Boekenreeks #16 - Adorable Books

Boekenreeks #16

Er bestaan talloze boeken. Schrijvers schrijven vaak een verhaal waar dan 1 boek uit voort komt. Nu zijn er ook schrijvers die zo’n ontzettend groot verhaal weten te bedenken dat 1 boek niet genoeg is. Daaruit ontstaat een boekenreeks. Iets wat vele onder ons geweldig zullen vinden. Kijk mee naar een paar ontzettend leuke boekenreeksen!

Middernacht:
Middernacht is een grote serie. De boeken worden geschreven door Lara Adrian.
De serie wordt per boek uit andere personages geschreven. De boeken gaan over vampieren. Zij leven tussen de mensen. De vampieren bestaan eigenlijk uit drie groepen. Je hebt de mannen, die onderverdeeld zijn in de vampieren die in de Duistere havens wonen en de vampieren die bij het Broederschap zitten. Deze laatste groep wordt verafschuwd door de rest omdat zij de Muiters vermoorden, terwijl ze volgens hun gewoon kunnen genezen. Dan heb je meteen de laatste groep, de muiters. Het enige wat muiters willen is bloed, en doden. De vampieren zijn alleen maar mannen. Ze kunnen vrouwen hebben en zij heten dan de Stamvrouwen.

De delen in de reeks:
f f f f f f f f
1 – Gabrielle (september 2012)
2 – Tess (oktober 2012)
3 – Elise (februari 2013)
4 – Dylan (15 november 2013)
5 – Renate (februari 2014)
6 – Claire (juni 2014)
7 – Alexandra (22 september 2014)
8 – Jenna (20 januari 2015)
9 – nog niet bekend
10 – nog niet bekend
11 – nog niet bekend
12 – nog niet bekend
13 – nog niet bekend

Engelenfors:
Engelenfors is een serie en bestaat uit drie delen. Deel 1 is in het Nederlands verschenen en binnenkort zal deel 2 ook uitkomen. Overigens wordt er ook een film van gemaakt! De serie is geschreven door Mats Strandberg en Sara Bergmark Elfgren. Beide komen uit Zweden.
De boeken gaan over zes meiden. Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden ze naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven.

De delen in de reeks:
f f
1 – De cirkel (september 2012)
2 – Vuur (verschijnt 2 juni 2013)
3 – nog niet bekend

Een wereld zonder hemel:
Een wereld zonder hemel is een serie en bestaat nu uit twee boeken. De Engelse boeken bestaan nu uit drie delen. De boeken zijn geschreven door Veronica Rossi, zij is een Amerikaanse schrijfster. De boeken gaan over een wereld. De mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.
Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

De boeken in de reeks:
f f f
1 – Een wereld zonder hemel (maart 2012)
2 – De eindeloze nacht (maart 2013)
3 – Het stille blauw (oktober 2014)

Dit waren ze dan weer voor deze keer! Kennen jullie deze boekenreeksen al? Of zijn jullie nu erg benieuwd naar de boeken?

 

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Joanydvv mei 28, 2013 at 10:15

  Ik vind de Middernacht serie en de Wereld Zonder Hemel serie echt geweldig. Ik moest nog beginnen in de Cirkel, maar hij staat wel al op de plank 🙂

 • Reply Emmy mei 28, 2013 at 12:03

  Ik moet nog beginnen aan de middernacht serie, maar van de cirkel kijk ik erg uit naar deel 2 en ook deel 2 van Een wereld zonder hemel ga ik snel lenen bij de bieb!

 • Reply Suzanne mei 28, 2013 at 12:15

  Cirkel en een wereld zonder hemel vond ik erg tegen vallen. K heb dan ook alleen cirkel uitgelezen. Verder vind ik middernacht wel leuk!!

 • Reply Janita mei 28, 2013 at 15:11

  De Middernachtboeken heb ik tot nu toe met veel plezier gelezen. Naar de andere twee series ben ik erg benieuwd1

 • Reply Nancy mei 28, 2013 at 16:17

  Ik vind de Middernacht-reeks echt geweldig! Ik hoop echt dat de uitgeverij alle delen in het Nederlands zal uitbrengen, want ik kan me voorstellen dat er nog vele avonturen zullen zijn.

  Ik heb net De eindeloze Nacht in 1 ruk uitgelezen. Je zit onmiddellijk in het verhaal en wilt het einde weten. Nu wachten op deel 3.

  De cirkel vond ik zelf het minst. Ik ben wel van plan om deel 2 te lezen.

 • Reply hendrika potters maart 8, 2017 at 18:39

  kom deel 10 van Middernacht van Lara Adrian nog uit ik zit daar al heel lang naar uit tee kijken en ook vele met mij ik mis hun avonturen en ik lees de boeken steeds op nieuw

 • Leave a Reply