Boekenreeks #21 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #21

Het is weer een tijd geleden dat er een boekenreeks online kwam! Deze keer zijn het drie totaal verschillende reeksen, wie weet heb jij ze alle drie al gelezen!

Het lied van vuur en ijs
De game of thrones serie. Al bekend voordat het een tv serie werd en nóg populairder nu de tv serie alle records breekt. De boeken worden geschreven door George R.R. Martin en de boeken komen uit Amerika. De serie speelt zich lang, lang geleden af. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn.
Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin.
Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

De delen in de serie:
 photo deel1_zpsdc8dbab7.png photo deel2_zps3b4f5a73.png photo deel35_zps627e690b.png photo deel3_zpsd25e0ebd.png photo deel4_zps56ed3c9e.png photo deel5_zpse6ea499e.png photo deel55_zpsb953668e.png

1 – Het spel der tronen (1999)
2 – De strijd der koningen (1999)
3 #1 – Een storm van zwaarden (2001)
3 #2 – Een storm van zwaarden (2001)
4 – Een feestmaal voor de kraaien (2005)
5 #1 – Een dans met draken (2011)
5 #2 – Een dans met draken (2012)

De ravenjongens
De ravenjongens is een trilogie geschreven door Maggie Stiefvater. Zij is ook al bekend van de trilogie Mercy Falls.
Het eerste deel gaat over Blue Sargent. Ze komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

De delen in de serie:
 photo ravenjongens_zps6b5a8b08.png photo dromendieven_zps7aee6b89.png

1 – De ravenjongens (oktober 2013)
2 – De dromendieven (verwacht september 2014)

Stouter
Stouter is een trilogie en vooral iets voor de fans van vijftig tinten. Het is een erotische serie. De boeken zijn geschreven door Christina Lauren, en bestaat uit twee vriendinnen. Zij komen uit Amerika. Het eerste deel gaat over Chloe Mills. Ze is slim, hardwerkend en bijna in het bezit van een MBA. Eigenlijk heeft ze maar een probleem: haar baas Bennett Ryan. Hij is lastig, brutaal en … totaal onweerstaanbaar.
Bennett weet niet wat hem overkomt. Zijn nieuwe assistente is aantrekkelijk, onschuldig uitdagend – en totaal frustrerend. Tegen beter weten in ontstaat er een zinderende kantoorverhouding tussen Bennett en Chloe.
Hoe meer ze laten gebeuren, hoe meer ze van elkaar willen.
Hoe ver zullen Chloe en Bennett deze schandalig stoute relatie laten gaan? En hoeveel zijn ze bereid op te geven om bij elkaar te zijn?

De delen in de serie:
 photo stouter1_zps344e6480.png photo stouter2_zps4401d1b2.png photo stouter3_zps2a1f64f6.png

1 – Ondenkbaar (mei 2014)
2 – Onverwacht (2014)
3 – Ongebonden (2014)

Heb jij deze drie reeksen al gelezen?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply tamara augustus 31, 2014 at 09:21

  ik heb alleen de eerste serie gelezen, de andere twee wil ik zeker nog lezen

 • Reply Zwartraafje augustus 31, 2014 at 13:59

  De eerste serie staat al een tijd op mijn TBR-list. Van De Ravenjongens heb ik al gelezen én Ondenkbaar & Ongebonden ook. Die laatste vond ik trouwens best wel grappig.

 • Reply Jacoline augustus 31, 2014 at 14:47

  Ik ben in A Game of Thrones begonnen, maar heb hem op een gegeven moment aan de kant gelegd, ik ga ooit wel weer verder 😛 Ik ben wel echt fan van De Ravenjongens en de laatste reeks denk ik eigenlijk niet dat ik ooit zal lezen.

 • Reply Esther augustus 31, 2014 at 19:14

  Game of thrones. <3

 • Leave a Reply