Films

Deze boeken zijn verfilmd in 2015

mockingjay

In 2015 zijn er onwijs veel boeken verfilmd. Vandaag zetten we een aantal verfilmingen op een rijtje in een overzichtje. Kijk je mee?

The Hunger Games: Mockingjay part II (Spotgaai – Suzanne Collins)
De boeken van The Hunger Games gingen als warme broodjes over de toonbank en zijn voor mij één van de grondleggers van mijn liefde voor Young Adult boeken. Die boeken las ik rond Sinterklaas/Kerst vier jaar geleden en sindsdien wil ik alleen maar meer YA boeken. Afgelopen november kwam een einde aan de filmreeks met Mockingjay part II.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale, Finnick, Peeta en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow.
Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen.

Lees de recensie van het boek hier
Lees de recensie van van de film hier

The Scorch Trials (De schroeiproeven – James Dashner) 
Dat de film zou afwijken van het boek, was al langer bekend. Bij The Maze Runner saga is besloten om wat af te wijken van het boek, en dat merkte je goed. Desondanks vond ik de verfilming van De schroeiproeven erg goed en heb ik zeker genoten van de film.

In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD.
De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

Lees de recensie van het boek hier
Lees de recensie van van de film hier

Fifty Shades of Grey (Vijftig tinten grijs – E.L. James)
Over de Fifty Shades of Grey film is veel gespeculeerd: in Amerika komt het niet vaak voor dat sexy liefdesverhaal zo uitgebreid wordt neergezet in de film waardoor hij voor veel mensen tegen viel. Ik vond de film wat tegenvallen, toch is er veel over gesproken en is hij ook veel bezocht.

De nieuwe spraakmakende film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E. L. James en gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey en studente Anastasia Steele.
Sinds de eerste uitgave is de Fifty Shades trilogie in 52 verschillende talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit. De iconische rollen van Christian Grey en Anastasia Steele worden vertolkt door Jamie Dornan en Dakota Johnson.

Lees de recensie van het boek hier
Lees de recensie van van de film hier

Still Alice (Ik mis mezelf – Lisa Genova)
Still Alice gaat over een vrouw waarbij Alzheimer wordt geconstateerd Dat er meer aandacht daan de ziekte wordt besteed is erg goed, vind ik. Het boek vond Tedje erg goed, de film hebben wij helaas nog niet gezien. Heb jij hem toevallig gezien?

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard.
Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Lees de recensie van het boek hier

Paper towns – John Green
Ik heb Paper Towns gezien nadat ik het boek heb gelezen, ik kan je vertellen dat ik het een hele goede verfilming vond. Natuurlijk ontbreken er vaak wel elementen van het boek, maar ik ben van mening dat je een boek en een film niet met elkaar kunt vergelijken. Ik heb genoten van zowel Paper Towns het boek, als de film. Dit boek (en d film!) waren erg populair

Paper Towns is een coming of age-verhaal over Quentin en zijn raadselachtige buurmeisje Margo, die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden.
Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde.

Lees de recensie van het boek hier .
Lees de recensie van van de film hier.

Love, Rosie (Where rainbows end – Cecelia Ahern) 
Ik heb zo onwijs hard gehuild nadat ik de film heb gezien. Wat een catchy film! Helaas heb ik het boek niet gelezen, maar nadat ik de film heb gezien heb ik mezelf wel voorgenomen om het boek zeker te gaan lezen, zeker omdat zoveel mensen er zo enthousiast er over waren. Hij staat op mijn to be read lijst van 2016.

Rosie en Alex delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika.
Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig?

Lees de recensie van van de film hier

The Divergent Series: Insurgent (Opstand – Veronica Roth)
De Divergent serie is een van de beste series die ik heb gelezen in 2015 en de verfilmingen hebben mij zeker niet teleurgesteld Zoals ik al zei: vaak verschilt de film van het boek, ook bij Insurgent. Toch vond ik de film heel spannend en hebben veel mensen in mijn omgeving hem gezien, zij waren er net als ik positief over.

In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago.
Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden.
Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

Lees de recensie van het boek hier
Lees de recensie van van de film hier

The Longest Ride (De lange tocht – Nicholas Sparks)
The Longest Ride is de tiende verfilming van Nicholas Sparks. Zijn boeken zijn een groot succes, zeker nadat The Notebook is verschenen als film. Alle films worden goed ontvangen en ieder jaar worden er meer boeken (en verfilmingen aangekondigd). Zo komt volgend jaar The Choice uit, waar wij allen heel benieuwd naar zijn.

De film gaat over generaties, twee met elkaar verweven liefdesverhalen, uitdagingen en de eeuwige beloning van blijvende liefde. The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke, die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia, die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York.
Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Lees de recensie van van de film hier.

Welke boekverfilmingen heb jij afgelopen jaar gezien?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.