Boeken die uitkomen in november '16
Binnenkort

Boeken die uitkomen in november ’16

november1
We gaan al richting het einde van het jaar. Dit betekent koudere tijden en weer lekker op de bank liggen met een goed boek. Tijd dus om weer een lijst te maken met boeken die in november uit zullen komen.

Lawinegevaar – Suzanne Vermeer (verwacht 8 november 2016) €15,00
Lawinegevaar is een spannende literaire thriller over de succesvol advocate Chantal Donkers die doorbreekt als strafrechtadvocate na het winnen van een spraakmakende zaak. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s zien haar graag in hun programma, maar ze ontdekt al snel dat de roem een keerzijde heeft als ze wordt lastiggevallen door een stalker.

Winterzon – Linda van Rijn (verwacht 4 november 2016) €15,00
Winterzon is een spannende literaire thriller van Linda van Rijn die zich afspeelt op het zonnige Curaçao. Herman en Ineke van Heesch nemen hun kinderen en kleinkinderen mee naar de winterzon in verband met hun 40-jarige huwelijk. De relaxvakantie eindigt echter in een nachtmerrie! Als schoonzusjes Amber en Sophie naar een cocktailparty gaan op het strand, gaat het er wild aan toe. De vrijgevochten Amber voert de normaal zo rustige Sophie het ene drankje na het andere. Sophie gaat helemaal los op de dansvloer én gaat in op de avances van een charmante Antiliaan. Aan het eind van het feest, is Sophie alleen nergens meer te vinden. Als blijkt dat ze niet in bed is beland van de knappe Antiliaan en niet meer thuiskomt, gaan alle alarmbellen af.

De chemicus – Stephenie Meyer (verwacht 8 november 2016) €19,99
Een voormalig geheim-agent moet nog één laatste zaak op zich nemen om haar naam te zuiveren en haar leven te redden in de eerste thriller van Stephenie Meyer. Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen. Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…
november2
Grijze ogen – Anne Bishop (verwacht 22 november 2016) €19,99
‘Grijze ogen’ is het vierde deel in de serie. Hoeveel menselijkheid willen de terra indigine bewaren? Dat is de vraag waar Meg, Simon, Vlad en de andere leiders van het Stadspark voor staan. De haatzaaiers van Mensen Altijd Eerst verklaren de oorlog aan de Anderen – maar ze hebben geen idee wat ze met hun bloedlust wakker maken. Dit gevecht komt voor de Anderen neer op een simpele vraag: Hoeveel menselijkheid willen de terra indigine bewaren? Het is oorlog, maar de mensen zijn vergeten dat ze niet alleen de gedaantewisselaars tegenover zich hebben – ze hebben zojuist de oorlog verklaard aan de wereld zelf.

Bewaring – Graham Norton (verwacht 11 november 2016) €19,99
Duneen is een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z’n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.

Harry Potter en het vervloekte kind – J K Rowling, John Tiffany, Jack Thorne (verwacht 19 november 2016) €19,90
Het achtste verhaal. Negentien jaar later. Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016. Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.
november3
Een fakkel tegen het duister – Sabaa Tahir (verwacht 17 november 2016) €19,99
In Een Fakkel tegen het Duister, het tweede deel in de YA-serie Vuur en As van Sabaa Tahir, gaat de strijd van Elias en Laia verder. ‘Verslavend als The Hunger Games, fantasierijk als Harry Potter en met de wreedheid van Game of Thrones.’ PRI International Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Harteloos – Marissa Meyer (verwacht 7 november 2016) €19,50
Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden. Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin. In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.

Het hebzuchtgas – Jan Terlouw (verwacht 15 november 2016) €19,95
Julia, de 18-jarige kleindochter van de president van Tradicië, gaat stage lopen bij Solide, het bedrijf van Alphons G. Bovenwoning. Het bedrijf houdt zich bezig met de winning van olie, gas en kolen. Julia snapt niet dat niemand zich er zorgen maakt over het broeikaseffect, totdat ze ontdekt dat Bovenwoning verslaafd is aan hebzuchtgas. Hij kan alleen nog maar aan geld denken. Ze verzint een list om hem van zijn verslaving af te helpen, zodat hij ook oog krijgt voor het milieu. Maar daar laat ze het niet bij. Ze benadert ook de kinderen van de rijke directeuren van de grote energiebedrijven. Om het milieu te redden, bedenken ze samen een gewaagd plan…

november-4
Duizend hoog – Katherine McGee (verwacht 15 november 2016) €19,99
In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

De ontknoping – James Frey (verwacht 18 november 2016) €19,99
Het spannende laatste deel van de Endgame-trilogie De sterksten zijn overgebleven. Er is nog één laaste sleutel. Het lot van de wereld ligt in hun handen. De wereld van Endgame wordt bevolkt door twaalf eeuwenoude bloedlijnen. In elke lijn traint een Speler voor een catastrofale gebeurtenis die nog niet heeft plaatsgevonden – tot de Opdracht. Toen ze eenmaal waren opgeroepen, begonnen de Spelers aan een zoektocht naar drie antieke sleutels die niet alleen hun bloedlijn zullen redden, maar de hele wereld. Twee sleutels zijn al gevonden en de overgebleven Spelers moeten ook de laatste vinden, voordat Endgame de definitieve vernietiging teweegbrengt…

Hoog verraad – Jennifer Lynn Barnes (verwacht 28 november 2016) €18,99
De jonge Tess Kendrick is terug! In een bloedstollende thriller over een dodelijke samenzwering in het hart van Washington. Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen. Ondertussen werkt Tess’ voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.
november5
De Gordiaanse kloof – Manon Spierenburg (verwacht 10 november 2016) €16,99
Out There – De Gordiaanse Kloof van Manon Spierenburg is het meeslepende vervolg op deel 1: De kristallen sleutel. Out There is een legendarisch avontuur dat leest als een spannende game. De 12-jarige Olivia is met vijf anderen in Out There beland, een dimensie waar je na de dood terecht kunt komen. De enige mogelijkheid om Out There te verlaten is via de Exit, die alleen te openen is met je persoonlijke kristallen sleutel. Na de verdwijning van twee leden van het gezelschap trekt de rest verder. Ze proberen de geheimen van Out There te ontrafelen, maar elk antwoord dat ze vinden lijkt vooral meer vragen op te roepen. Zijn ze voor altijd gevangen of kunnen ze ontsnappen aan deze nieuwe, beangstigende en bizarre wereld?

Voor altijd geliefd – Marie Force (verwacht 21 november 2016) €15,00
Zo verslavend als Calendar Girl, zo grappig als Jennifer Probst, zo romantisch als Jessica Clare Deel 2 van de heerlijke Voor altijd-serie over de stormachtige liefde tussen een jonge onderwijzeres en een Hollywood-ster De jonge onderwijzeres Natalie Bryant heeft na een nare ervaring gezworen zich nooit meer zomaar aan een man te geven. De wereldberoemde filmster Flynn Godfrey gelooft na een mislukt huwelijk alleen nog in lichamelijke liefde. Totaal verschillend en totaal beschadigd: tussen deze twee mensen kan het nooit wat worden… Of toch wel? * Vanaf hun eerste ontmoeting was Flynn al gefascineerd door Natalie. Hij heeft zich aangepast aan haar verlangens en zichzelf veranderd in de man die zij nodig heeft. Maar hij heeft ook een duistere, ruwe kant. Om haar de echte, romantische liefde te kunnen geven die ze zo verdient, moet hij die onderdrukken. En al wil hij dat offer graag brengen voor Natalie, het is de vraag of hij het volhoudt. Natalie houdt van Flynn, zo veel als ze nog nooit van iemand heeft gehouden. Maar ze voelt dat er iets ontbreekt, dat hij iets voor haar achterhoudt. En als ze uiteindelijk uitvindt wat het missende puzzelstukje is, is ze te geschokt om nog met hem verder te kunnen…

Stil van jou – Sophie Jackson (verwacht 29 november 2016) €16,99
Max, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Judith november 1, 2016 at 07:43

  Wat een prachtige boeken komen er ook deze maand weer uit! Ik ben zelf erg benieuwd naar Haat (van Mel Wallis de Vries), Stil van Jou, Lawinegevaar & na het lezen van deze blogpost ook naar Winterzon. 🙂

 • Reply Kim november 1, 2016 at 15:06

  Er zitten een aantal boeken bij die me echt top lijken!

 • Reply Esther november 1, 2016 at 18:54

  Ik ben zelf het meeste benieuwd naar Harry Potter en het nieuwe boek van Mel Wallis de Vries. 🙂

 • Reply Madelon november 2, 2016 at 11:46

  Ik kijk vooral heeeeel erg uit naar Duizend Hoog deze maand!

 • Reply Story addict november 4, 2016 at 21:57

  Neeeee, waarom lees ik dit soort posts nog. Ik wil ze allemaal! 🙁 🙂 Oké dan, een paar misschien minder graag, maar het klinkt allemaal wel goed. Ben vooral benieuwd naar Harteloos en Duizend hoog. Harry Potter #6 ligt hier al heeeeel lang te wachten (heb ‘m de eerste dag gekocht, en da’s al even geleden), en 7 ook al in huis gehaald, maar die moet ik dus nog steeds lezen. Daarna komt #8 vast ook nog aan de beurt (kan niet zomaar met een serie stoppen, toch? 🙂 Ik althans niet… dan moet ik ze ook allemaal lezen :))

 • Reply Rachel van Egmond november 16, 2016 at 14:28

  Hoi Hoi, ik zit al geruime tijd op het boek Hoog Verraad van Jennifer Lynn Barnes te wachten. De datum werd steeds verplaatst maar ik kan het boek nu nergens meer vinden en ik ook niet te reserveren. Weten jullie wat er aan de hand is?

 • Leave a Reply