Boeken

Boeken van eigen bodem: 5 chicklits die je moet lezen

In de reeks ‘lezen op vakantie’ deel ik 5x boeken van eigen bodem met je die je moet lezen. Er is zoveel keuze en hopelijk maakt dit artikel de keuze een stuk makkelijker!

boeken van eigen bodem

Ik mis je, geschreven door Gillian King

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar

Het nieuwste boek van Gillian King, mijn favoriete chicklitschrijfster: Ik mis je. Een boek dat je maar niet kunt wegleggen omdat het een geweldig verhaal is. Ik lees Gillian haar werk al jaren en ik moet zeggen dat dit wel mijn favoriete boek van haar is geworden. Een van mijn favoriete boeken van eigen bodem!

boeken van eigen bodem

Onbreekbaar, geschreven door Lisette Jonkman

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Lisette Jonkman, de meest humoristische auteur die bestaat denk ik. Al haar boeken bevatten zoveel humor dat je ze onmogelijk niet grappig kunt vinden. De Onbreekbaar-serie is chicklit met een new adult randje. Je leest de boeken vliegensvlug uit.

boeken van eigen bodem

Zwaar verliefd, geschreven door Chantal van Gastel

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’
Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Misschien was dit wel een van de eerste chicklits die ik heb gelezen: Zwaar verliefd, geschreven door Chantal van Gastel. Een hele fijne boekenreeks waarvan deel 1 (Zwaar verliefd!) zelfs verfilmd is en deel 2 ook verfilmd zal worden. Een aanrader om te lezen door de fijne schrijfstijl van Chantal.

Liefde in de lucht

Liefde in de lucht, geschreven Petra Kruijt

“Liefde in de lucht’ gaat over de achtentwintigjarige Hannah, die net haar stewardessencursus heeft afgerond. Na een tijdlang als serveerster te hebben gewerkt, heeft ze besloten iets te gaan doen wat haar echt leuk lijkt, namelijk stewardess zijn. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. In dit eerste deel gaat haar eerste vlucht naar het romantische Parijs, en het is maar de vraag of Hannah haar eerste werkdag overleeft…

Ik moest even nadenken of-ie erin mocht: Liefde in de lucht, een tiendelige serie die geleidelijk aan verschijnt. Het is niet een echt fysiek boek, maar juist daarom extra leuk. Voor €1,- koop je een ‘aflevering’. Ik heb onlangs deel 1 en deel 2 gelezen, waarbij Hannah als stewardess naar Parijs en Rome gaat. Ik ben zo benieuwd naar de rest van de boeken!

Van Chanel naar flanel

Van Chanel naar flanel, geschreven door Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Zo’n geweldig boek: Van Chanel naar flanel. Momenteel nog zo’n 2 weken gratis te lezen in de Vakantiebieb en daardoor extra leuk. Ik heb dit boek in een mum van tijd gelezen en zou hem nog wel eens willen lezen, zo leuk dat ik hem vond, een echte aanrader als het gaat om boeken van eigen bodem!

Wat zijn jouw favoriete boeken van eigen bodem?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *