boeken over beleggen
Non-Fictie

Boeken over beleggen

Ben je op zoek naar goede boeken over beleggen? Dan zit je hier goed. In dit artikel hebben wij boeken voor jou op een rijtje gezet met als onderwerp beleggen. Wij hebben er veel aan gehad en daarom tippen wij ze jou ook!

Laatste update: februari 2024

De beste boeken over beleggen

Dit artikel bevat 6 boekentips die wij iedereen echt kunnen. Wij hebben deze boeken gelezen om meer te leren over beleggen en daarom een echte aanrader. Mis je een boek in dit rijtje? Laat dan een reactie achter en tip het boek dat je mist in de comments!

1. De intelligente belegger – Benjamin Graham

De klassieker ‘De intelligente belegger’ wordt zelfs na ruim 70 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

‘De intelligente belegger’ is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.

Klik hier om het boek te bestellen bij bol.com

2. Crypto trading voor ambitieuze beginners – Jelle Peters Jan Robert Schutte

Crypto Trading Voor Ambitieuze Beginners leert je hoe je succesvol kunt handelen in bitcoin en andere crypto’s, extra rendement kunt maken op je crypto’s, en veel beginnersfouten kunt vermijden.
Van de schrijver van de Nederlandse bestseller over zelf in valuta handelen, Forex Voor Ambitieuze Beginners, en de oprichter van de succesvolle CryptoAcademy, komt het eerste diepgaande Nederlandse boek over zelf handelen in crypto’s, Crypto Trading Voor Ambitieuze Beginners. Crypto’s bieden een gouden kans op rendement, maar succesvol handelen in cryptocurrencies is moeilijker dan je misschien denkt.

Klik hier om het boek te bestellen bol.com

3. Koop je Rijk – Myrthe de Groot

Beleggen in vastgoed ingewikkeld of alleen voor rijken? Helemaal niet! Myrthe de Groot legt je in ‘Koop je Rijk’ uit hoe gemakkelijk het is om in stenen te beleggen en leert je alle tips & tricks. Iedereen kan investeren in vastgoed. Je hoeft niet over veel geld te beschikken of overmatig rekentalent. Dat is de boodschap van ‘Koop je Rijk’. Of je beleggen overweegt voor je pensioen, voor extra inkomen of meer zekerheid of vrijheid, vastgoed is een eenvoudige manier om geld voor je te laten ­werken.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com

boeken over beleggen

4. Iedereen belegger – Pierre Huylenbroeck

Beursexpert schrijft ultieme bijbel voor de kleine belegger De ex-hoofdredacteur van De Tijd heeft eindelijk het beleggingsboek geschreven dat elke spaarder moet lezen. Naast een pleidooi voor aandelen vooral een heldere handleiding om zonder emoties te beleggen. Niemand kent de aandelenbeurs beter dan Pierre Huylenbroeck. De ex-hoofdredacteur van De Tijd schrijft er al twintig jaar over. Meer nog, hij gunt lezers van Mister Market Magazine een blik in zijn eigen aandelenportefeuille.

Resultaat? Een gemiddeld jaarrendement van 12,8 procent sinds 1997, en dat ondanks twee zware beurscrashes. Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Slim zijn hoeft niet, gedisciplineerd zijn wel. Dit boek toont hoe het moet.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com

5. Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse

In deze volledig geactualiseerde editie van Blondjes Beleggen Beter leert financieel journaliste Janneke Willemse je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer.

Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com

6. De beleggingsillusie – Marius Kerdel

Verplichte kost voor elke belegger die zijn vermogen op een verstandige manier wil laten groeien. In ‘De beleggingsillusie’ beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken hoe er door veel vermogensbeheerders en beleggingsfondsen een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden: dat je met hun hulp de markt kunt verslaan. Omdat ze een groot deel van het rendement in eigen zak steken is het netto beleggingsresultaat voor de klant bijna zonder uitzondering juist slechter dan het gemiddelde van de markt.

Hoe kan het dat beleggers hun geld toch aan deze partijen blijven toevertrouwen? Op vlotte en heldere wijze helpen de auteurs je de illusie te doorzien, leggen ze de psychologie van het beleggen uit en nemen ze je mee terug naar de basis: een praktische en toegankelijke oplossing met drie vuistregels om zelf je vermogen eenvoudig en verstandig te beleggen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn dit ook artikelen voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *