Boeken

Boeken om te lezen voor het slapen

Het is geen geheim dat lezen voor het slapen een goede manier is om tot rust te komen na een lange dag en om beter in slaap te komen. Lezen voor het slapen helpt je kalmeren en stress te verminderen. Welke boeken kun je het best lezen voor het slapen? Wij zetten de fijnste boeken op een rij om te lezen voor het slapen.

Laatste update: mei 2024

Slaapexperts raden af om vlak voor het slapengaan te scrollen op je telefoon. Het blauwige licht van een smartphone, tablet of laptop verstoort de aanmaak van het slaaphormoon. Het is dus veel beter voor je hersenen om een boek te lezen. Dat kan een fysiek boek zijn, of een e-reader met avondmodus en geel licht. Hieronder vind je ontspannende boeken om te lezen voor het slapengaan.

Boeken die je kunt lezen voor het slapen

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Een prachtig boekje om er elke dag even bij te pakken en een stukje in te lezen. Mooie wijsheden, spreuken om over na te denken of door te geven. Perfect om op je nachtkastje te leggen en voor het slapen met positieve energie te gaan slapen. Ook een heel mooi boek om aan iemand cadeau te geven!

Bestel dit boek op Bol.com. 

Liefde in het strandcafé – Lucy Diamond

Als de onsuccesvolle Evie in Liefde in het strandcafé van Lucy Diamond het café van haar tante erft, is ze vastbesloten haar leven op de rails te krijgen. Een heerlijk romantisch boek om mee in slaap te vallen.

Bestel dit boek op Bol.com.

De verborgen boekwinkel – Evie Woods

De verborgen boekwinkel van Evie Woods is een betoverend verhaal over de magie van boeken en boekwinkels, liefde en het vinden van je plek op deze wereld. Dit boek leest heel vlot. Lees dit boek op eigen risico voor het slapen, want dit boek kun je maar moeilijk wegleggen!

Bestel dit boek op Bol.com. 

Ferry Lane-serie – Nicola May

Ben je op zoek naar toegankelijke boeken om te lezen? Begin dan eens met de Ferry Lane-serie van Nicola May. Een heerlijke feelgood-serie waar je blij van wordt, perfect voor het slapen!

Bestel dit boek op Bol.com. 

De kleine bakkerij – Jenny Colgan

Hou je van feelgood? Dan zit je bij deze serie De kleine bakkerij serie van Jenny Colgan perfect. Humor, romantiek en passie. Wat wil je nog meer? Heb je het eerste deel De kleine bakkerij aan het strand uit? Dan kun je meteen door met de volgende delen.

Bestel dit boek op Bol.com.

Zomer in het duincafé – Debbie Johnson

In het Duincafé worden problemen opgelost, vriendschappen gesmeed en liefdes gevonden. Een heerlijk boek waar je doorheen vliegt. Perfect om de dag mee af te sluiten.

Bestel dit boek op Bol.com. 

Slaap – Matthew Walker

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn.

Bestel dit boek op Bol.com.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen: 

Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *