Boekenfestijn aankopen van Danique E & Danique V ! - Adorable Books
Algemeen

Boekenfestijn aankopen van Danique E & Danique V !

 photo Boekenfestijn_zps7f732cab.png
Afgelopen week was het zo ver, eindelijk konden wij met z’n vieren naar het Boekenfestijn! Wat hebben we hier lang naar uitgekeken zeg. Donderdagavond ontmoetten we elkaar op station Utrecht en aten we snel iets op het station, om daarna richting de Jaarbeurs te lopen. Zoals altijd was het ontzettend gezellig en hebben we enorm veel gelachen, maar natuurlijk ook nog iets gekocht! In twee delen laten wij zien wat onze aankopen waren op het boekenfestijn, kijk hier naar de aankopen van Danique E. en Danique V!

De boeken van Danique E:

 photo IMG_3270_zps38fff2c8.jpg
Zap – Stephen Wallenfels
In Washington schrikken de 15-jarige Josh en zijn vader ‘s nachts wakker door enorm lawaai. Boven de stad hangt dreigend een grote groep bollen, het lijken net enorme zwarte parels. Ze flitsen – zappen – iedereen die zich op straat waagt weg. In Los Angeles schuilt de 12-jarige Megs in haar eentje in de parkeergarage van een hotel. Ze probeert te overleven door naar eten te zoeken in geparkeerde auto’s. Josh en Megs kunnen zich ternauwernood in leven houden. Zullen ze het redden?

Alles lijkt liefde – Liz Rettig
Cat is verliefd. Niet zoals haar knappere, slankere tweelingzus Tessa op steeds weer een andere snelle jongen met rijke ouders en een eigen auto, maar op de volwassen, intelligente, attente, gevoelige David. Of liever: meneer David Brown, haar leraar Engels. Niet dat ze hem dat ooit verteld heeft, maar ze weet zéker dat de liefde wederzijds is, 100%!
Net zoals ze zeker weet dat Josh, de zoon van haar vaders baas, homo is. Halló, hij geeft liever tennisles aan haar dan dat hij uitgaat met Tessa! Als dat geen bewijs is… En dus ziet Cat er geen probleem in om Josh al haar geheimen toe te vertrouwen. Ze oefent zelfs haar tongzoenen op hem, om niet al te onervaren te lijken wanneer David en zij eindelijk kunnen toegeven aan hun liefde. Geen probleem, toch? Tenzij niet alles is wat het lijkt, natuurlijk.

Top secret – Nicolle Wallace
Charlotte Kramer, de eerste vrouwelijke president van Amerika, is net aan een tweede termijn begonnen. Ze zal zich nu moeten bewijzen! Maar er zijn meer vrouwen in het Witte Huis die azen op de macht.
Als er strikt vertrouwelijke informatie over een terroristische aanslag wordt gelekt, staan niet alleen de positie en de geloofwaardigheid van Charlotte op het spel – maar ook de veiligheid van het hele land. In een web van intriges en roddels zal ze alles op alles moeten zetten om haar macht te behouden.

De redding van Callie & Kayden – Jessica Sorensen
Kayden is opgenomen in een ziekenhuis en het is onduidelijk wat met hem aan de hand is. Callie maakt zich verschrikkelijke zorgen, maar ze mag niet bij hem in de buurt komen. Iedereen wil de twee bij elkaar vandaan houden. Ondertussen is er aangifte tegen Kayden gedaan en is Callie de enige die hem kan redden, met haar getuigenis. Maar dat zal Kayden nooit van haar vragen, want dan moet ze haar eigen geheimen prijsgeven.
In De redding van Callie en Kayden wordt de liefde van C&K nog verder op de proef gesteld. Vinden ze een manier om elkaar weer te zien, en te redden, of raken ze voorgoed van elkaar vervreemd?

Danique E: Mijn boekenfestijn aankopen! Top secret is het tweede deel van de serie Mrs. President en ik kijk hier al ontzettend lang naar uit! Ook De redding van Callie & Kayden is een tweede deel, ook dit boek wilde ik al super lang lezen. Nu heb ik ze beide eindelijk in mijn bezit! De andere twee boeken lijken mij gewoon erg leuk om te lezen, ik ben benieuwd!

De boeken van Danique V:

 photo IMG_2285_zpsc396f123.jpg
Italiaans voor beginners – Erica James
Een heerlijke roman tegen het dector van de tuinen van ltalië
De brochure van het reisbureau belooft een bezoek aan de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in ltalië. Voor Lucy Gray, managementassistent van een tuincentrum, is dit de kans van haar leven: behalve de tuinen kan ze eindelijk ook haar vader bezoeken, die al jaren in die omgeving woont. Ze heeft hem voor het laatst gezien toen ze nog een tiener was.
De pasgetrouwde Helen en haar steenrijke man zijn net verhuisd naar het landgoed de Old Rectory. Terwijl haar man zelden thuis is, stort Helen zich op de tuin. Maar omdat ze duidelijk hulp nodig heeft, meldt ze zich aan bij de Garden Club en besluit mee op reis te gaan.
Corad Truman heeft niets met tuinieren. Vijf jaar geleden verloor hij zijn vrouw, wn zijn leven draait nu om zijn werk en de zorg voor zijn changrijnige oom Mac, die verschrikkelijk graag de reis naar ltalië maakt, maar alleen als Conrad meegaat. Met grote tegenzin stemt Conrad daarmee in. ‘Alles voor de lieve vrede,’ zegt hij.
Maar voor geen van de reisgenoten zal de reis zonder gevolgen blijven..

Alles wordt fantastisch! – Rachel Shukert
De New Yorkse Rachel Shukert krijgt als jonge twintiger een onbenullig maar felbegeerd rolletje in een toneelstuk. Onverwacht krijgt ze daarmee precies waarnaar ze altijd heeft verlangd: een tournee door Europa. Bij de Oostenrijkse douane blijkt Rachel haar paspoort niet te hoeven laten stempelen, wat haar een vrijbrief geeft voor een oneindige vakantie in Europa.
Rachel reist van Wenen via Zürich naar Amsterdam, waar ze verblijft bij twee vrienden, Mattijs en Jeroen. Maar wat begint als een ‘zoektocht naar zichzelf’, wordt een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen. Van gecompliceerde relaties en dronkemansmisverstanden tot verbijstering over de immer aanwezige muziek van Phil Collins in Amsterdamse kroegen.

Als ik blijf – Gayle Forman
Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek. Ze heeft net met haar cello een succesvolle auditie gedaan voor het gerenommeerde conservatorium Julliard in New York. Haar vriend Adam speelt in een populaire band. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Wanneer Mia, haar ouders en jongere broertje Teddy onverwacht een vrije dag hebben vanwege hevige sneeuwval, besluiten ze gezellig uit te gaan. Maar onderweg, met Beethovens cellosonate nr.3 op de radio, boort een vrachtwagen zich in volle vaart in hun auto. Aanvankelijk lijkt alles goed. Ze hoort Beethoven nog steeds op de achtergrond, en… ze staat aan de kant van de weg in dezelfde spijkerjurk die ze vanochtend heeft aangetrokken. Maar al snel blijkt dat het helemaal niet goed is. Haar ouders zijn dood en als ze op zoek gaat naar haar broertje, ziet ze een hand uit het raam steken met daaraan de zilveren armband met de kleine cello- en gitaarbedeltjes die Adam haar voor haar 17e verjaardag heeft gegeven. De armband die ze nog steeds om heeft… In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.

Kalf – Myrthe van der Meer
Onno en Jurgen Kapteijns, grootvader en kleinzoon, zijn de laatste telgen uit een groot artiestengeslacht. Ze verafschuwen elkaar tot op het bot, hebben elkaar nog nooit ontmoet en hopen vooral dat dat zo blijft.Dan slaat het noodlot toe en worden ze veroordeeld tot één laatste roadtrip dwars door Nederland. Samen.
Het is het begin van een epische strijd tussen twee mannen die alle reden hebben om elkaar te wantrouwen; een confrontatie met de keuzes uit het verleden en de vraag wat nu precies maakt wie je bent; over leven, eenzaamheid en de dood, en de humor die hen verbindt.

Danique V: Kalf zag ik al vaker liggen bij het Boekenfestijn (en in de boekenwinkels), telkens nam ik hem niet mee omdat ik “boven de 10 euro toch wel wat duur vond voor het boekenfestijn” (ERG TOCH?!). Nu zag ik hem wéér liggen en wist ik eigenlijk dat ik hem deze keer niet kon laten liggen. Als ik blijf is gewoon een boek dat ik automatisch in mijn mandje stopte. Ik heb hem nog nooit gelezen maar vind de schrijfstijl van Gayle Forman erg fijn! De andere twee boeken trokken gewoon mijn aandacht. Ik ken ze niet en heb geen idee of ze goed zijn.

Dit waren onze aankopen, binnenkort zie je ook de aankopen van Yara en Tedje op AB voorbij komen. Heb jij deze boeken al gelezen? Of misschien zelfs wel gekocht op het boekenfestijn?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Anneke september 7, 2014 at 08:56

  Leuke aankopen! Veel van de boeken heb ik wel zien liggen, maar had ik al gelezen of hoefde ik gewoon niet per se in m’n kast. Ik heb Als ik blijf wel meegenomen.

 • Reply Emmy september 7, 2014 at 09:05

  De redding van C&K heb ik ook vastgehad, omdat ik recentelijk deel 1 heb gelezen en wel benieuwd ben naar deel 2. Toch heb ik hem teruggelegd.

 • Reply Cindy september 7, 2014 at 09:37

  Ohh Als ik blijf! Die heb ik helaas niet gezien, anders had ik die zeker meegenomen. ‘Alles wordt fantastisch’ heb ik wel meegenomen, was ik ook wel nieuwsgierig naar.

 • Reply Shaz september 7, 2014 at 10:20

  Leuke boeken hebben jullie gekocht. ‘Italiaans voor Beginners’ en ‘Top Secret’ lijken mij erg interessant.

 • Reply Lisette september 7, 2014 at 14:23

  Als ik blijf toevallig van de week uitgelezen in het Engels. Toen ik het boek uit had bleek dat dit boek ook al bij mijn ouders in de kast staat van enkele jaren geleden (het kwam me al zo bekend voor tijdens het lezen).
  Alles lijkt liefde staat hier ook in de kast, best leuk om te lezen.
  Ik ben benieuwd naar Alles wordt fantastisch!

 • Reply Ellis september 7, 2014 at 19:43

  Leuke aankopen hoor:) Ik had Callie & Kayden ook wel gewild!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) september 7, 2014 at 20:22

  Leuke boeken! Als ik blijf heb ik ook gekocht, Zap heb ik toch maar laten liggen.

 • Reply Madelon september 8, 2014 at 10:37

  Leuke boeken! Die van Gayle Forman heb ik ook gekocht, hihi. K vond ‘m erg mooi O:)

  • Reply Danique V. september 9, 2014 at 10:13

   Mooie prijs ja, hihihih

   • Reply Madelon september 9, 2014 at 10:21

    Haha ja dat ook ja!

 • Reply Esther september 9, 2014 at 13:37

  Leuke aankopen! IK ben benieuwd naar als ik blijf.

 • Leave a Reply