Deze boeken op Spotify zijn gratis en voor iedereen toegankelijk!
Boeken

Deze boeken op Spotify zijn gratis en voor iedereen toegankelijk!

boeken op spotify

Wist jij al dat er luisterboeken te vinden zijn op Spotify? Ik tot voor kort niet en ik kwam erachter dat er heel veel mensen zijn die dit niet weten. Zonde, natuurlijk! Zeker omdat je gratis gebruik kunt maken van Spotify (wel met reclames) en het heel handig is ingedeeld. Ik deel vandaag welke boeken op Spotify staan.

Er staan zowel Engelse boeken op Spotify als Nederlandse boeken op Spotify. Handig, hè? Omdat we vooral met Adorable Books focussen op Nederlandse boeken, maar Engelse boeken soms ook fijn zijn, neem ik in een kort overzichtje ook de Engelse boeken op Spotify mee. Wil je het luisterboek beluisteren? Zoek simpelweg op de titel en je vindt hem.

Engelse boeken op Spotify

Er staan genoeg mooie boeken op Spotify maar juist omdat er zoveel keuze is, heb ik er een paar geselecteerd waarvan ik ze zelf heel leuk vind. Hieronder tref je ze.

boeken op Spotify

The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald

Jay Gatsby is de man die alles heeft. Iedereen die iets voorstelt wordt gezien op zijn feestjes. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jonge mensen die drinken, dansen en over de mysterieuze Gatsby praten. Want Gatsby – jong, knap en verschrikkelijk rijk – lijkt altijd een eenling tussen de menigte, kijkend en in afwachting, hoewel niemand weet waarvan. Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

Jungle Book van Rudyard Kipling

Mowgli, een kleine jongen, groeit op in de jungle totdat zijn vriend Bagheera, een wijze oude panter, het te gevaarlijk voor hem vindt. Hij moet de jungle uit om de mensenwereld te leren kennen. Mowgli wil niet en gaat er vandoor. Hij ontmoet ondermeer Baloe, de vrolijke beer. Maar ook komt hij voor gevaren te staan. Shere Kan, de machtige tijger, heeft het niet zo op mensen. Gelukkig schieten Baloe en Bagheera Mowgli te hulp.

Tarzan of the apes van Edgar Rice Burroughs

Vanaf de allereerste letter wordt de aandacht van de lezer gegrepen en vastgehouden in dit eerste deel van Tarzan van de apen. Door een toevallige samenloop van omstandigheden wordt de kleine baby Tarzan gered van een gewisse hongersdood. De wet van de jungle is keihard en al op jeugdige leeftijd leert Tarzan te vechten voor zijn leven. Contact met mensen heeft hij niet, al bespiedt hij regelmatig de bizarre bezigheden van de kannibalen in hun dorp. Dan stuit Tarzan op een dag op een groepje blanken. Vanaf dat moment valt Tarzan van de ene verbazing in de andere. Met gevaar voor eigen leven redt hij het knappe Amerikaanse meisje Jane Porter. Zij blijkt de liefde van zijn leven te zijn. Maar ze kunnen niet zomaar trouwen…

Flat of Angels (part 1 – 4): Light Night Tales, ingesproken door Benedict Cumberbatch

Over Flat of Angels (part 1 – 4): Light Night Tales kan ik vrij weinig informatie vinden. Het enige dat ik kan vinden is dat dit hét boek is om heerlijk in slaap te vallen, voorgelezen door Benedict Cumberbatch.

How to tell a story van Mark Twain

Mark Twain ken je wellicht wel van de Tom Sawyer verhalen die aardig bekend zijn. Op Spotify is het boek How to tell a story te vinden, dit boek gaat erover hoe je een auteur wordt en dit wordt op een hele grappige en kritische manier uitgelegd.

Nederlandse boeken op Spotify

Het Nederlandse assortiment vind ik wat tegenvallen: er staan niet zo heel veel Nederlandse boeken op Spotify. De titels die er staan zijn wél een groot succes en die tref je hieronder.

boeken op spotify

Lieveling van Kim van Kooten

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Ma van Hugo Borst

Hartverscheurend boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder, liefdevol en met veel gevoel geschreven. Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. Ma zit hier nu drie weken en elke dag is het raak. Liever zou ik eventjes niet meer gaan.

Naamloos van Pepijn Lanen

“Het begint met dat ik mijn naam niet meer kan herinneren.’ Zo opent de roman van Pepijn Lanen, waarin we een aantal weken uit het leven van een naamloze jongeman volgen. Een dertiger die tussen twee banen in zit en tijdelijk verblijft in een nihilistisch appartement van een vriend. Op indringende manier leeft de lezer mee met zijn verwarring, zijn gevecht met verslavingen en angsten, en voornamelijk het gevecht met zichzelf.
Pepijn Lanen schreef met Naamloos een rauw, eerlijk en humoristisch boek over het leven en de liefde. Voor de lezers van Hallo muur, Brusselmans en Bukowski.

Kinderboeken op Spotify

Hoe leuk, er staan ook allerlei kinderboeken op Spotify. Leuk voor kinderen om voorgelezen te worden, maar het is soms ook mijn guilty pleasure om een hoofdstukje van een klassieker van bijvoorbeeld Annie M.G. Schmidt even kort te horen omdat je je op die momenten weer waant naar je jeugd.

De leukste liedjes en verhaaltjes van Jip en Janneke door Annie M.G. Schmidt

Maar liefst vier CD’s bevat het luisterboek De leukste liedjes en verhaaltjes van Jip en Janneke, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Ideaal voor kinderen!

Om boeken via Spotify te luisteren is het wel handig om een abonnement te hebben. De hoofdstukken worden anders door elkaar afgespeeld.

Wist jij al dat er boeken op Spotify staan?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Rowan februari 23, 2018 at 15:25

  Ik wist helemaal niet dat Spotify ook luisterboeken had! Ik wil Lieveling altijd al lezen, misschien dat ik dat nu kan doen door hem te luisteren. 🙂

 • Reply Jitske februari 24, 2018 at 20:13

  Wat super leuk dit! Ik had echt geen idee. Ik ga hier zeker gebruik van maken!

 • Reply PrimeNH februari 25, 2018 at 11:52

  Yara, thanks so much for the post.Much thanks again. Really Cool.

 • Reply anna april 30, 2018 at 17:10

  Ook ‘Koop een geit’ van Claudia de Breij, ‘Sjeumig’ van Pepijn Lanen en ‘Moedervlekken’ van Arnon Grunberg zijn er terug te vinden.

 • Leave a Reply