Boeken die mij hebben verrast
Overig, Tips

Boeken die mij hebben verrast #1

ab

Vaak kies ik een boek met een genre dat ik vaak lees, of met een onderwerp waarvan ik zeker weet dat ik het leuk vind. Daarnaast hoor je soms zo veel goede recensies dat je bijna zeker weet dat het boek niet tegen zal vallen. Maar soms kies ik een totaal ander boek, een boek buiten mijn comfort zone en verrast dit boek mij compleet.

Koning Henry V – De Leeuw van Engeland – is al lang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning – Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, hoofd van de geheime dienst Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.
Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke koning wil het koninkrijk overleven.
Terwijl Engelse territoria in Frankrijk bedreigd worden er thuis geruchten gaan over opstanden, groet de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er in het geheim een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge adellijke Francaise Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid.
Stormwolken pakken zich samen boven Engeland als Koning Hendrik en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk redden voordat het te laat is?

Ik houd van geschiedenisverhalen, maar 1400 is toch wel een beetje uit mijn comfort zone. De reden dat ik dit boek ben gaan lezen is vooral omdat GOT gebaseerd is op deze geschiedenis. Dit verhaal heeft mij zeker verrast! Ik vond hem in het begin wat lastig inkomen, maar ik ben helemaal om wat de Rozenoorlogen betreft. Zeker een aanrader als je geschiedenis wel leuk vindt, maar toch niet zo goed weet welk boek je dan moet gaan lezen.

What happens in Vegas, changes everything. Na een bliksemhuwelijk met Alex vertrekt Jasmijn door allerlei misverstanden snel weer uit zijn leven. In Parijs ontdekt ze dat ze zwanger is en krijgt een dochtertje. Na een ingrijpende gebeurtenis, laat ze haar baby bij Alex achter en vertrekt naar Amerika. Daar breekt ze door als model en doet haar uiterste best haar verleden te vergeten. Maar als ze Alex na jaren weer ziet, en hij haar om een echtscheiding vraagt, om met een ander te trouwen, beseft Jasmijn dat ze hem en hun dochter terug wil en daar alles voor over heeft!

Bij het lezen van de omslag wist ik echt niet wat ik nou moest denken. Misschien werd ik zelfs wel een beetje boos, wie dumpt zijn kind nou zo maar? Daarnaast vond ik het gewoon super dom. Ineens beseffen dat je iemand terug wil, terwijl je hem daarvoor hebt verlaten? Eigen schuld, denk ik dan. Maar goed, na deze negatieve gedachtes ben ik dan toch begonnen in het boek en dat verbaasde me. Ik kon heel goed meeleven met de hoofdpersoon en begreep zelfs haar beslissingen. Misschien dat ik dit wel het beste boek tot nu toe vind van Conny Regard. Ja, dit boek heeft mij enorm verrast. Hij las weg als een trein en ik vond het boek het hele verhaal door interessant om te lezen. Net iets anders dan een gewone chicklit!

Na een vervelend einde van de relatie met Richard, loopt Sandra’s leven nu weer op rolletjes. Ze doet haar werk als verpleegkundige op de cardiologieafdeling zo goed dat het ziekenhuis haar promotie heeft aangeboden, ze heeft een fijn appartement en veel goede vrienden. Daarbij is er sinds kort weer een nieuwe liefde in haar leven; Simon. Vanuit het niets verandert dit mooie leventje. Op de cardiologieafdeling overlijden mensen onder verdachte omstandigheden. Sandra probeert dit duidelijk te maken aan de mensen om haar heen; ze vindt echter geen gehoor. Als dan de politie haar opeens als verdachte beschouwt, doordat zij telkens bij het overlijden van de patiënten aanwezig was, verandert haar leven in een nachtmerrie. Ze wordt op non-actief gesteld, haar vrienden zijn het vertrouwen in haar kwijt en haar leven is in gevaar. De enige die nog bereid is haar te helpen is dokter Ramone, de lijkschouwer. Als ook zijn hulp vervolgens wegvalt, staat Sandra er alleen voor om de werkelijke dader op te sporen.

Ik ben eigenlijk zonder verwachtingen aan dit boek begonnen. De schrijfster is onwijs onbekend en zo haar boek ook. Vaak lees ik dan alleen zo’n boek als de omslag mij echt aanspreekt. Dit was nu niet het geval, ik heb niet zo veel met ziekenhuizen en had ergens al het idee hoe dit boek zou lopen. Toch was dit niet het geval. Dit boek is echt super spannend, zeker een aanrader als je van thrillers houdt. De spanning loopt hoog op en het hele verhaal door leef je zó ontzettend mee met de hoofdpersoon. Wauw, nog steeds als ik er aan denk weet ik weer hoe erg ik heb genoten van dit boek drie jaar geleden.

Dit was deel één! Welke boeken hebben jou verrast?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Annabel maart 7, 2015 at 19:52

  De rozen oorlog lijkt mij ook heel erg goed

 • Reply beautifulday4makeup maart 7, 2015 at 20:17

  Ik ben nog niet klaar met jou maakt mij wel nieuwsgierig

 • Reply Madelon maart 8, 2015 at 15:55

  Ik lees eigenlijk niet zo vaak boeken die me van tevoren niks lijken of die niet echt binnen mijn favo genre passen. Eentje waarmee ik dat wel heb gedaan is Fiona van Harry Bingham. Die vond ik toch wel aardig leuk en spannend, maar t is niet echt een favoriet geworden ofzo. Ik hou het toch maar bij het ‘oud & vertrouwd’, hihi.

 • Reply Nicole maart 8, 2015 at 23:46

  Hmmm die van de Rozenoorlogen lijkt me erg gaan (ben juist geïnteresseerd en bekend met die periode), maar vraag me daar wel van af tot hoeverre die ook op de echte geschiedenis gebaseerd is/kloppend is.

 • Reply Esther maart 9, 2015 at 19:10

  Nummer 3 van de divergent serie, het einde.. wauw.

 • Leave a Reply