Boekenreeks #20 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #20


Ik ben dol op series en vind het dan ook erg leuk om nieuwe series te leren kennen. Ik zet om de zo veel tijd drie verschillende series onder elkaar, misschien zit er iets voor jou bij!

BZRK.
BZRK is trilogie geschreven door Michael Grant. Je kent hem misschien wel van de bekende serie “Gone”. De boeken gaan over Charles en Benjamin Armstrong. Zij streven maar één doel na: een perfecte wereld zonder wreedheden. Het begin van een ware utopie ligt in hun handen. Maar de manier waarop ze dit ogenschijnlijk nobele plan tot uitvoering brengen, is angstaanjagend. Met microscopisch kleine robotjes – nanobots – manipuleren de Armstrongs de hersenen van alle mensen, zodat de wereld als één brein zal functioneren. Iedereen zal zijn vrije wil verliezen en alles zal in handen liggen van de twee broers.
De guerrillagroep BZRK weet waar Charles en Benjamin mee bezig zijn en wil voorkomen dat hun utopie werkelijkheid wordt. BZRK vecht voor het recht om fouten te maken, het recht om menselijk te zijn. Met biologische bots gaan zij de strijd met de nanobots van de Armstrongs aan en proberen zo de mensheid te redden. Maar wat als waanzin overwint?
De delen in de trilogie:
f f

1 – BZRK (11 oktober 2012)
2 – BZRK II (juni 2013)

Just one day.
Just one day is eigenlijk een mini serie. De serie bestaat uit twee boeken en zijn geschreven door Gayle Forman. De twee boeken gaan over Allyson en Willem. Deel één wordt beschreven vanuit Allyson, deel twee vanuit Willem. Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.
Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Zijn jaar begint waar Haar dag ophoudt en vertelt Willems verhaal. Ook zijn leven is na deze dag voor altijd veranderd.
De delen in de serie:
f f

1 – Haar dag (15 april 2014)
2 – Zijn jaar (15 april 2014)

Het fluistereiland.
Het fluistereiland is een serie geschreven door Elizabeth George. De boeken bestaan tot nu toe uit twee delen. Het fluistereiland gaat over Becca. Becca heeft een zeldzame gave. Als zij daardoor ontdekt dat haar stiefvader een crimineel is, is ze haar leven niet meer zeker. De veertienjarige Becca kan de gedachten van anderen lezen en dat blijkt uiterst gevaarlijk. Zo komt ze erachter dat haar stiefvader zijn zakenpartner heeft vermoord. Als hij Becca s gave ontdekt en zich realiseert dat ze zijn geheim kent, is ze haar leven niet meer zeker. Haar moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een onderduikadres op een afgelegen eiland. Daar aangekomen treft ze echter niemand thuis: de bewoonster blijkt net te zijn overleden. Van nu af aan is Becca op zichzelf aangewezen, want ook haar moeder kan ze niet meer bereiken. Ze probeert aansluiting te vinden bij de eilandbewoners, maar dat valt niet mee door haar bijzondere gaven leert ze ongewild veel meer over hen dan goed voor haar is. Toch ontmoet ze een paar mensen die ze kan vertrouwen. Maar als een van hen, Derric, een mysterieus ongeluk krijgt in het bos en zwaargewond raakt, is alle aandacht opeens op Becca gericht en vreest ze ervoor dat haar ware identiteit bekend zal worden, met alle gevolgen van dien…
De delen in de serie:
f f f

1 – Stormgevaar (september 2012)
2 – Ik weet wat je denkt (september 2013)
3 – Schaduwkant (17 feruari 2015)

Dit waren de drie series voor deze keer! Welke kende jij al?

 

Lees hier andere boekenreeksen.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Laura april 13, 2014 at 07:35

  Heb ze allemaal nog niet gelezen maar wil dit wel graag gaan doen!

 • Reply Anne Solveig april 13, 2014 at 11:00

  Ik moet echt meer lezen!

 • Reply Madelon april 13, 2014 at 11:52

  Heb deze eerlijk gezegd alle3 nog niet gelezen, haha. Al wil ik die van Gayle Forman nog wel heel graag lezen! De andere twee spreken me op een een of andere manier niet zo aan…

 • Reply Sanne april 13, 2014 at 15:20

  BZRK staat in de kast maar moet ik nog steeds lezen!

 • Reply Kelly april 13, 2014 at 16:05

  Ik ben erg benieuwd naar de eerste serie!

 • Reply Lisanne april 21, 2014 at 22:40

  Ik ben erg benieuwd naar Haar Dag/ Zijn Jaar. Lijkt me heerlijk voor in de meivakantie!

 • Leave a Reply