Boeken die uitkomen in januari 2016

Boeken die uitkomen in januari 2016

januari

De eerste maand van het nieuwe jaar. 2016 is aangebroken en gelukkig kunnen wij boekenliefhebbers ons hart ophalen, er komen namelijk weer een aantal leuke nieuwe boeken uit deze maand! Begin je maand goed en begin in een van deze ontzettend leuke boeken.

Januari 1
Als geen ander – Una LaMarche (verwacht 6 januari 2016) €17,99
Een eerste liefde raakt je altijd tot in de kern van je wezen. Maar alleen de meest wezenlijke liefde verandert je leven voor altijd. Devorah is een lief meisje dat nooit is afgeweken van haar strenge chassidische opvoeding. Jaxon is een grappige en slimme nerd die zich nooit gemakkelijk heeft gevoeld in de buurt van meisjes. Ze hebben hun hele leven doorgebracht in Brooklyn aan weerszijden van dezelfde straat. Hun paden hebben elkaar nooit eerder gekruist… Tijdens een orkaan stranden ze samen in een lift, waar het lot ze geen andere keuze laat dan een verbinding aan te gaan. Hoewel hun relatie ten strengste verboden is, spreken Devorah en Jax in het geheim met elkaar af en riskeren ze alles om samen te kunnen zijn. Maar hoe ver kunnen ze gaan?

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray (verwacht 12 januari 2016) €15,00
Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Cyberbrein (De sterfelijkheidsdoctrine #2) – James Dashner (verwacht 12 januari 2016) €15,00
Michael dacht dat als hij zou helpen om cyberterrorist Kaine op te sporen, VirtNet weer veilig zou zijn voor gamers. Niets bleek minder waar. De waarheid is vreselijker dan hij ooit had kunnen denken. Kaine blijkt een Tangent, een tot leven gekomen computercode. Kaine heeft een manier gevonden om Tangenten in de hersenen van mensen te plaatsen en de controle over te laten nemen. Hij wil alle mensen op aarde vervangen door Tangenten. Michael lijkt de enige te zijn die hem kan stoppen…
januari 2
De dagboeken van Cassandra Mortmain – Dodie Smith (verwacht 20 januari 2016) €19,95
‘Ik schrijf dit terwijl ik in de gootsteen zit.’ De openingszin van De dagboeken van Cassandra Mortmain is onvergetelijk. In het boek, dat geheel in de ikvorm is geschreven, ontmoeten we de scherpzinnige en humoristische Cassandra Mortmain. Ze is 17 jaar, en woont met haar excentrieke familie in de ruïne van een middeleeuws kasteel. Haar vader schreef ooit een bestseller, maar slijt sindsdien zijn dagen door detectives te lezen in zijn studeerkamer. De familie, waaronder stiefmoeder Topaas, zus Rose en broer Thomas, moet zien rond te komen van … niets. Cassandra verdrijft de tijd door haar dagelijkse belevenissen en observaties op te schrijven in een aantal dagboeken. Al was haar leven al nooit saai te noemen, door de komst van een rijke Amerikaanse erfgenaam op het naastgelegen kasteel wordt haar leven opeens behoorlijk overhoop gegooid.

Schuld (Fallen #5) – Lauren Kate (verwacht 22 januari 2016) €18,99
Het langverwachte vervolg in de Fallen-serie Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase. Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden. Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen achttien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?

Zolang er leven is – Hendrik Groen (verwacht 27 januari 2016) €19,99
Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.
januari 3
Vuurstapel – György Dragomán (verwacht 4 januari 2016) €24,99
In de nasleep van een bloedige revolutie die eindigt in de publieke terechtstelling van de voormalige dictator van haar thuisland, wordt de dertienjarige Emma uit het weeshuis geplukt door een mysterieuze oude vrouw die haar grootmoeder blijkt te zijn. Nog vreemder dan het feit dat Emma tot op dat moment het bestaan van de grootmoeder niet eens vermoedde, zijn de magische krachten die de oude vrouw schijnt te bezitten. Vuurstapel is het verhaal van het jaar dat daarop volgt, een jaar waarin Emma volwassen wordt in een land dat met het verleden in het reine probeert te komen terwijl het heden uit z’n voegen barst.

De goddeloze oorlog (De brug der getijden #5) – David Hair (verwacht 29 januari 2016) €19,99
In de nasleep van de strijd van Shaliyah komt het oosten eindelijk in opstand, en dat brengt hoop en wanhoop met zich mee naar de magische wereld van Urte. Voor Elena Anborn en Kazim Makani, is de overwinning een oproep om de wapens op te pakken tegen de spionnenmeester Gyle. Voor koningin Cera Nesti van Javon, is het een teken om haar man, de usurpator koning, van de troon te stoten en Javon voor haar broer terug te winnen. Voor Ramon Sensini, die met de laatste overblijfselen van het zuidelijke leger vastzit achter de vijandelijke linie, is het meer bewijs dat de wereld gek is geworden. Keizers, inquisiteurs, zieldrinkers en huurmoordenaars hebben echter allemaal hun blik gericht op de Scytale van Corineus. Het is de sleutel tot de ultieme macht, maar nog altijd in handen van de mislukte magiër Alaron Mercer, en Ramita Ankesharan, de zwangere weduwe van ‘s werelds grootste magiër. Wat zij besluiten te doen met de Scytale kan de wereld voorgoed veranderen.

Blauwe maan (Kate Prospero #2) – Jaye Wells (verwacht 12 januari 2016) €17,99
De aanstaande blauwe maan, de tweede volle maan binnen een maand, zorgt voor onrust onder de inwoners van de stad Babylon, Ohio. Kate en haar collega’s doen er alles aan om de vrede te bewaren, maar dat wordt moeilijk als er een nieuwe magische drug is opduikt die de gebruikers aanzet tot verkrachting en geweld. En hoe dichter bij de volle maan, hoe krachtiger de drug wordt. Ze hebben maar een paar dagen om de zaak op te lossen, voor er in de hele stad slachtoffers zullen vallen…

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Madelon januari 1, 2016 at 14:08

  Ik kijk echt uit naar Duizend stukjes van jou en Schuld!

 • Reply Bianca Schrijft januari 1, 2016 at 14:58

  Weer genoeg te lezen. Ik wil nog heel graag het dagboek, Pogingen iets van het leven te maken, lezen en dan volgt deel 2 natuurlijk ook.

  • Reply Lidia juli 22, 2016 at 09:32

   . Your favorite jufiisicatton seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  • Reply zhibo.tv oktober 7, 2016 at 18:10

   It's a good thing for a Goddess to quote herself and to receive such beautiful presents as a tribute!Vix's law is a true statement!I hate fabulous vintage hats for the reason that my head is quite big and lots of hair like yours and mine doesn't help at all to avoid a headache!That skirt is ultrasonic and your figure is stunning in it!Great finds as always and the purple gloves are spectacular, can't wait the cold to see you wearing them!Lots of love!

 • Reply hetboekenik januari 1, 2016 at 15:04

  Blauwe maan lijkt mij tof

 • Reply Esther januari 1, 2016 at 17:11

  Ik ben benieuwd naar het nieuwe boek van James Dashner! 🙂

 • Reply Danique Slootweg januari 1, 2016 at 17:28

  Ja ik ook! Vooral Schuld want ik vond namelijk de hele serie zo gaaf

 • Reply brigit januari 1, 2016 at 18:08

  Duizend stukjes van jou heb ik al gelezen maar dan in het Engels. Ik vond hem geweldige en ik zou hem ook aan iedereen aanraden!

 • Reply Fleurine januari 1, 2016 at 20:06

  Duizend stukjes van jou lijkt me echt een heel mooi boek! Ik wou hem al in het Engels gaan lezen maar nu die in het Nederlands dezelfde mooie cover heeft ga ik die zeker halen!

 • Reply Valerie januari 1, 2016 at 23:24

  Ik ben nu echt heel nieuwsgierig geworden naar Duizend stukjes van jou. En natuurlijk kan ik niet wachten om “Schuld” te gaan lezen. Cam vond ik altijd al een van de meest intrigerende personages uit de Fallen serie.

 • Reply Suzanne januari 5, 2016 at 10:09

  Mijn lijstje is ook weer aangevuld. Super tips!

 • Reply Vivian januari 11, 2016 at 12:58

  Duizend stukjes van jou! Ik heb er zoveel over gehoord en ben echt onwijs benieuwd, plus hij is zo moooooiii <3

 • Reply Nevaeh juli 22, 2016 at 05:13

  I am well aware it’s just a game brah. Unfortunately you, and every other Packer fan I’ve ever encountered is not aware of this fact. It’s probably why I get such a kick out of &#;i802troll2ng”, or as I call it, stating facts. Also, I don’t post as much on this site as many others. I just make it count when I do. Cheerio!

 • Leave a Reply