Boeken om fantasy mee te ontdekken
Boeken

Boeken om fantasy mee te ontdekken

Fantasyboeken doen het al jarenlang goed. De afgelopen tijd zijn fantasyboeken steeds populairde geworden, mede door TikTok en auteurs als Sarah J. Maas. Wil je starten met het lezen van fantasyboeken? Wij helpen je op weg en geven je tips om te starten met fantasy boeken! Dit zijn heerlijke boeken om fantasy mee te ontdekken.

Laatste update: februari 2024

Boeken om fantasy mee te ontdekken

Wanneer men aan fantasyboeken denkt, dan wordt vaak gedacht aan hele grote uitgebreide series die bestaan uit veel boeken. Dat kan nogal overweldigend voelen! Gelukkig zijn er ook veel korte boekenseries én fantasy standalones. In dit artikel tippen we zowel grotere series als kortere series en losstaande boeken.

1. Een populaire fantasyserie: Het laatste rijk (De Nevelmensen trilogie 1) van Brandon Sanderson

Dit epische verhaal, geschreven door Brandon Sanderson, vertelt over duizend jaar van onderdrukking en wanhoop onder de heerschappij van de onaantastbare Opperheer. De skaa, die al eeuwen in angst en ellende leven, vinden echter hoop wanneer de skaa-halfbloed Kelsier ontdekt dat hij de gave van de Nevelaars bezit – het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken. Vastbesloten om de Opperheer omver te werpen, vindt Kelsier bondgenoten onder de Ertsmagiërs van de Nevelaars en kruist hij het pad van Vin, een jonge vrouw met een moeilijk verleden. Hun gezamenlijke strijd tegen de Opperheer ontketent een titanenconflict dat vele levens zal eisen. Ondanks Vins aanvankelijke wantrouwen, groeit ze uit tot een belangrijke speler in deze epische machtsstrijd.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

2. Standalone fantasyboek: Het onzichtbare leven van Addie LaRue, geschreven door V.E.

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

3. Bekend fantasyboek van TikTok: Fourth Wing van Rebecca Yarros

Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

4. Mythische trilogie over goden: Hades x Persephone 1 – A touch of darkness

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

5. Perfect boek om te starten met fantasy: De genezer van Zalindov van Lynette Noni

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov, de beruchtste gevangenis van Wenderall. Ze vecht dagelijks voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Wanneer de zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven gebaseerd op de elementen. Onder de verantwoordelijkheid van het in leven houden van de koningin, besluit Kiva om in haar plaats aan het toernooi deel te nemen, wetende dat niemand het ooit heeft overleefd. Ze ontvangt een bericht van haar familie met de boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ Als Kiva wint, zullen zowel de koningin als zijzelf vrijheid krijgen

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

6. Verslavende fantasyserie, populair door TikTok: Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas

De negentienjarige Feyre woont in een koud en somber bos, waar ze jaagt om te overleven. Wanneer ze een wolf doodt om een prooi te beschermen, eist een beestachtig wezen vergelding. Ze wordt ontvoerd naar het feeënrijk Prythian, waar ze ontdekt dat haar ontvoerder, Tamlin, een dodelijk en onsterfelijk wezen is. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, groeit haar vijandigheid tegenover Tamlin uit tot passie. Een oude kwaadaardige schaduw bedreigt het land, en Feyre moet een manier vinden om deze te stoppen en Tamlin’s wereld te redden

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

7. Easy read fantasytrilogie: Caraval van Stephanie Garber

Scarlett Dragna woont met haar zus Donatella op een klein eiland, waar hun gewelddadige vader hen in zijn greep houdt. Wanneer haar vader haar wil uithuwelijken, wil Scarlett meer dan ooit naar de magische show van Caraval. In deze jaarlijkse voorstelling zijn de bezoekers ook de spelers van een gevaarlijk spel. De prijs? Eén wens wordt vervuld. Met de komst van een onverwachte uitnodiging lijkt Scarletts grootste droom werkelijkheid te worden. Maar algauw blijkt dat haar zus Tella de inzet is van de nieuwe Caraval-voorstelling.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

8. Urban fantasyserie: Rode letters van Anne Bischop (De Anderen 1)

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt… Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com.

Welke soorten fantasy zijn er?

Fantasy is een vrij breed genre dat een aantal subgenres kent. De meest bekende vormen van fantasy:

  • Urban Fantasy
  • High Fantasy
  • Magical realism
  • Romance fantasy

Vond je dit een leuk artikel? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *