Boeken over wielrennen voor vrouwen
Boeken

Boeken over wielrennen voor vrouwen

Ben je op zoek naar leuke boeken over wielrennen voor vrouwen? Je kunt natuurlijk ook boeken over wielrennen geven die niet specifiek voor vrouwen zijn, maar heel soms ben je op zoek naar specifieke wielerboeken voor vrouwen. In dit artikel hebben we er een paar op een rij gezet, leuk voor jezelf of als je op zoek bent naar cadeau-inspiratie!

Laatste update: februari 2024

Boeken over wielrennen voor vrouwen

1. Olympus – Vrouw en fiets – Nynke de Jong & Marijn de Vries

Boeken over wielrennen voor vrouwenToerfietser Nynke de Jong en profwielrenner Marijn de Vries zetten alles nog eens op een rijtje, van ontbijtkoek onderweg tot het soepel wisselen van een bandje. Vrouwen fietsen namelijk anders dan mannen. Ze kletsen graag onderweg, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambord onderweg een sprintje te trekken en voelen er al helemaal niks voor om urenlang op internetfora uit te zoeken welke wielen en welk frame het best zijn. Ze komen met do’s en don’ts, vertellen smeuïge anekdotes, winnen advies in bij professionals als Leontien van Moorsel en Marianne Vos en geven antwoord op de meest uiteenlopende vragen.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

2. Velo Vrouwen – The Women Peloton

Boeken over wielrennen voor vrouwenVoedingsadvies, trainingsschema’s, materiaal,… in de fietswereld zijn ze nog steeds steevast op mannen gericht. Maar wat weten we eigenlijk over de vrouw en de fiets?

  • Wat is de impact van je cyclus, zwangerschap of menopauze op je prestaties? Hoe ga je om met zadelpijn en andere bekkenbodemklachten?
  • Heb je een vrouwenframe nodig?
  • Wat eet, drink en snack je het best als fietsster?
  • Hoe plan je je trainingen in combinatie met je gezin en je werk?
  • Wat als je pech hebt onderweg?
  • En hoe ga je om met haantjesgedrag of prestatiedruk?

In deze praktische gids geeft het team van The Women Peloton antwoord op deze en nog veel meer vragen van zowel geoefende koersvrouwen als beginnende bikediva’s. Zodat jij met meer zelfvertrouwen de fiets op kruipt, en met de juiste tips en tricks de ‘hoe moet ik hier nu aan beginnen’-berg kan beklimmen!

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

3. Zadelpijn en ander damesleed – Liza van Sambeek

Boeken over wielrennen voor vrouwenZeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen. Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

 

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan is dit ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.