Boeken

Boeken over leesclubs

Ben je op zoek naar boeken die over leesclubs of boekenclubs gaan? Deze boeken zijn een ode aan leesclubs en absoluut het lezen waard. Hier vind je een lijst met boeken die over leesclubs gaan.
Laatste update: juni 2024

Boeken over leesclubs

Ben je op zoek naar boeken over boekenclubs? We hebben een aantal fijne boeken voor je verzameld. Heb je suggesties? Mis je nog een boek? Laat het vooral weten door een reactie achter te laten!


De leesclub – Renate Dorrestein

Zeven montere vriendinnen – Tillie, Jo, Willemien, Annabel, Martha, Leonie en Barbara – vormen een hechte leesclub, hoewel Barbara er sinds haar faux pas een beetje uit ligt. Met zijn allen gaan ze een literaire cruise maken in de Schotse wateren.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

De leesclub aan het eind van de wereld – Sophie Green

Vijf vrouwen in de Australische outback starten een leesclub. Maandelijks overbruggen ze de onmetelijke afstanden die hen scheiden. Daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De ondergrondse leesclub – Annie Lyons

In dit boek organiseren boekverkoopster Gertie en de vijftienjarige Joodse Hedy een leesclub om even aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog te kunnen ontsnappen. Als Londen keer op keer wordt gebombardeerd, besluiten Hedy en Gertie een ondergrondse leesclub te beginnen in de schuilkelders. Terwijl de oorlog doorraast krijgen ze grote verliezen te verwerken, en hebben de leden elkaar en de verhalen die ze lezen hard nodig…

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De leesclub – Laura de Koning

Eline en Renske zijn al sinds de basisschool bevriend. Ze delen een onstilbare leeshonger en op initiatief van Renske hebben ze een leesclub opgericht. Renske heeft net te horen gekregen dat ze het vervallen landhuis van een tante heeft geërfd, maar ze twijfelt of ze de erfenis wel kan en wil aannemen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De leesclub – Puck van Amersfoort

In De leesclub van Puck van Amersfoort volgen we de belevenissen van vijf boekenliefhebbers die samen een leesclub oprichten. Wat is er leuker dan samen boeken lezen? Dat vindt Trudy ook en daarom heeft ze een leesgroep gesticht.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De leesclub voor het einde van het leven – Will Schwalbe

In De leesclub voor het einde van het leven beschrijft Will Schwalbe de laatste maanden van het leven van zijn moeder, die te horen heeft gekregen dat ze kanker heeft. Beiden hebben al van jongs af aan een grote liefde voor literatuur en dus bespreken ze de meest uiteenlopende boeken: van De Hobbit van J.R.R. Tolkien tot de Bijbel en van Stieg Larsson tot Thomas Mann.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De Jane Austen leesclub – Karen Joy Fowler

Vijf vrouwen en één man vormen samen een leesclub, waarin ze de romans van Jane Austen bespreken. Hun eigen levens zijn minstens zo boeiend.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *