Boeken over familie
Boeken

Boeken over familie

Zoek je een fijne boeken over familie? Wij zijn dol op boeken over familie, met name omdat je zoveel verschillende typen boeken vindt die onder het thema ‘familie’ vallen. Van non-fictie boeken over familie tot aan romans over familie, er is genoeg te vinden. Dit artikel focust zich op fictieboeken waar het thema ‘familie’ centraal staat.

Laatste update: maart 2024

Boeken over familie

Er zijn talloze boeken verschenen die over het thema familie gaan. We hebben een aantal boeken geselecteerd die wij iedereen kunnen aanraden. Heb jij nog een goed boek die je kunt aanraden? Laat een comment achter, wellicht voegen we ‘m toe aan het artikel!

Thriller over familie: Hoe vermoord ik mijn familie, geschreven door Bella Mackie

Boeken over familieWanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Serie over familie: Het huis met de geesten, geschreven door Isabel Allende

Het boek Het huis met de geesten is deel 3 in de Familie Del Valle serie van de populaire auteur Isabel Allende. Dit boek kun je lezen als onderdeel van de serie of als losstaand boek.

Boeken over familieAlba is het kind van een verboden liefde, waarmee haar moeder schande bracht over de familie Trueba. Alba gaat op zoek naar haar voorgeschiedenis en ontdekt drie uitzonderlijke vrouwen. Ze tekent het levensverhaal op van haar passionele moeder Blanca, van haar helderziende grootmoeder Clara en van Clara’s mooie zus, Rosa de Schone.Met deze meeslepende liefdesroman bereikte Isabel Allende in één keer een miljoenenpubliek over de hele wereld. Het huis met de geesten werd verfilmd met in de hoofdrollen Antonio Banderas en Winona Ryder.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Bijzonder verhaal over familie: Het verlangen van Lucy Hart, geschreven door Meg Shaffer

Boeken over familieLucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin, en vluchtte het liefst weg in haar favoriete boeken. Vooral de Klokeiland-serie van auteur Jack Masterson was haar tweede thuis. Nu is ze 26 en werkt ze als onderwijsassistent. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een jongetje dat sinds de dood van zijn ouders van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren. Maar omdat ze hem geen financiële zekerheid kan bieden, komt ze niet in aanmerking.
Dan schrijft haar jeugdheld Jack Masterson een wedstrijd uit. De prijs zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Dus Lucy reist naar Klokeiland, waar ze auteur Jack, illustrator Hugo Reese en haar drie tegenstanders treft. Ondertussen beraamt Jack de ultieme twist in zijn verhaal – een twist die levens zou kunnen veranderen…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Klassieker over familie: Onder moeders vleugels, geschreven door Louisa May Alcott

Boeken over familieLouisa May Alcotts klassieker ‘Onder moeders vleugels’, ook bekend onder de oorspronkelijke titel ‘Little Women’ is de moeder der meidenboeken. Wie kent ze niet? De lieftallige Meg, kwetsbare Beth, lichtelijk verwende Amy en natuurlijk de getalenteerde tomboy Jo die anderhalve eeuw na haar literaire geboorte nog steeds talloze schrijfsters en andere vrouwen inspireert, zoals J.K. Rowling en Barbara Kingsolver. Via de dromen, spelletjes, plagerijen, brieven, tegenslagen en romances van de vier zussen worden vrouwen over de hele wereld en van alle leeftijden deel van de bijzondere familie March. Een Amerikaanse, feministische klassieker over de spanningen tussen maatschappij en individualiteit.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Historische roman over familie: Het Hollandse huis, geschreven door Ann Patchett

Boeken over familieAan het einde van de Tweede Wereldoorlog lukt het Cyril Conroy door een slimme investering een groot vastgoedimperium op te bouwen. Met zijn nieuw gevonden welvaart besluit hij het Hollandse huis te kopen, een prachtig landgoed aan de rand van Philadelphia. Hij koopt het als een verrassing voor zijn vrouw, maar het huis zal uiteindelijk alles en iedereen waar hij van houdt te gronde richten. Het verhaal wordt verteld door Cyrils zoon Danny. Hij en zijn zelfverzekerde en briljante zus Maeve worden na de dood van hun vader op jonge leeftijd uit het Hollandse huis verbannen door hun stiefmoeder. Opgegroeid in rijkdom keren ze nu terug naar de armoede waar hun ouders ooit aan ontsnapt waren en het enige waar ze op kunnen rekenen is hun liefde voor elkaar. Deze onverbreekbare band zal hun levens redden en hun toekomst bepalen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Populair BookTok boek over familie: Book lovers, geschreven door Emily Henry

Emily Henry is ontzettend populair geworden door TikTok. Book Lovers is een van die boeken die erg populair is geworden en echt het lezen waard is!

Boeken over familieNew Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk… en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan is dit ook wat voor jou!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *