Boekenreeks #22 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #22

De laatste boekenreeks is al weer van augustus, het werd dus hoog tijd voor een nieuwe. De laatste tijd kan je er bijna niet meer omheen, een boekenreeks. Denk je eindelijk een boek te hebben gevonden dat bestaat uit één deel, moeten ze je een jaar later ‘teleurstellen’ omdat er nog een deel aan komt. Toch zijn deze series stiekem wel erg leuk en kan het soms erg fijn zijn dat je personages je nog even niet verlaten. Daarom hier drie series!

Silo.
De serie silo speelt zich af in de toekomst. Het boek is geschreven voor volwassenen, de hoofdpersonen zijn dan ook volwassenen. Hugh Howey heeft het eerste deel zelf uit gegeven, dat werd zo’n succes dat zijn boek ‘echt’ werd.
Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.
Silo gaat over loyaliteit en verraad, over de tragiek van regels die worden nageleefd zonder dat iemand weet waarom.

De delen in de reeks:

Hugh_OM_Silo_DRUK.pdf schakel boekenreeks 23888189
1 – Silo (november 2013)
2 – Schakel (2 december 2014)
3 – Stof (verwacht 27 februari 2015)

Annie Valentine.
Annie Valentine is een serie geschreven door Carmen Reid. Uitgeverij Boekerij heeft helaas maar drie delen uit gegeven van de zesdelige serie. Toch zet ik de serie erbij, ook voor de Engelse liefhebbers natuurlijk!
Maak kennis met Annie Valentine: stijlvol, slim, multitasker extraordinair. Als personal shopper in een chic Londens warenhuis kan Annie haar klanten van top tot teen restylen en opnieuw uitvinden. Eigenlijk kan deze bekwame styliste de problemen van iedereen oplossen – behalve die van haarzelf. Hoewel ze het druk heeft als single moeder van de opstandige tiener Lana en de pijnlijk verlegen Owen, is er nog best ruimte voor een nieuwe man. Maar het vinden van de perfecte partner blijkt op een of andere manier veel ingewikkelder te zijn dan het vinden van het perfecte paar schoenen…

De delen in de reeks:

personal shopper shoptherapie 16130791
1 – De personal shopper (29 juni 2010)
2 – Shoptherapie (2010)
3 – Stoppen met shoppen (oktober 2011)

De meester.
Een horror boek, vreselijke monsters en een scary verhaal, als je dit zoekt zit je goed bij deze serie. De serie is geschreven door de heren Guillermo del Toro en Chuck Hogan. Guillermo is een bekende filmregisseur wat je zeker terug ziet in het boek.
Er landt een Boeing 777 op JFK Airport, New York. Al kort na de landing gaan alle lichten binnen de Boeing uit en raakt alle radiocontact verloren. De hulpdiensten zijn snel ter plaatse, maar ze krijgen de nooddeur niet open. Omdat de cabine van het vliegtuig luchtdicht is wordt er gevreesd voor de levens van de passagiers. Er wordt meteen een oproep gedaan aan de mensen van onderhoud om de romp open te branden. Maar net voordat ze de brandfakkel tegen de romp drukken verschijnt er opeens een donkere streep op de romp; de nooddeur staat op een kier.

De delen in de reeks:
Del Toro-De meester.indd 10377716 13544091

1 – De meester (2009)
2 – De val (december 2010)
3 – Eeuwige duisternis (2012)

Welke van deze series is wel iets voor jou?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Esmee december 18, 2014 at 14:02

  Ik vind deze rubriek altijd zo leuk om te lezen!!

 • Reply Karlijn december 18, 2014 at 21:21

  Silo klinkt super interessant! Die serie komt op mijn leeslijstje 🙂

 • Reply beautifulday4makeup december 19, 2014 at 10:48

  Daar zitten leuke boeken mee. Ben ik trouwens de enige die op basis van kaften soms een boek durft kiezen?

 • Reply Esther december 19, 2014 at 13:01

  De meester lijkt mij wel goed! Heeft iemand hier die boeken al eens gelezen?

  • Reply Danique V. december 19, 2014 at 13:32

   Ik moet er nog in beginnen, maar hij krijgt we bijna 4 sterren op Goodreads!

  Leave a Reply