Griekse god hades
Boeken

Boekentips over de Griekse god Hades

Ben je ook geïnteresseerd in de boeken rondom de Griekse god Hades? Dan zullen deze boekentips over Hades zeker jouw interesse wekken. Lees snel verder om alle tips te zien.

Griekse god hades

Boeken over de Griekse god Hades

A touch of darkness – Scarlett St. Clair

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Neon goden – Katee Robert

Er werd altijd gezegd dat hij een mythe was…
Maar zodra ik de Styx overstak, was ik betoverd.
Ik wist het meteen zeker.
Hij was van mij.
Als je de roddelbladen mag geloven, heeft de mooie Persephone een heerlijk luxeleventje. Maar eigenlijk wil ze niets liever dan de ultramoderne stad Olympus ontvluchten en opnieuw beginnen, ver verwijderd van alle achterbakse politieke intrige. Haar ontsnappingsplan valt in duigen wanneer haar moeder haar uithuwelijkt aan Zeus, de gevaarlijkste en machtigste man van Olympus.
Persephone ziet maar één uitweg: vluchten naar de verboden onderstad en een deal sluiten met de levensgevaarlijke Hades, de man waarvan iedereen dacht dat hij een mythe was. Hij belooft haar te beschermen, maar alles heeft een prijs.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Koningin van de onderwereld – Bea Fitzgerald

Persephone werd niet ontvoerd. Ze sprong.
De mythe is duizenden jaren oud. Hades ontvoert Persephone om haar tot zijn bruid te maken. In haar radeloosheid laat haar moeder de aarde langzaam sterven.
Persephone vreest voor de dag waarop ze wordt uitgehuwelijkt aan een of andere zelfvoldane god. Als haar vader Zeus aankondigt dat die dag eindelijk is aangebroken ziet ze maar één uitweg: de onderwereld. Maar Hades, heerser van de hel, is allesbehalve blij haar te zien en is vastbesloten haar terug te sturen. Maar Persephone heeft andere plannen en daarvoor heeft ze de hulp van de arrogante, ronduit onbeschofte en irritant sexy Hades nodig. Haar plan zal heel Olympus op zijn grondvesten doen schudden en wie weet waar zij door dit alles in verandert. De gevolgen kunnen dodelijk zijn, maar de dood is nog maar een klein stapje als je al in de hel bent…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Maiden & the Unseen (Engels) – Alexis Rune & Jeanette Rose

De afgelopen twee jaar heeft Persephone onder de stervelingen gewoond en genoten van alles wat de wereld te bieden heeft waar ze voorheen zo van werd afgeschermd. Het kostte jaren van smeken sinds de decreet van Zeus om haar moeder ervan te overtuigen haar te laten gaan, en ze heeft enkele strikte regels opgelegd om te volgen. Regel 1: Geen omgang met andere goden. Voor zover Demeter weet, is de beste vriend van Persephone zeker niet Helios, de Titaan van de Zon. Regel 2: Geen mannen. De sterveling met wie ze casual aan het daten is, weet niet eens dat de goden bestaan. Regel 3: Elke zes maanden komt Demeter op bezoek. Deze kan Persephone niet ontlopen, en als het haar moeder ervan weerhoudt om Persephone’s leven te onderzoeken, wat is dan het kwaad?

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Wie was de Griekse god Hades?

Hades is een van de drie grote goden van de Griekse mythologie, naast zijn broers Zeus en Poseidon. Als heerser van de onderwereld, wordt hij vaak geassocieerd met dood en rijkdommen van de aarde. Hij is de god van de doden en de bewaker van de zielen die zijn rijk betreden. Hades wordt vaak afgebeeld met een donkere uitstraling en wordt soms geassocieerd met angst en duisternis. Desondanks wordt hij ook beschouwd als een rechtvaardige heerser en een god die de balans van het universum handhaaft.


Als je dit artikel over boeken over Hades leuk vond, dan vind je dit vast ook interessant:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.