Boeken die lijken op Daisy Jones & the Six
Boeken

Boeken die lijken op Daisy Jones & the Six

Kun jij ook geen genoeg krijgen van Daisy Jones & the Six? In dit artikel hebben we een aantal boeken die lijken op Daisy Jones & the Six verzameld. We hebben een aantal Nederlandse en Engelse boeken verzameld die erg goed in dit genre passen.

Laatste update: februari 2024

Boeken die lijken op Daisy Jones & the Six

Hieronder hebben we een lijstje geplaatst van boeken die lijken op Daisy Jones & the Six. Dit zijn bijvoorbeeld boeken die een muzikaal tintje hebben of zich afspelen in de jaren ’70. Boeken zoals Daisy Jones & the Six, dus!

1. Swing Time, door Zadie Smith

Twee vriendinnen uit een arme wijk in Noord-Londen dromen ervan danseres te worden. Maar slechts een van hen heeft talent. Het andere meisje moet haar droom prijsgeven, maar zal zijdelings in de wereld van de dans blijven als persoonlijk assistente van een wereldberoemde popster – een bestaan vol glamour, maar altijd de glamour van anderen. De moeilijke relatie met haar moeder confronteert haar bovendien met allerlei vragen over haar afkomst.

Wat hebben muziek, dans en persoonlijke ambitie met elkaar te maken? In hoeverre val je samen met de geschiedenis van je voorouders? En wanneer is een mens eigenlijk vrij?
De hechte maar ingewikkelde vriendschap tussen deze meisjes eindigt abrupt als ze begin twintig zijn, maar ze blijven elkaars leven op afstand bepalen.

Swing Time is een oogverblindend, energiek en hartverwarmend verhaal over vriendschap, muziek en afkomst en hoe al deze dingen bepalen wie we zijn. Deze roman, die beweegt tussen de contrasterende decors van Noordwest-Londen en West-Afrika, is een exuberante dans op de muziek van de tijd.

Bestel dit boek bij Bol.com [Nederlandse editie]

2. The Farewell Tour, geschreven door Stephanie Clifford

Lillian, vermoeid door haar jaren in de muziekindustrie, begint aan een landelijke afscheidstournee met oude en nieuwe bekenden uit haar tijd in honky-tonk bars. Gedreven door het verlangen om de opwinding van livemuziek opnieuw te beleven, confronteert ze haar verleden, inclusief een jeugdige verraad. De roman overspant verschillende tijdperken, waarbij Lillians jeugd tijdens de Depressie en de Tweede Wereldoorlog wordt afgewisseld met haar worstelingen in het Nashville van de jaren 1980. Temidden van de door mannen gedomineerde wereld van de countrymuziek staat ze voor moeilijke keuzes terwijl ze muziek, liefde, ouder worden en vrouwelijkheid herdefinieert. Terwijl Lil haar laatste optreden nadert, reflecteert ze op ingrijpende beslissingen en de mogelijkheid van geluk. Bij haar terugkeer naar haar geboorteplaats in Washington ondergaat ze een afrekening met het verleden, wat leidt tot een heroverweging van haar hele levensverhaal.

Bestel dit boek bij Bol.com [Engelse editie]

3. Janie Q, geschreven door Emma Brodie

1969: Iedereen kijkt uit naar het jaarlijkse folkfestival en vooral naar het optreden van de beroemde zanger Jesse Reid. Wanneer hij crasht met zijn motor krijgt onverwacht de lokale band Harpoon het hoofdpodium. Zangeres Jane Quinn betovert het publiek met haar stem.
Wanneer Jesse weer beter is vraagt hij Harpoon als zijn voorprogramma mee op tour. Hij gelooft in Jane, moedigt haar aan haar eigen teksten te schrijven en al snel ontstaat er een bijzondere romance tussen de twee. Ondertussen worstelt Jesse echter met een heroïneverslaving. En ook Jane heeft een geheim. Terwijl ze dag en nacht koortsachtig werkt aan haar weldra legendarische debuutalbum, dreigt hun liefde uit elkaar te vallen.
Janie Q is een bruisend portret van de muziekscene in de vroege jaren zeventig, en van een vrouwelijke pionier in een door mannen gedomineerde muziekindustrie.

Bestel dit boek bij Bol.com [Nederlandse editie]

4. Mary Jane, geschreven door Jessica Anya Blau

In het Baltimore van de jaren ’70 vindt de veertienjarige Mary Jane een zomerbaantje als oppas in het huis van een lokale dokter. Hoewel het huis er aan de buitenkant normaal uitziet, ontdekt Mary Jane al snel een wereld van rommel en afwijkende levensstijlen.

De dokter blijkt een psychiater te zijn die de zomer heeft vrijgemaakt om een beroemde rockster te helpen afkicken. Gedurende de zomer introduceert Mary Jane orde in het huishouden, maar wordt ze ook blootgesteld aan een liberale wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll. Tussen de levensstijl die ze kent en de nieuwe mogelijkheden die zich openbaren, komt Mary Jane in september tot nieuwe inzichten over haar leven en de persoon die ze wil worden.

Bestel dit boek bij Bol.com [Engelse editie]

5. De meisjes, door Emma Cline

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

Bestel dit boek bij Bol.com [Nederlandse editie]

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn dit ook leuke artikelen voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *