Binnenkort

Boeken die uitkomen in oktober ’16

oktober1
Oktober is aangebroken. Het echte koude weer is nog ver te zoeken, maar er komen deze maand zeker een aantal mooie boeken uit die het waard zijn om te lezen aankomende maand. Benieuwd welke boeken dit zijn? Kijk dan snel verder.

Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame (verwacht 10 oktober 2016) €17,50
Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Siren – Kiera Cass (verwacht 14 oktober 2016) €15,00
Siren van Kiera Cass Meeslepend fantasyverhaal van Selection-auteur Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort. Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

The Jewel – Amy Ewing (verwacht 19 oktober 2016) €17,50
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?
oktober2
Sterrenstof – Krystal Sutherland (verwacht 19 oktober 2016) €17,50
Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Bekent kleur – Holly Smale (verwacht 26 oktober 2016) €15,95
‘Geek Girl bekent kleur’ is het vijfde deel in de populaire serie ‘Geek Girl’ van Holly Smale: heerlijke chicklit-boeken vol geeks, modellen en hilarische situaties. Get your geek on! De Geek heeft een plan Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop – maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Rebel – Amy Tintera (verwacht 20 oktober 2016) €15,00
Rebel van Amy Tintera Explosief en razendspannend tweede deel in de Reboot-serie! Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.
oktober3
The Diabolic – S.J Kincaid (verwacht 19 oktober 2016) €17,50
Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Hoog verraad – Jennifer Lynn Barnes (verwacht 24 oktober 2016) 18,99
De jonge Tess Kendrick is terug! In een bloedstollende thriller over een dodelijke samenzwering in het hart van Washington. Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen. Ondertussen werkt Tess voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.

Tot je weer kunt ademhalen – Jessica Winter (verwacht 11 oktober 2016) €17,99
Met haar debuut ‘Tot je weer ademen kunt’ begint Jessica Winter een serie jeugdromans die de fans van Jennifer Smith en Maaike en Domenico zal aanspreken. Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Buiten wat onderlinge treiterijen delen ze niets met elkaar. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Voor het eerst in zijn leven moet Jeremy werken voor iets; hij moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt.
oktober4
Verdwenen – Tara Altebrando (verwacht 19 oktober 2016) €17,50
Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Ze werden nooit gevonden. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar. Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. En geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd geweest zijn. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen.

Halve helden – Dierickx Karen (verwacht 13 december 2016) €16,95
11 november 1918. Op Margrietjes zestiende verjaardag komt er een eind aan Wereldoorlog I. Het is een vreemde tijd: zomaar teruggaan naar vier jaar geleden gaat niet, en een nieuw evenwicht vinden lijkt ook al niet zo simpel als gedacht. Krijgsgevangenen en frontsoldaten keren druppelsgewijs terug. Eerst worden de teruggekeerde soldaten nog als helden onthaald, maar al gauw blijkt dat ze hooguit halve helden zijn, die nog vastzitten in hun herinneringen aan het front of de kampen. Voor de achterblijvers zijn zij het levende bewijs van wat ze zo graag willen vergeten. Margrietje staat erbij en kijkt ernaar. Zelf kijkt ze vol verwachting uit naar de thuiskomst van haar vader en vol vrees naar de terugkeer van haar broer Wannes. Voorzichtig durft ze zelfs de hoop toe te laten dat haar grote droom eindelijk een stapje dichterbij zal komen. Al ziet ze niet meteen hoe dat zou moeten gebeuren …

Dans met mij – Jojo Moyes (verwacht 4 oktober 2016) €19,99
Jojo Moyes brengt met haar nieuwe boek ‘Dans met mij’ opnieuw een prachtige en ontroerende roman. Deze tranentrekker gaat over de 14-jarige Sarah die op haar geliefde paard Boo leert rijden alsof ze samen dansen. Sarahs opa Henri heeft zelf gestudeerd aan een van de meest prestigieuze rijscholen van Frankrijk en leert nu zijn kleindochter rijden. Het noodlot slaat echter toe en Sarah staat er alleen voor. Bij toeval ontmoet Sarah de advocate Jeugdrecht Natasha die te vaak nauw betrokken is bij haar zaken. Ze biedt Sarah een helpende hand wat haar leven pas echt op de kop zet.
oktober5
Oprecht – Colleen Hoover (verwacht 11 oktober 2016) €15,00
De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

Zie mij – Nicholas Sparks (verwacht 4 oktober 2016) €17,50
Gevoelig en romantisch, en met een spannend plot dat je meesleurt tot de laatste bladzijde Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie. Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was. Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Het beste van Adam Sharp – Graeme Simsion (verwacht 15 oktober 2016) €18,99
Liefhebbers van Het Rosie Project en het Rosie Effect weten hoe scherp en geestig auteur Graeme Simsion is. In zijn nieuwe roman ‘Het beste van Adam Sharp’ staat de liefde weer centraal. Na twintig jaar krijgt Adam Sharp uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Hij speelde ooit piano in een Australische bar waar zij zong, maar hij keerde terug naar Engeland. Hij kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, want wat als hij wél voor haar had gekozen? Hij beantwoordt daarom haar bericht. Is dit het begin van iets moois?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Jolien oktober 1, 2016 at 14:38

  Siren lijkt mij zo leuk! 🙂

 • Reply Jessica oktober 1, 2016 at 14:53

  Oooohh! Ik wil ze allemaal!

 • Reply chantal oktober 1, 2016 at 16:42

  Zo. Veel. Leuke. Boeken! Welke gaan juliie reviewen?

 • Reply Judith oktober 1, 2016 at 19:04

  Wauw, wat een geweldige boeken! Even kijken.. ik wil Did I Mention I Need You? (hoewel ik die serie nog helemaal moet & wil lezen), Sterrenstof, Tot je weer kunt ademhalen, Verdwenen, Dans met mij, Oprecht en Zie mij lezen. 🙂 Ben zo benieuwd.

 • Reply Fleur oktober 1, 2016 at 23:21

  Wat een leuk lijstje! Er zitten er zeker een paar bij waar ik heel nieuwsgierig naar ben!

 • Reply Madelon oktober 3, 2016 at 10:52

  Het zijn zoveel leuke boeken deze maand <3

 • Reply Esther oktober 8, 2016 at 13:39

  Zo veel leuke boeken, wauw!

 • Leave a Reply