Boeken

Boeken die mij hebben verrast #4

soapsop
Soms krijg ik boeken binnen, waarvan ik in eerste instantie niet verwacht dat het iets voor mij zou zijn of waarvan ik verwacht dat het weer ‘zo’n standaard verhaal’ is. Toch wil ik boeken altijd wel graag een kans geven en vaak pakt het lezen van bepaalde boeken heel verrassend uit. Vandaag zet ik drie boeken op een rij die ik dit jaar las en die mij verrasten.

Soapsop – Liza Sips

Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

Van dit boek dacht ik in eerste instantie eigenlijk ‘o, daar heb je weer zo’n boek over een tienermeisje dat beroemd wilt worden’. Oké, in grove lijnen gaat het hier wel over, maar ik vond Soapsoap een erg leuk boek. Ook omdat ik denk dat het enigszins vergelijkbaar is met Liza’s eigen leven en daardoor lees je het verhaal toch anders. Echt zo’n lekker simpel boek voor tussendoor, zeker leuk voor tienermeiden.

wijleugenaars
Wij Leugenaars – E. Lockhart

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.

Dit boek heeft mij weer op een hele andere manier verrast. Ik verwachtte niet zozeer dat dit boek slecht was, want ik had er al heel veel positieve verhalen over gehoord. Nee, dit boek verraste mij door het einde. Het einde van dit boek had ik totaal niet zien aankomen. Sommige vinden het voorspelbaar, maar ik was in shock. Op die manier heeft het boek mij enorm verrast. Geweldig boek, by the way.

C LEEF! Quote Titel Def.indd
Leef! – Laura Maaskant

In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose ‘kanker’.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.

Ook Leef! van Laura Maaskant heeft mij verrast. Weer op een andere manier dan bovenstaande boeken. Ik lees normaal niet zoveel non-fictie boeken, maar dit verhaal vond ik echt heel erg mooi en aangrijpend. Op die manier heeft dit boek mij dus verrast. Ik moet vaker non-fictie boeken lezen, want sommige kunnen heel erg mooi zijn en vaak haal je er ook nog een wijze les uit. Zeker een aanrader dit.

Welke boeken hebben jou verrast?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Ellis december 15, 2015 at 09:21

  JA! Wij leugenaars xD Zo leuk! Soapsop vond ik wel wat minder, maar je kan niet alles leuk vinden 😉

 • Reply Naomi december 15, 2015 at 13:20

  Wij leugenaars vond ik juist tegenvallen.. Vond alleen het einde goed.

  x

 • Reply Daniëlle december 15, 2015 at 13:36

  Wij leugenaars heb ik in het Engels gelezen, ik heb er nog dagen over na gedacht. Ik wist niet wat ik er van moest vinden, maar achteraf vond ik het een erg vlot lopend boek met een verrassend plot.

 • Reply Esther december 15, 2015 at 14:14

  Ik ben heel benieuwd naar wij leugenaars!

 • Reply Madelon december 15, 2015 at 15:20

  Wij Leugenaars wil ik ook nog wel heel graag lezen eigenlijk. Maar ik hoor daar ook wel weer wat mindere dingen over…

 • Reply beautifulday4makeup december 15, 2015 at 23:24

  Leef lijkt me superaangrijpend, maar toch belangrijk om te lezen

 • Reply Vivian december 16, 2015 at 19:42

  Toevallig, dit zijn alle drie boeken die ik ook erg leuk vond! Leef! past helemaal bij hoe ik ben en mijn manier van denken, Wij leugenaars vond ik enorm knap in elkaar gezet en Soapsop vond ik ook verrassend leuk, vooral door de manier waarop de keerzijde van het wereldje wordt belicht.

 • Leave a Reply