Algemeen

Het Boekenfestijn komt er weer aan!

 photo Boekenfestijn_zps4054d28d.jpg
Het Boekenfestijn vind je op veel verschillende plekken in Nederland en België. Elk jaar zijn ze bijna elke maand wel ergens anders te vinden. Nog nooit bij het Boekenfestijn geweest of wil je toch nog weer even de informatie over het festijn hebben? Dan is hier wat informatie over het Boekenfestijn.

Wat is het Boekenfestijn?
Het boekenfestijn is enorm groot. Telkens word het op een andere plek gehouden in Nederland of België. Bij het boekenfestijn worden onder andere boeken (hee, joh!), hobby artikelen en kaarten verkocht. De boeken worden vaak groot opgekocht. Dit kunnen boeken zijn die restvoorraad zijn of licht beschadigd. Ook zijn het vaak boeken die en vorige druk hebben. Hierdoor kan het boekenfestijn zijn boeken voor een hele lage prijs aanbieden.

Hoe laat?
Het boekenfestijn is ruime tijden geopend. Je kan dus elk moment even langskomen. Van donderdag t/m zaterdag is het festijn altijd geopend van 10:00 – 21:00. Op zondag van 10:00 – 18:00.

Kosten?
Het boekenfestijn is gratis te bezoeken. Wel moet je even je (grote) tassen en jas afgeven bij de garderobe aan het begin als je binnenkomt. Dit is gratis en kan je na afloop weer ophalen. Voor de boeken kan je een karretje pakken waar je alles in kan stoppen. Heel soms liggen er ook gewone mandjes. Dit is in verband met het veel stelen van boeken.
De boeken bij het festijn zijn énorm goedkoop! Vaak vind je er zelfs boeken die €10 euro goedkoper zijn dan in de boekenwinkel. Ook kan je er zelfs boeken vinden voor 2€ of €3! Daarnaast zijn er natuurlijk ook boeken die maar één euro schelen met de gewone prijs. Gewoon even goed zoeken dus!
Bij het Boekenfestijn kan je overigens contant betalen én pinnen!

f

Wat vind ik daar?
Het boekenfestijn is meer dan alleen boeken. Ook kan je veel spelletjes vinden, kookboeken en kantoorartikelen. Daarnaast heb je bij de kassa altijd super leuke boekenleggers! Erg leuk allemaal.
Het boekenfestijn is voor iedereen, ze hebben daar namelijk elk genre! Er staan grote borden boven de tafels waarop staat welk genre daar zal liggen. Voor de Young Adult fans onder ons, vaak staan deze boeken níet aangegeven en vind je ze bij de kinderboeken.

Tips!

 • Neem een eigen grote tas mee. Je krijgt een plastic tasje bij het boekenfestijn maar deze zijn helemaal niet zo sterk! Met veel boeken scheurt het tasje erg snel. Ben je van plan om veel mee te nemen? Neem dan een grote shopper mee! Deze kunnen veel hebben. (of een koffer!)
 • Neem er ruim de tijd voor. Als jij graag YA leest is het ook een tip om even tussen de romans te kijken, vaak ligt hier ook wat verdwaalde YA tussen, waarvan ze niet precies wisten bij welk genre het moest liggen.
 • Ook bij het boekenfestijn is een hoekje met “uitverkoop”. Dit zijn vaak de boeken die een beschadiging hebben of boeken waar nog maar een paar exemplaren van zijn. Het is zeker een aanrader om hier tussen te neuzen op zoek naar een leuk boek! Soms liggen hier zelfs leukere exemplaren tussen dan tussen de gewone boeken!
 • Zijn de boeken die op de tafel liggen wat beschadigd? Kan gebeuren, ze worden immers voor een super lage prijs weg gegeven! Vaak ligt er onder de tafel nog een stapeltje boeken dat nog niet is aangeraakt door de klanten, pak hier een boek van mee!
 • Let goed op bij de boeken die een serie zijn. Vaak ligt er een boek uit de serie, maar 9 van de 10 keer is dit níet het eerste deel. Zonde om thuis te komen en te ontdekken dat je een derde deel hebt dus!
 • Bij het boekenfestijn kan je altijd 1 gratis boek meenemen. Hiervoor heb je een bonnetje nodig dat vaak in de weken daarvoor in de kranten staat (ook in de gratis kranten op het station!!). Op het festijn staat een hoek waar deze gratis boeken liggen. Vaak is het niks, maar wie weet ligt er net dat ene exemplaar dat jij leuk vindt! En hee, het is gratis 😉
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Jacoline mei 7, 2014 at 08:12

  Handige tips! Zeker een paar punten waar ik nu op ga letten1

 • Reply Lonneke mei 7, 2014 at 09:22

  Ik ga ook op donderdag, voor het eerst. Ben heel benieuwd wat ik kan verwachten. 🙂

 • Reply Anneke mei 7, 2014 at 10:20

  Ik denk dat ik deze keer toch moet overslaan. 🙁

 • Reply Zwartraafje mei 7, 2014 at 10:48

  Utrecht is jammer genoeg wat ver voor me. Maar ik ben afgelopen vrijdag wel naar het Boekenfestijn in Mechelen geweest.

 • Reply Loranne mei 7, 2014 at 11:11

  Handige tips! Ik ga ook op donderdag 🙂

 • Reply Daan mei 7, 2014 at 13:48

  Ik ga helaas vrijdag. Sorry! Heb er wel veel zin in, het wordt immers mijn eerste keer. Super veel boeken kopen dus! 🙂

 • Reply Naomi mei 7, 2014 at 14:13

  Ik hou van het boekenfestijn! 2 jaar geleden was ik erheen geweest in Mechelen en had ik 30 boeken voor 50 euro!

 • Reply Ilse mei 7, 2014 at 16:02

  Goed zo dames, maak maar reclame. Spread the love! En niet zo sterk, zo’n tasje? Niks van gemerkt, eigenlijk! Want ik heb gewoon voor 75 cent zo’n grotere tas gekocht en daar ging alles zo – BAM – in. En daarna de koffer in. ;3

 • Reply Nicole mei 7, 2014 at 16:15

  Handige tips!
  Ik ga ook voor de eerste keer naar het Boekenfestijn. Ben erg nieuwsgierig.
  Ik ga op donderdag

 • Reply Lisanne mei 7, 2014 at 17:27

  Veel plezier! Ben benieuwd naar de shoplogs!

 • Reply Kim mei 7, 2014 at 17:35

  ik ga donderdag ook zeker even kijken! Ben erg benieuwd of er net zoveel leuke boeken liggen als vorig jaar!

 • Reply Liz mei 7, 2014 at 20:33

  Ik race er altijd doorheen en vaak een keer of 2, 3. Ik ga morgenavond als het goed is. 😛

 • Reply Tine mei 7, 2014 at 20:47

  Ik ga op het einde van de maand naar Antwerpen, daar kijk ik zo naar uit!

 • Reply Dieuwke mei 7, 2014 at 21:49

  Ik zou eigenlijk niet gaan, maar ik ga toch! hihi Morgenochtend, wel anderhalf uur reizen met de trein, maargoed, boekje mee hihi.

 • Reply Laura mei 8, 2014 at 07:20

  Ik zou eerst niet gaan maar ik ga waarschijnlijk vandaag.

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale september 17, 2015 at 14:12

  Ik ga zondag voor de eerste keer.. Spannend!

 • Leave a Reply