Boeken

Boeken mee op vakantie: deze neemt Yara mee

Het lijkt wel een jaarlijkse traditie te worden: ik zet de boeken op een rij die ik mee neem op vakantie. Ik ga altijd langere tijd op vakantie én buiten Europa. En ik ben een light traveler. Op zo’n trip moet ik dus altijd goed nadenken wat ik mee wil nemen. Ik laat je zien welke boeken ik mee neem.

Boeken mee op vakantie

Het is toch altijd een gepuzzel: wat neem je mee, wat laat je? Welke boeken schaf ik aan voor op mijn e-reader en welke niet? Dit jaar maak ik fanatiek gebruik van de Vakantiebieb app, waar enorm veel mooie titels in staan. Wist je dat dit een gratis dienst is die de online bibliotheek aanbiedt? Super handig! Wie houdt er nou niet van gratis lezen? Ik heb mezelf voorgenomen om tenminste 6 boeken uit de app te lezen en ook eens uit mijn comfortzone te treden. Zo ga ik sowieso dit jaar Ik geef je de zon (her)lezen, wil ik ook eindelijk een boek van B.A Paris lezen (Gebroken staat in de app) en lees ik écht het boek van Linda Jansma uit: Uitverkoren.

Boeken mee op vakantie

Ik schafte een tijdje geleden het boek How to be a travel writer aan, een boek van Lonely Planet. Ik vind hun boeken altijd enorm leuk en besloot spontaan om ermee aan de slag te gaan. Ook ga ik nu eindelijk The Happiness Project van Gretchen Rubin lezen, dat boek staat al eindeloos lang op mijn to-be-read lijst en hij staat me maar aan te kijken in mijn boekenkast. Het boek Pinnen in Mongolië heb ik nog niet in mijn bezit: die wil ik kopen op de luchthaven, maar die gaat zeker mee.

Boeken mee op vakantie

Ook wil ik het boek Legend gaan lezen, dat boek heb ik al sinds 2016 in mijn boekenkast en ik hoor er zoveel goeds over. Daarnaast lees ik ook het boek Op mijn schouders van Jennifer Niven en 1989 van Susan Wittpennig. Je bent een Young Adult-boeken liefhebber of niet.

Ik neem dus ‘maar’ 3 boeken mee (fysiek), en de rest staat allemaal op mijn e-reader. Dat doe ik heel bewust zodat ik ook boeken kan achterlaten op vakantie, dat vind ik altijd heel leuk om te doen (en het bespaart me uiteindelijk ruimte in de boekenkast), zodat andere Nederlanders de boeken ook kunnen lezen. De e-reader zorgt voor gemakkelijkheid want het weegt vrijwel niks én er kan eindeloos veel op.

Boeken mee op vakantie: welke neem jij mee?

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kelly augustus 24, 2018 at 09:02

    Leuke boeken! Mijn vakantie is inmiddels al bijna afgelopen. 🙂

  • Leave a Reply