Boeken

Boeken uit Yara’s jeugd

hoeoverleefik2

Als kind las ik onwijs veel boeken. Mijn moeder had een bibliotheekabonnement afgesloten voor me en daardoor las ik binnen een mum van tijd 5 boeken per keer uit. Het begon al heel vroeg: mijn moeder las me altijd voor uit boeken (die hebben we nog steeds!) en ik denk dat daar mijn liefde voor boeken is ontstaan. Natuurlijk had ik als kind zo mijn favorieten, die laat ik jullie vandaag zien.


carryslee

Allereerst las ik de boeken van Carry Slee héél veel. Zo is er een boek, Radeloos, waar mijn naam in voorkomt. Mijn moeder vond dat zo leuk dat ze het boek cadeau gaf aan me. Daarnaast heb ik nog een aantal boeken van haar in mijn bezit, die zie je hier boven. Ik wou dat ik er meer had, helaas! Ik heb vrijwel alle Carry Slee boeken gelezen. Heerlijk vond ik ze!

opzoeknaardolfijnen

Daarnaast zie je de Op zoek naar dolfijnen serie van Lucy Daniels. Heel grappig verhaal: ik ‘recenseerde’ deze boeken vroeger. Ik had een walkman waar ik ook op kon inspreken, en dan vertelde ik altijd wat ik van dat boek vond. Jammer genoeg heb ik die tapes niet meer, ik wou dat ik ze kon terugluisteren. Ik kan het me nog heel goed herinneren. Deze boeken heb ik echt zó vaak gelezen, ik was gek op dolfijnen. Ik moest ook even opzoeken wat de volgorde was van deze boeken, zo lang is het geleden dat ik ze heb gelezen.

hoeoverleefik

Last but not least: de boeken van de Hoe overleef ik… serie van Francine Oomen. Ik heb die boeken nooit in mijn bezit gehad, enkel geleend bij de bibliotheek, en besloot ze onlangs te kopen. Op marktplaats kocht ik er 9 voor 15 euro! Bizar, toch? Er ontbreken er nog een aantal, maar die ga ik zeker nog aanschaffen. Toch een jeugdsentiment, en elke keer als ik er naar kijk dan denk ik weer er aan hoe leuk ik het lezen van deze serie vond.

Welke boeken heb jij als kind veel gelezen?

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.