Boekenreeks #18 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #18

sdg

Een boekenserie doet het altijd goed. Want waarom zou je één boek schrijven, als je ook drie boeken over hetzelfde onderwerp kan schrijven? Met deze rubriek laat ik je kennis maken met drie verschillende soorten series.

Getrouwd met een miljonair:
Deze serie bestaat uit vier delen. De verhalen zijn geschreven door Jennifer Probst. Elk boek kan eventueel van elkaar apart gelezen worden, maar is natuurlijk veel leuker om achter elkaar te lezen. Elk deel gaat weer over een andere hoofdpijn en elk boek heeft dezelfde opbouw.
Elk deel gaat over een jonge vrouw die liefde zoekt, deze vindt zij dan uiteindelijk bij een ontzettend rijke man, vandaar ook “een miljonair”. Toch heeft de serie iets speciaals, iets wat niet zo voorspelbaar is, en waardoor het vooral leuk blijft om te lezen.

De delen in de serie:
f f f f

1 – Het huwelijkscontract (februari 2013)
2 – De huwelijksval (14 maart 2013)
3 – De huwelijkskans (14 april 2013)
4 – De huwelijksdeal (oktober 2013)

Soul seekers:
Soul Seekers is een serie geschreven door Alyson Noel. De boeken gaan over Daire Santos. Zij wordt geplaagd door visioenen. Wie is die jongen in haar dromen met de blauwste ogen ter wereld? Daires grootmoeder vertelt haar dat ze toegang heeft tot de wereld tussen leven en dood. Ze moet het opnemen tegen een kwaadaardige tegenstander die mensen van hun ziel kan beroven. Daire leert omgaan met haar nieuwe krachten, maar wanneer ze Dace ontmoet, de jongen uit haar dromen, wordt alles anders. Is hij een van de vijanden die ze moet vernietigen?

De delen in de serie:
f f f f

1 – Bestemming (oktober 2012)
2 – Echo (15 juli 2013)
3 – Mystiek (maart 2014)
4 – Horizon (oktober 2014)

De test:
De test is een reek geschreven door Joelle Charbonneau. De boeken gaan over Malencia Vale. Zij wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest.
Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder.
Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

De delen in de serie:

f f f

1 – De test (29 september 2013)
2 – De studie (15 februari 2014)
3 – Het examen (23 juni 2014)
Dit waren weer de drie reeksen voor deze keer. Zit er iets voor jou tussen?

 

Lees ook de andere boekenreeksen. 

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Emmy januari 10, 2014 at 15:02

  Ik kijk erg uit naar Mystiek en naar De Studie! 🙂

 • Reply Noa Meijer januari 10, 2014 at 15:07

  De test wil ik wel lezen, net als de huwelijksboeken. Maar met de eerste wacht ik denk ik sowieso totdat in ieder geval het tweede boek uit is.

 • Reply Sanne januari 11, 2014 at 11:22

  Geen van deze series heb ik gelezen, maar ik weet ook niet of er wat voor mij tussen zit.

 • Reply Zwartraafje januari 11, 2014 at 18:46

  Van de eerste reeks heb ik ontzettend genoten. Alle vier de boeken zorgden gegarandeerd voor ontspanning en leesplezier. Van de tweede reeks moet ik enkel nog het laatste deel ‘Mystiek’ lezen. De laatste reeks heb ik nog niet kunnen lezen, maar ik ben er wel heel benieuwd naar

 • Reply Tiff - The CineFiles januari 13, 2014 at 19:34

  Ik kende de series nog niet, maar De Test lijkt me erg interessant!

 • Leave a Reply