Boekenreeks #15 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #15

Er bestaan talloze boeken. Schrijvers schrijven vaak een verhaal waar dan 1 boek uit voort komt. Nu zijn er ook schrijvers die zo’n ontzettend groot verhaal weten te bedenken dat 1 boek niet genoeg is. Daaruit ontstaat een boekenreeks. Iets wat vele onder ons geweldig zullen vinden. Kijk mee naar een paar ontzettend leuke boekenreeksen!
Libba Bray:
Libba Bray is een serie en bestaat uit 3 delen. Het laatste deel is echter in twee delen opgesplitst, deel 3a en 3b. De boeken zijn geschreven door Gemma Doyle, zij komt uit Amerika.
De serie gaat over de 16-jarige Gemma. Ze groeit op in India aan het eind van de 19de eeuw. Wanneer haar moeder overlijdt, krijgt ze een angstaanjagend visioen, waarover ze niemand durft te vertellen. Na haar moeders dood wordt Gemma naar Spence gestuurd, een strenge kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Maar ook in Engeland wordt Gemma geplaagd door visioenen, en blijkt dat ze vanuit India gevolgd is door een mysterieuze jongen, Kartik, die haar raadselachtige waarschuwingen geeft.
Dankzij haar scherpe tong en intelligentie, weet Gemma de vriendschap te winnen van de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Ze ontdekt een oud dagboek waarin gesproken wordt over een andere wereld. Samen met haar nieuwe vriendinnen sluit Gemma zich aan bij de Orde, een geheim genootschap van vrouwen die macht hebben over die andere wereld. Maar dan roepen ze krachten op die ze niet meer kunnen controleren, en verandert het leven van Gemma en haar vriendinnen voorgoed.
De delen in de reeks:
f f f f
1 – Een verschrikkelijke schoonheid (november 2008)
2 – Opstand van de engelen (november 2009)
3a – Eindeloze verte: het troebele tij (oktober 2010)
3b – Eindeloze verte: de roes van de strijd (januari 2011)

Divergent:
Divergent is een trilogie geschreven door Veronica Roth. Zij is een Amerikaanse schrijfster. De trilogie gaat over Tris. Haar wereld is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.
De delen in de reeks:
f f f
1 – Inwijding (maart 2012)
2 – Opstand (november 2012)
3 – Samensmelting (februari 2014)

Loriën-Kronieken:
De Loriën-Kronieken is een serie en bestaat in het Nederlands tot nu toe uit drie delen. Deze drie delen zijn de “normale” boeken. Tussendoor zijn nog kleine verhaaltjes te lezen. In het Engels zijn er al meer boeken uit in de serie. Zo zijn er al 6 tussen verhaaltjes. En zal het vierde deel van de boeken in augustus 2013 uitkomen. De boeken zijn geschreven door Pittacus Lore. Dit is niet de echte naam maar een “schuilnaam” van twee mannen. (lees hier meer over) De serie gaat voornamelijk over John. Hij is nummer vier. Samen zijn ze met negen personen naar de aarde toe gekomen, omdat hun eigen planeet niet meer veilig was. Elk nummer heeft een eigen cêpaan, die hun alles bij zal leren, en zal leren vechten. Uiteindelijk zullen ze het moeten gaan opnemen tegen de Mogaderen, degene die hun planeet verwoest hebben.
De delen in de reeks:
fffdd d d
1 – I am number four (februari 2011)
1.5 – Zes het begin(2011)
2 – De kracht van zes (november 2011)
2.5 – De erfenis van negen (oktober 2012)
3 – De opkomst van negen (oktober 2012)
4 – De val van vijf (19 november 2013)
5 – De wraak van zeven (verwacht 5 mei 2015)

 

Dit waren ze dan weer voor deze keer! Kennen jullie deze boekenreeksen al? Of zijn jullie nu erg benieuwd naar de boeken?

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Annelies mei 16, 2013 at 10:54

  Ik heb nog nooit één van deze boeken gelezen, maar de Libba Bray-reeks spreekt me wel aan!

 • Reply Joanydvv mei 16, 2013 at 11:00

  De Gemma Doyle trilogie is echt een van mijn favorieten.

 • Reply Suzanne mei 16, 2013 at 14:39

  Ik hou van de lorien serie!! Vandaag is trouwens bekend gemaakt dat in oktober deel 4 komt en hij heet de val van vijf

  • Reply lolgirl april 10, 2015 at 08:39

   Echtgoede boeken Pittacus Lore petje af! Moet je lezen!

 • Reply Vivian mei 16, 2013 at 14:40

  Ik heb het eerste en tweede deel van de Gemma Doyle-trilogie hier staan en het eerste deel vond ik echt heel erg mooi, heel bijzonder! De rest van de reeksen ken ik wel, maar die lijken me toch minder leuk. Leuk artikeltje weer!

 • Reply Mel@thedailyprophecy mei 22, 2013 at 17:33

  Ik kan echt niet wachten op Allegiant! 😀

 • Leave a Reply