Boeken

Boeken over de Olympische Spelen

De Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld, vindt in 2024 plaats in Parijs. Deze boeken gaan over de Olympische Spelen! Of je nu een sportliefhebber bent, een geschiedenisliefhebber, of gewoon op zoek bent naar inspirerende verhalen, deze boeken bieden voor ieder wat wils.

Mijn Olympische Spelen – John Volkers

Verhalen over Olympische Spelen zijn doorgaans de verhalen van winnaars. Interessant, maar ook afgezaagd, alsof er niet meer is te melden dan de succesverhalen van Pieter, Ranomi, Anky en Leontien. In deze bundel herbeleven 15 bijzondere Olympiërs hun bijzondere olympische avonturen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Op gevoel – Tom du Moulin

Tom Dumoulin (1990) wordt beschouwd als een van de beste wielrenners van zijn generatie. Hij won in zijn carrière twee olympische medailles, twee wereldtitels en meerdere etappes in alle drie de grote rondes, maar zijn grootste prestatie zal altijd de eindzege van de Giro d’Italia van 2017 zijn.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Olympische verhalen en meer – Henk van Doremalen

Olympische verhalen en meer Historici en sportliefhebbers Henk van Doremalen en Thijs Kemmeren deden onderzoek naar de olympiers uit Tilburg en Goirle en omgeving. Ze schreven er dit boek over.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Denksport puzzel Olympische Spelen

Niet echt een boek, maar wel heel leuk als je Olympische Spelen fan bent: een puzzelboek over de Olympische Spelen. Van Athene tot Amsterdam, van Anton Geesink tot Muhammad Ali en van Usain Bolt tot Fanny Blankers-Koen: puzzel je een weg door de rijke olympische geschiedenis en beleef de meest magische momenten en verhalen opnieuw.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Olympische Spelen voor in bed, op het toilet of in bad – Roel Tanja

De Olympische Spelen voor in bed, op het toilet of in bad verhaalt op kleurrijke wijze de rijke geschiedenis van dit evenement. Daarnaast staan er talloze feitjes, weetjes en malle anekdotes in.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Olympische Spelen – C. Hupperts

Dit rijk geïllustreerde boek over sport bij de Grieken is een bronnenboek: aan de hand van vertaalde teksten uit de Griekse literatuur worden tal van aspecten van de sportbeoefening toegelicht.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde – Erik Jan Harmens

Ron van Dijk is getrouwd, heeft twee kinderen en een zwak voor grootschalige evenementen. Hij noemt zichzelf ‘een geboren organisator’ en was tot twee keer toe ceremoniemeester bij een bruiloft. Nu is Van Dijk toe aan zijn meesterproef: de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland en België.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

ASTERIX 12 – De Olympische Spelen – Rene Goscinny

In deze strip kregen de beide scheppers van Asterix weer een heel nieuw idee: Asterix wint de spelen zonder de toverdrank! Zoals in alle strips is ook hier een geniale inval het uitgangspunt voor een komisch avontuur.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *