Boeken

Boeken over bibliotheken

Ben je op zoek naar boeken die over bibliotheken gaan? Deze boeken zijn een ode aan bibliotheken en absoluut het lezen waard. Hier vind je boeken die zich afspelen in de bibliotheek.

Boeken die zich afspelen in bibliotheken

Middernacht bibliotheek – Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De troostbibliotheek – Sara Nisha Adams

Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De bibliotheek van verboden boeken – Brianna Labuskes

Drie vrouwen, drie wereldsteden, een verwoestende oorlog

Berlijn, 1933.
Na het succes van haar eerste boek reist de Amerikaanse schrijver Althea naar Duitsland, waar ze al snel geconfronteerd wordt met de gruwelen van het opkomende naziregime. Ze ontmoet daar de Joodse Hannah. Langzaam maar zeker begint ze gevoelens te ontwikkelen voor deze bijzondere vrouw…

Parijs, 1936.
Nadat ze ontsnapt is uit Duitsland zet Hannah haar gevecht tegen de propaganda van de nazi’s door. Maar Hannah vecht voor meer dan alleen vrijheid: na een vreselijk verraad durft ze niemand meer te vertrouwen.

New York, 1944.
Vivian voert haar eigen oorlog, en wel tegen senator Taft, die de boekzendingen naar de Amerikaanse soldaten in Europa tegenwerkt. Vivian laat zich echter niet zo snel uit het veld slaan. Dan krijgt ze onverwachts hulp van de mysterieuze bibliothecaresse van de Bibliotheek van Verboden Boeken in Brooklyn…

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De bibliotheek vol herinneringen – Kate Storey

In De bibliotheek vol herinneringen van Kate Storey bouwt Sally al drieënveertig jaar lang aan haar bijzondere bibliotheek. Elk jaar, op de verjaardag van haar dochter Ella, voegt ze een nieuw boek toe aan haar planken, met voorin een persoonlijke boodschap voor haar dochter. Maar Ella vluchtte tweeëntwintig jaar geleden naar Australië na een verhitte ruzie en keek nooit meer om.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Ik ontmoet je bij de i – Jonne ten Duis

Een geheimzinnig briefje in haar lievelingsboek uit de bibliotheek zet Elise in vuur en vlam. Ze is heel nieuwsgierig naar de afzender van dit briefje . Als ze hem uiteindelijk ontmoet is ze ervan overtuigd dat hij de Ware moet zijn. Hij is niet alleen knap, maar leest ook haar lievelingsboeken en schrijft prachtige gedichten. Maar is dat wel zo? Of leeft Elise in een droomwereld?

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

Moord in de bibliotheek – Agatha Christie

Op een ochtend wordt in de bibliotheek van een keurige familie het lijk gevonden van een meisje. Ze is gewurgd. Geen wonder dat het hele dorp in opschudding is. De politie komt al snel met een verdachte aan, maar Miss Marple vermoedt dat de zaak heel anders in elkaar zit dan de politie denkt.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

De bibliotheek van geheime dromen – Michiko Aoyama

De raadselachtige bibliothecaresse Sayuri Komachi stelt iedereen die bij haar aanklopt om aanbevelingen de vraag: ‘Waar bent u naar op zoek?’ Ze luistert goed naar wat haar bezoeker haar vertelt, en ook naar het verhaal tussen de regels. Behalve met het gevraagde komt ze vervolgens ook met een heel ander boek, een boek dat de ogen doet openen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

De bibliotheek van Parijs – Janet Skeslien Charles

Parijs 1939: De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs. Wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten verandert alles van de ene op de andere dag. De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

De oorlogsbibliotheek – Addison Armstrong

1918. Emmaline Balakin leeft meer in haar boeken dan in haar eigen leven. Maar wanneer ze bij het Dead Letter Office een envelop geadresseerd aan iemand uit haar verleden in handen krijgt, besluit ze op avontuur te gaan als bibliothecaresse aan het front.

Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com.

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *