Boekenseries #24
Boekenreeks

Boekenreeks #24

Boekenreeksen zijn populair, tegenwoordig kan je er bijna niet meer omheen. De een na de andere serie schiet de grond uit lijkt het wel. Omdat ze zo populair zijn zie je soms door de bomen het bos even niet meer. Vandaar deze rubriek, elke keer staan er drie verschillende soorten series voor jou op een rijtje.

Teardrop
Teardrop is een serie geschreven door Lauren Kate. De serie gaat over Eureka. Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen…

De delen in de reeks:
lauren kate
1 – Teardrop (8 november 2013)
2 – Waterfall (2 maart 2015)

Verboden vrucht
Verboden vrucht is een serie van Abbi Glines en bestaat uit vier delen.
Hier gaat het eerste deel over: Ze is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. Een schatrijke vader, de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder en zijn charmes zijn drie redenen waarom hem nooit iets geweigerd wordt.
Blaire Wynns heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt.
En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en… ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is…

De delen in de reeks:
verboden vrucht
1 – Bijna verliefd (maart 2014)
2 – Nooit verliefd (september 2014)
3 – Voor altijd verliefd (27 oktober 2014)
4 – Opnieuw verliefd (februari 2015)

Rules of summer
Rules of summer is een serie geschreven door Joanna Philbin. Hier gaat de serie over: wanneer de zeventienjarige Rory McShane van de bus stapt in East Hampton, is het alsof zij een andere wereld binnengaat. Ze ziet alleen maar ongelooflijk knappe mensen met chique kleren in dure wagens. Rory is weggegaan uit het kleine plattelandsdorpje in New Jersey omdat ze een zomerbaantje heeft als dienstmeisje bij de rijke familie Rule. Ze gaat haar tante helpen, die het huishouden van de Rules in goede banen leidt in hun grote buitenverblijf aan het strand. De rebelse dochter van de familie, Isabel Rule, wordt verliefd op een oudere jongen. Ze weet dat haar familie hem nooit goed genoeg voor haar zal vinden. Isabel vertrouwt alle details van haar nieuwe relatie toe aan Rory en de meisjes sluiten een hechte vriendschap. Dan onthult Rory dat ze ook verliefd is, en wel op de oudere broer van Isabel … Langzaam ontdekt ze dat in de familie Rule niets is wat het lijkt.

De delen in de reeks:
summer
1 – Soms smaakt liefde zout (31 juli 2013)
2 – Een zoete zomer (juli 2014)

Welke series hiervan heb jij al gelezen?

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Nynke-Boudien maart 6, 2015 at 11:51

  Ik was nog niet bekend met een van deze boekenreeksen, maar vooral Rules of summer spreekt mij erg aan!

 • Reply Iris maart 7, 2015 at 09:02

  De verboden vrucht serie heb ik in het Engels gelezen een tijdje terug. Echt een hele leuke serie!
  Ik kan me alleen niet herinneren dat het boek zo erotisch was als de kaft impliceert. Ik dacht altijd dat het wel mee viel en dat het gewoon een liefdesverhaal is. Blijkbaar had ik het mis dan..
  Er is maar een manier om erachter te komen: het boek opnieuw lezen 😀

 • Reply beautifulday4makeup maart 7, 2015 at 22:05

  Heb meteen een aantal van deze boeken op mijn goodreads list gezet 🙂

 • Leave a Reply