Boekenreeks #14 - Adorable Books
Boekenreeks

Boekenreeks #14

Er bestaan talloze boeken. Schrijvers schrijven vaak een verhaal waar dan 1 boek uit voort komt. Nu zijn er ook schrijvers die zo’n ontzettend groot verhaal weten te bedenken dat 1 boek niet genoeg is. Daaruit ontstaat een boekenreeks. Iets wat vele onder ons geweldig zullen vinden. Kijk mee naar een paar ontzettend leuke boekenreeksen!

The vampire diaries:
De vampire diaries is een serie dat onderhand bestaat uit 10 delen. De schrijfster is L.J Smith en schrijft al sinds 1991 aan de boeken. Na de trilogie nam ze een pauze van bijna 10 jaar. Daarna zijn er weer twee keer een trilogie uitgekomen. Waardoor de serie onderhand op 10 boeken staat. De laatste drie delen zijn overigens niet door L.J Smith zelf geschreven. Zij is ontslagen bij haar uitgever waardoor de boeken door een ghostwriter verder zijn geschreven.
The Vampire Diaries is het verhaal van Salvatore en Damon, twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School.
De delen in de reeks:
f f f
1 + 2 – Ontwaken & de strijd ( juni 2010 )
3 + 4 – Razernij & Duister Weerzien ( oktober 2010 )
5 – De terugkeer: duisternis ( mei 2011 )

The fame game:
The fame game is de tweede trilogie geschreven door Lauren Conrad. De trilogie is gebaseerd op de eerste trilogie L.A Candy.
Madison Parker, die we al kennen uit de L.A.Candy-trilogie, ruikt eindelijk haar kans om het lievelingetje van Amerika te worden als realityshow L.A. Candy een spin-off krijgt; The Fame Game.
Het enige probleem is haar tegenspeelster Carmen. Zij is opgegroeid in Hollywood en weet precies volgens welke regels ze het spel moet spelen om beroemd te worden…
De boeken in de trilogie:
f f fg
1 – The fame game ( mei 2012 )
2 – Starstruck ( november 2012 )
3 – Infamous (augustus 2013)


Caster Chronicles:

De Caster Chronicles is een boekenserie en bestaat uit vier delen. De delen zijn geschreven door Kami Garcia and Margaret Stohl. Het laatste deel moet nog uitkomen in het Nederlands. De serie gaat over Lena Duchannes. Ze is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek. Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn. Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven..
De boeken in de serie:
f f f f
1 – Betoverd ( juni 2010 )
2 – Vervloekt ( juni 2011 )
3 – Chaos ( mei 2012 )
4 – De aflossing (1 oktober 2013)

Dit waren ze dan weer voor deze keer! Kennen jullie deze boekenreeksen al? Of zijn jullie nu erg benieuwd naar de boeken?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Suzanne januari 25, 2013 at 11:07

  Leuke series , ik heb alle caster delen gelezen tot nu toe maar er komttoch nog een deel 4? En met vamipre diaries ben ik bij deel 7

  • Reply admin januari 25, 2013 at 13:00

   ja, als je terugleest zie je dat het er staat 🙂

   • Reply Suzanne januari 25, 2013 at 13:19

    Hahahhaa ik had er overheen gelezen XD

 • Reply Emmy januari 25, 2013 at 11:38

  Ik ben vooral benieuwd naar de Caster Chronicles. 🙂

 • Reply Didi januari 25, 2013 at 16:42

  Als ik al mijn boeken voor mijn lijst heb gelezen, ga ik maar eens beginnen met de Fame game chicklit reeks!

 • Reply Joanydvv januari 25, 2013 at 18:02

  Ik houd van de Caster Chronicles 🙂

 • Reply Annelieke januari 26, 2013 at 19:27

  Ik ga binnenkort nog snel aan Betoverd beginnen voor de film in de bioscoop komt! 🙂

 • Leave a Reply