Algemeen

Het Boekenfestijn komt er weer aan!

 photo Boekenfestijn_zps4054d28d.jpg
Het Boekenfestijn vind je op veel verschillende plekken in Nederland en België. Elk jaar zijn ze bijna elke maand wel ergens anders te vinden. Nog nooit bij het Boekenfestijn geweest of wil je toch nog weer even de informatie over het festijn hebben? Dan is hier wat informatie over het Boekenfestijn.

Wat is het Boekenfestijn?
Het boekenfestijn is enorm groot. Telkens word het op een andere plek gehouden in Nederland of België. Bij het boekenfestijn worden onder andere boeken (hee, joh!), hobby artikelen en kaarten verkocht. De boeken worden vaak groot opgekocht. Dit kunnen boeken zijn die restvoorraad zijn of licht beschadigd. Ook zijn het vaak boeken die en vorige druk hebben. Hierdoor kan het boekenfestijn zijn boeken voor een hele lage prijs aanbieden.

Hoe laat?
Het boekenfestijn is ruime tijden geopend. Je kan dus elk moment even langskomen. Van donderdag t/m zaterdag is het festijn altijd geopend van 10:00 – 21:00. Op zondag van 10:00 – 18:00.

Kosten?
Het boekenfestijn is gratis te bezoeken. Wel moet je even je (grote) tassen en jas afgeven bij de garderobe aan het begin als je binnenkomt. Dit is gratis en kan je na afloop weer ophalen. Voor de boeken kan je een karretje pakken waar je alles in kan stoppen. Heel soms liggen er ook gewone mandjes. Dit is in verband met het veel stelen van boeken.
De boeken bij het festijn zijn énorm goedkoop! Vaak vind je er zelfs boeken die €10 euro goedkoper zijn dan in de boekenwinkel. Ook kan je er zelfs boeken vinden voor 2€ of €3! Daarnaast zijn er natuurlijk ook boeken die maar één euro schelen met de gewone prijs. Gewoon even goed zoeken dus!
Bij het Boekenfestijn kan je overigens contant betalen én pinnen!

f

Wat vind ik daar?
Het boekenfestijn is meer dan alleen boeken. Ook kan je veel spelletjes vinden, kookboeken en kantoorartikelen. Daarnaast heb je bij de kassa altijd super leuke boekenleggers! Erg leuk allemaal.
Het boekenfestijn is voor iedereen, ze hebben daar namelijk elk genre! Er staan grote borden boven de tafels waarop staat welk genre daar zal liggen. Voor de Young Adult fans onder ons, vaak staan deze boeken níet aangegeven en vind je ze bij de kinderboeken.

Tips!

  • Neem een eigen grote tas mee. Je krijgt een plastic tasje bij het boekenfestijn maar deze zijn helemaal niet zo sterk! Met veel boeken scheurt het tasje erg snel. Ben je van plan om veel mee te nemen? Neem dan een grote shopper mee! Deze kunnen veel hebben. (of een koffer!)
  • Neem er ruim de tijd voor. Als jij graag YA leest is het ook een tip om even tussen de romans te kijken, vaak ligt hier ook wat verdwaalde YA tussen, waarvan ze niet precies wisten bij welk genre het moest liggen.
  • Ook bij het boekenfestijn is een hoekje met “uitverkoop”. Dit zijn vaak de boeken die een beschadiging hebben of boeken waar nog maar een paar exemplaren van zijn. Het is zeker een aanrader om hier tussen te neuzen op zoek naar een leuk boek! Soms liggen hier zelfs leukere exemplaren tussen dan tussen de gewone boeken!
  • Zijn de boeken die op de tafel liggen wat beschadigd? Kan gebeuren, ze worden immers voor een super lage prijs weg gegeven! Vaak ligt er onder de tafel nog een stapeltje boeken dat nog niet is aangeraakt door de klanten, pak hier een boek van mee!
  • Let goed op bij de boeken die een serie zijn. Vaak ligt er een boek uit de serie, maar 9 van de 10 keer is dit níet het eerste deel. Zonde om thuis te komen en te ontdekken dat je een derde deel hebt dus!
  • Bij het boekenfestijn kan je altijd 1 gratis boek meenemen. Hiervoor heb je een bonnetje nodig dat vaak in de weken daarvoor in de kranten staat (ook in de gratis kranten op het station!!). Op het festijn staat een hoek waar deze gratis boeken liggen. Vaak is het niks, maar wie weet ligt er net dat ene exemplaar dat jij leuk vindt! En hee, het is gratis 😉

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.