Boeken die uitkomen in februari 2016 - Adorable Books
Binnenkort

Boeken die uitkomen in februari 2016

Februari1
Februari is al weer begonnen! Tijd voor een nieuw lijstje met boeken die deze maand zullen uitkomen. Er komen een hoop mooie YA uit.

Een Frozen Hart – Elizabeth Rudnick (verwacht 3 februari 2016) €15,00
Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest. Een Frozen Hart vertelt vanuit vanuit wisselend perspectief het verhaal van Anna en Hans. Duik dieper in het hoofd van de twee bekende hoofdrolspelers, krijg nieuwe inzichten bij deze moderne klassieker en je zal de film weer bekijken met andere ogen!

Judas – Helen Vreeswijk (verwacht 9 februari 2016) €15,00
De Vlaamse Nadia verhuist met haar vader naar Nederland. Hij trekt in bij zijn nieuwe vriendin en Nadia moet mee, ze heeft geen keuze. Maar het wennen aan haar nieuwe omgeving gaat Nadia niet gemakkelijk af. Op school valt ze op door haar accent en wordt ze gepest. Het pesten neemt steeds ergere vormen aan en ook haar stiefbroer Ron treitert haar als niemand het ziet. Nadia wordt wanhopig. Wat doet ze eigenlijk nog op deze wereld?

Daan & Nadia – Esther Walraven (verwacht 10 februari 2016) €15,00
Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?
Februari2
Simon VS de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli (verwacht 14 februari 2016) €17,50
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld Becky Albertalli Het verhaal over Simon is schattig, lief, heeft humor en is herkenbaar voor veel jongeren. Maar daarnaast is het ook uniek: het is een liefdesverhaal over twee jongens en beantwoordt daarmee aan de vraag naar meer diversiteit binnen het YA-genre (hier is zelfs een hashtag + website voor ontwikkeld: #weneeddiversebooks). Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

Witheet – Jennifer L. Armentrout (verwacht 16 februari 2016) €15,00
Eén kus kan zomaar de laatste zijn… Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar als half demon en half wachter heeft ze krachten die niemand anders heeft, en haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de rest. Wat des te frustrerender is omdat ze niets liever wil dan Zayne kussen, de jongen op wie ze verliefd is. Alles wordt anders wanneer ze Roth ontmoet, een gevaarlijk aantrekkelijke demon die beweert dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan.

In transit – Margaretha van Andel (verwacht 16 februari 2016) €16,95
Het is het jaar 2275. Rheyn B-71 en Levya C-35 hebben hun studies afgerond en staan voor de volgende fase in hun levensplan: het Bezinningsjaar. Hoewel ze worden geacht serieus na te denken over de toekomst, beschouwen ze deze periode als een vakantie. Ze besluiten een illegaal uitstapje te maken naar het reservaat van de raadselachtige grauwers, een sterk op mensen lijkende apensoort. Daar ontdekken ze dat grauwers in huizen wonen, kleding dragen en een eigen taal spreken. Ze hebben zelfs namen. Als ze de grauwer Aag ontmoeten, is de verwarring compleet en stapelen de vragen zich op. Zijn grauwers wel apen? Is de homo sapiens echt uitgestorven, zoals hen is verteld? En hoeveel leugens staan er eigenlijk in de Wet op de Waarheid? Het verhaal van Rheyn, Levya en Aag geeft een beklemmend beeld van een toekomst waarin de mens het belangrijkste dreigt te verliezen wat hij bezit. Zijn menselijkheid.
Februari3
Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas (verwacht 22 februari 2016) €19,99
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Survival game – James Dashner (verwacht 23 februari 2016) €15,00
Gamen was Michael zijn lust en zijn leven. Een paar weken geleden nog deed hij niets liever dan in VirtNet rondlopen. Nu riskeert hij met elke inlog zijn leven. Het is allang geen spelletje meer. VirtNet is een dodelijke omgeving geworden en Kaine wordt elke dag sterker. Kaine’s plan – de Sterfelijkheidsdoctrine – is bijna uitgevoerd en de grens tussen de echte wereld en de virtuele wereld vervaagt meer en meer. De hele wereld loopt gevaar zolang Kaine nog rondloopt. Om hem tegen te houden heeft Michael zijn vrienden hard nodig. Maar eerst moet hij erachter komen wie van zijn vrienden echt te vertrouwen is.

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Bianca Schrijft februari 1, 2016 at 07:04

  Er valt weer genoeg te lezen in Februari en voor ieder wat wils zo te zien. Zelf heb ik heel even een boeken-koop-stop. Kan de stapels niet meer kwijt in huis. 😉

 • Reply chantal februari 1, 2016 at 07:56

  Ik heb er zin in:) maar Judas van Heleen Vreeswijk is al uitgebracht. Komt die opnieuw uit?

  • Reply Danique V. februari 1, 2016 at 13:39

   Klopt! Hij heeft een nieuwe cover gekregen!

 • Reply hetboekenik februari 1, 2016 at 08:13

  Enkele van die boeken heb ik hier al in het Engels liggen. Als Engels de originele taal is, heb ik meer zin om het boek in de originele taal te lezen.

 • Reply Naomi februari 1, 2016 at 10:33

  Zitten zeker een paar goede bij! Ik moet nog steeds de boeken van sarah j maas lezen.

  x

 • Reply amanda februari 1, 2016 at 10:38

  Dr pol komt 3 februari uit.

 • Reply Judith februari 1, 2016 at 13:33

  Wat een prachtige boeken! Ben vooral benieuwd naar Daan & Nadia. Komt Judas opnieuw uit (met een nieuwe voorkant)? Volgens mij heb ik dat boek al eens gelezen en gerecenseerd. Het is absoluut wel een aanrader!

  • Reply Danique V. februari 1, 2016 at 13:37

   Judas heeft inderdaad een nieuwe cover gekregen! Ik weet niet of de prijs ook verschillend is van de vorige versie.

 • Reply Esther februari 1, 2016 at 14:47

  Ik ben heeeeeeel benieuwd naar Simon VS de verwachtingen van de rest van de wereld. 🙂

 • Reply Danique Slootweg februari 1, 2016 at 16:33

  Ik ben nieuwsgierig naar Hof van Doorns en Rozen!

 • Reply Madelon februari 1, 2016 at 18:57

  Ik kijk vooral uit naar ‘Een frozen hart’

 • Reply Vivian februari 5, 2016 at 17:23

  Een Frozen hart, Daan & Nadia en Een hof van doorns en rozen wil ik absoluut lezen!

 • Leave a Reply