boeken over boekwinkels
Boeken

Boeken over boekwinkels

Ben je op zoek naar boeken die over boekwinkels gaan? Bekijk dan een van deze titels eens. Deze boeken zijn een ode aan boeken en absoluut het lezen waard.

Laatste update: mei 2024

Boeken die zich afspelen in boekwinkels

De verborgen boekwinkel – Evie Woods

In een rustige straat in Dublin wacht een verborgen boekwinkel erop om gevonden te worden.

1921. Na haar vlucht voor uithuwelijking komt de Française Opaline terecht in Dublin. Daar vindt ze tot haar vreugde een prachtig pand en begint haar droomboekwinkel.

2021. Martha heeft haar gewelddadige man verlaten en begint opnieuw als inwonend huishoudster bij de eigenzinnige Madame Bowden in haar bijzondere huis in Dublin. Op een dag ontmoet ze Henry, een academicus op zoek naar een verloren manuscript van Charlotte Brontë, dat in een historische boekwinkel te vinden moet zijn. Maar hij kan de zaak nergens vinden. Martha besluit hem te helpen. Wat volgt is een zoektocht naar de verborgen boekwinkel, maar ook naar geluk, liefde en je plek vinden op deze wereld.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Het boek der deuren – Gareth Brown

De New Yorkse boekverkoper Cassie Andrews leidt een nietsvermoedend leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. In zijn handen vindt Cassie een boek met een bijzondere boodschap op de eerste bladzijde: Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

De boekwinkel vol liefde – Susan Wiggs

Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden?

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Vertel mij wat (Het boekencafé 1) – Anne West

Juul woont boven het Boekencafé van haar beste vriendin Lauren. Ze is een zeer succesvol schrijfster, maar dat weet niemand, want ze schrijft onder een pseudoniem. Ze voelt zich te onaantrekkelijk om ooit aan de man te komen. Tot ze cabaretier Ids ontmoet. Zal ze toch een poging wagen?

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Dagboek van een boekverkoper – Shaun Bythell

In Dagboek van een boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Het boekwinkel complot – Louise Fein

Als in Het boekwinkelcomplot van Louise Fein een knappe Amerikaan bij het antiquariaat waar Celia werkt binnen komt lopen, ontdekt ze een verwoestend geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Het boekwinkeltje in de vuurtoren – Sharon Gosling

Ruim tweehonderd jaar geleden is er in een klein dorpje in het Schotse binnenland een vuurtoren gebouwd die nu dienstdoet als boekwinkel. De vuurtoren trekt excentrieke karakters aan, waaronder Rachel Talbot. Sinds vijf jaar woont en werkt zij er, maar als Cullen overlijdt, is het onduidelijk wat er met de vuurtoren gaat gebeuren. Rachel ontdekt een geheim op de zolder van de vuurtoren en probeert samen met Toby – een journalist die naar het dorpje is gekomen om in alle rust zijn memoires te schrijven – meer te weten te komen over de eerste eigenaar van het vuurtoren.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Morisaki’s boekwinkel – Satoshi Yagisawa

Het zit de vijfentwintigjarige Takako niet mee. Wanneer haar vriend (en collega) het uitmaakt om te trouwen met een ander, neemt ze ontslag. Het telefoontje van haar oom Satoru komt daarom als geroepen. Takako slaat een nieuwe weg in en gaat haar oom helpen in zijn antiquarische boekwinkel.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De laatste boekwinkel van Londen – Madeline Martin

Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De boekwinkel aan zee – Brenda Novak

Achttien maanden geleden ging de echtgenoot van Autumn Divac op zakenreis, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Sinds dat moment is Autumn wanhopig naar hem op zoek, helaas zonder resultaat. Toch wil ze nog niet opgeven, al is het maar voor haar twee kinderen. Maar omdat ze ook behoefte heeft aan troost en rust, besluit ze de zomer door te brengen in Sable Beach, de charmante badplaats waar ze is opgegroeid. Daar kan ze zich net als vroeger heerlijk terugtrekken in de boekwinkel van haar moeder en tante.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De boekhandelaar van Dachau – Shari J. Ryan

Grace komt erachter dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van de grootmoeder van wie ze het bestaan niet wist. Grace duikt in het verleden van haar grootmoeder Matilda en stuit op dingen over zichzelf en haar familie die haar leven op z’n kop zetten.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *