Boeken over tijdreizen
Boeken

Boeken over tijdreizen

Boeken over tijdreizen, ik ben er dol op! Een goed boek waarin tijdreizen centraal staat kan me echt in zijn greep hebben. Om die reden heb ik in dit artikel fijne boeken over tijdreizen verzameld, hopelijk om jou te inspireren!

Laatste update: juni 2024

Beste boeken over tijdreizen

Hieronder hebben we enkele boeken verzameld over tijdreizen, wat ons betreft de beste boeken over tijdreizen. Mis je een boek? Laat dan een reactie achter en wellicht voegen we het boek toe.

Populair boek over tijdreizen: Middernachtbibliotheek, geschreven door Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Een serie over tijdreizen: Outlander, geschreven door Diana Gabaldon

Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een steencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt ze erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Een nieuw boek over tijdreizen: Het boek der deuren, geschreven door Gareth Brown

De New Yorkse boekverkoper Cassie Andrews leidt een nietsvermoedend leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. In zijn handen vindt Cassie een boek met een bijzondere boodschap op de eerste bladzijde: Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur. Diezelfde avond stapt ze door haar slaapkamerdeur naar Venetië en weer terug in een oogwenk. Het is het begin van een avontuur als geen ander. Maar wat Cassie dan nog niet weet is dat er andere magische boeken zijn. Boeken die zowel prachtige als monsterlijke dingen kunnen doen. Samen met haar huisgenoot Izzy wordt Cassie plotseling geconfronteerd met een wereld vol geweld en gevaar. En de enige persoon die hen kan helpen, Drummond Fox, de man die in het bezit is van een geheime bibliotheek vol magische boeken, is op de vlucht voor zijn eigen demonen. Er is een kwaad op pad, vastbesloten alle boeken in handen te krijgen. En Cassies boek is een boek om voor te sterven…

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Een serie over tijdreizen: Voordat de koffie koud wordt, geschreven door Toshikazu Kawaguchi

In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Voordat de koffie koud wordt beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen.

De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Een bijzonder boek over tijdreizen: Het eeuwige leven, geschreven door Matt Haig

De 41-jarige geschiedenisleraar Tom Hazard ziet eruit als een normale man, maar leeft door een ongewone aandoening al eeuwenlang. Hij is overal geweest, heeft alles meegemaakt, is talloze malen van identiteit veranderd. Hij wil nu vooral een gewoon leven, net als ieder ander. Hij mag alleen niet verliefd worden…

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Een nieuw boek over tijdreizen: Het Ministerie van Tijd, geschreven door Kaliane Bradley

In de nabije toekomst krijgt een ambtenaar het salaris van haar dromen aangeboden en hoort kort daarna aan welk project ze gaat werken. Een onlangs opgericht ministerie verzamelt in de eenentwintigste eeuw ‘expats’ uit de hele geschiedenis.

Ze krijgt de taak om als ‘brug’ te werken: samenwonen met, assisteren bij en toezicht houden op de expat die bekendstaat als ‘Achttienzevenenveertig’, oftewel luitenant Graham Gore. Hij is een beetje gedesoriënteerd nu hij moet samenwonen met een ongetrouwde vrouw die regelmatig haar kuiten laat zien, omgeven door bizarre concepten als ‘wasmachines’, ‘Spotify’ en ‘de ineenstorting van het Britse Rijk’. Met een honger naar ontdekkingen, altijd een pakje sigaretten binnen handbereik en de steun van een charmante en chaotische groep mede-expats probeert hij zich al snel aan te passen.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk hem dan op Bol.com!

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *