Algemeen,  Interview,  Presentatie

Boekenpresentatie Miss Verstand – Astrid Harrewijn

Na een ontzettend leuk mailtje, of wij een middag naar Amsterdam wilden komen voor de boekpresentatie van het nieuwe boek van Astrid Harrewijn, stonden wij te springen om erheen te gaan! Tedje is altijd ontzettend enthousiast over de boeken van Astrid Harrewijn (stiekem gewoon een gróot fan!). Danique E. & Danique V. gingen erheen.
astrid20

astrid2
Bij binnenkomst kregen wij meteen prosecco aangeboden. Het was nog niet eens twaalf uur, maar afslaan kon natuurlijk niet. Het was een feestelijke dag, dus dan mag het! Daarna was het afwachten tot iedereen er was en begon Astrid Harrewijn met een korte (hilarische) toespraak.
astrid3

astrid4

astrid5

Astrid kwam op het idee om een drieluik te schrijven na een reactie van haar nichtje. Zij las al haar boeken, op volgorde, achter elkaar en kwam erachter dat Astrid personages terug liet komen in haar stand alone boeken. Astrid vond dit zo leuk dat ze besloot om een drieluik te gaan schrijven. Nu, drie jaar verder, is de drieluik klaar en ligt het laatste deel in de boekhandels.

astrid6

Haar verwachtingen voor het boek Miss verstand wil ze niet te hoog leggen. “Het zijn natuurlijk moeilijke tijden op dit moment”, legt ze uit. Tot nu toe zijn de reacties op haar nieuwste boek erg enthousiast.

astrid7

Lachend vertelt ze dat ze een hoop heeft geleerd van haar drieluik. Zo weet ze nu dat ze veel meer research moet gaan doen, en dit ook heel anders moet gaan aanpakken. Als voorbeeld gaf ze haar boek Miss Match, waar een homostel een kindje uit China wilden adopteren. Na wat research kwam ze erachter dat dit in het echt nooit voor zou kunnen komen. Dit komt omdat China het moet goedkeuren als een Nederlands stel een kindje wil adopteren. Na deze ontdekking moest ze haar verhaal een tikkie aanpassen om toch de waarheid erin te kunnen krijgen!

astrid9

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma.
Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

astrid8

Als afsluiting las Astrid nog een klein stukje voor uit haar nieuwe boek Miss Verstand.

astrid16

astrid10

astrid11

astrid12

Na de leuke toespraak kwam er een heerlijke lunch tevoorschijn. We konden gezellig met de andere bloggers en lezers kletsen terwijl we genoten van deze heerlijke sandwiches. Luitingh-Sijthoff heeft er goed aan gedaan om naast de andere personen, ook lezeres uit te nodigen. Dit leverde wat leuke en interessante gesprekken op!

astrid17

Na de heerlijke lunch was er tijd voor een kleine vraagronde met als afsluiting heerlijke tompoucen!

astrid14

astrid13

astrid15

Voordat we weggingen kregen we nog een goodiebag (kijk hoe veel er in zit!), en wilde Astrid onze boeken nog signeren. We kwamen er ook achter dat Adorable Books genoemd wordt met een citaat in het nieuwe boek uit een recensie van ons over Miss Match! Hoe gaaf is dat?!

astrid18

astrid22

astrid23

astrid24

astrid25

astrid1

Een laatste foto en klaar was de gezellige middag in Amsterdam!

astrid21

Feitjes over Astrid Harrewijn:
– Niemand leest haar boek als ze nog bezig is met schrijven. Pas als het boek af is, laat ze het aan iemand lezen
– Ze schrijft 1 boek per jaar
– De man van Astrid Harrewijn leest haar boeken pas als ze in de boekenwinkel liggen
– Soms doet ze pas (goede) research achteraf, waardoor ze op het laatste moment nog een hoop moet aanpassen aan haar verhaal
– Astrid is al ruim twee jaar bezig met een nieuwe drieluik! Deze zal gaan over de kunstwereld

Binnenkort kunnen jullie uiteraard een recensie verwachten van het derde deel uit deze serie!

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *