Boekenreeks #17 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #17

sd
Er bestaan talloze boeken. Schrijvers schrijven vaak een verhaal waar dan 1 boek uit voort komt. Nu zijn er ook schrijvers die zo’n ontzettend groot verhaal weten te bedenken dat 1 boek niet genoeg is. Daaruit ontstaat een boekenreeks. Iets wat vele onder ons geweldig zullen vinden. Kijk mee naar een paar ontzettend leuke boekenreeksen!

Isabel Bookbinder:
Isabel Bookbinder is een trilogie en gaat over het leven van Isabel. Isabel is een volwassen vrouw die haar leven op orde probeert te krijgen. Hierdoor neemt ze grote stappen in haar leven. Door bijvoorbeeld een bestseller schrijver te worden! Echter gaat alles net iets anders bij Isabel. Ze moet er bijvoorbeeld wel écht heel goed uit zien als ze haar boek moet promoten, oja en ze heeft nog een personal assistent nodig.. en oja uiteindelijk komt ze er achter dat je óók nog een boek moet schrijven. Misschien is dit beroep wel niks voor haar? Misschien moet ze wel iets anders gaan uitproberen. De boeken over Isabel zijn hilarisch en herkenbaar geschreven.
De delen in de reeks:
f f f

1 – Bestseller Babe (juni 2009)
2 – Isabelissimo (1 oktober 2010)
3 – Confetti in bed (18 september 2012)

De verborgen universiteit:
De verborgen universiteit is een trilogie geschreven door Natalie Koch. Natalie is een Nederlandse schrijfster. Het derde deel moet nog uitkomen. De reeks gaat over de negentienjarige Alexa Westerhof. Als ze een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld.
Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom?

De delen in de reeks:
f f f

1 – De Erfenis van Richard Grenville (2011)
2 – Het levende labyrint (25 september 2012)
3 – Stad van de alchemist (april 2015)

Legend:
Legend is een trilogie geschreven door Marie Lu. Het derde deel moet nog uitkomen. Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

De delen in de reeks:
f f f

1 – Legend (3 januari 2012)
2 – Wonderkind (29 januari 2013)
3 – Finale (29 augustus 2014)

Dit waren weer de reeksen van deze keer! Zit er iets bij wat je al kant? Welke lijken interessant?

 

 

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply acrazylady september 27, 2013 at 08:00

  ik ben nu De Erfenis van Richard Grenville aan het lezen en vind hem erg goed. wil het vervolg zeker ook lezen.

 • Reply Manon september 27, 2013 at 10:10

  Leuke boeken!

 • Reply Joanydvv september 27, 2013 at 12:31

  Ik houd van de Legend trilogie 😀

 • Reply Lieke september 27, 2013 at 13:28

  Haha, die foto van Dumbledore is echt geweldig :’D
  Verder heb ik geen van deze bovenstaande boeken gelezen D: *shame on me*

 • Reply Kelly september 27, 2013 at 17:17

  Legend lijkt me een gaaf boek!

 • Reply Myrthe september 27, 2013 at 17:43

  Die laatste twee lijken me superleuk! (:

 • Reply Yvonne september 27, 2013 at 20:28

  De verborgen universiteit lijkt me wel wat!

 • Reply Lilian september 28, 2013 at 19:59

  Oh van de eerste wist ik niet dat het een serie was! Die wil ik zeker nog wel lezen 🙂

 • Reply Lisanne oktober 5, 2013 at 21:46

  De Verborgen Universiteit serie is GE-WEL-DIG!!! Een van mijn favorieten 😀

 • Leave a Reply