 2016

De 100
Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?
Volgorde in de reeks:
de100
1 – De 100 (17 februari 2014)
2 – Dag 21 (18 februari 2015)
3 – Thuis (13 juli 2015)

Bekijk hier alle andere boekenreeksen

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther december 21, 2015 at 15:01

    Ik heb het eerste deel van Geek Girl en de 100 gelezen. Die vond ik beide echt geweldig! Talon heb ik ook thuis liggen, maar die heb ik nog steeds niet gelezen.

  • Reply Chardonay januari 29, 2016 at 02:25

    Wel handig :p als ik iets niet weet hoef ik dus niet meer te googlen haha 🙂

  • Leave a Reply